Taika Waititi szerint csokigyárból sosem elég

A friss Oscar-díjas rendező két Charlie és a csokigyár sorozatot is fejleszt a Netflixnél.

Mindkét széria animációs formában fogja újra elmesélni a jól ismert történetet: az egyik az 1964-es Roald Dahl-gyerekkönyv hagyományosabb feldolgozása lesz, azaz annak világán és karakterein alapul majd; a másik viszont az umpalumpákról fog szólni.

A két adaptáció egy nagyobb együttműködés része, ami a Netflix és a The Roald Dahl Story Company között indul: ennek keretében a streamelős óriásnál új feldolgozások készülnek az olyan többi népszerű Dahl-sztoriból is, mint a Matilda, A barátságos óriás vagy a hazánkban kevésbé ismert The Twits.

A 2005-ös, Johnny Depp-féle Charlie és a csokigyár. Forrás: InterCom

 

Taika Waititi, olyan alkotások szerzője, mint a Hétköznapi vámpírok, a Vademberek hajszája vagy a Thor harmadik része, híres különleges látásmódjáról, így biztosak lehetünk benne, hogy találkozása Roald Dahl nem kevésbé különleges világával valami fantasztikusat fog eredményezni.

Az alkotó nemrégiben Jojo nyuszi című filmje megírásáért elnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, és azóta is folyamatosan munkában van. Nemrég derült ki, hogy sorozatadaptációt készít a The Auteur című pszichedelikus képregényből, mostanában fejezte be a Next Goal Wins című vicces sportfilm forgatását Michael Fassbenderrel, hamarosan elkezdi a Thor negyedik részének munkálatait, és Terry Gilliam Időbanditák című filmje alapján is fog készíteni egy sorozatverziót.


(via IndieWire)