Művészek az Otthoni Oktatásért

Járvány-helyzetben a színészek nem csinálhatnak színházat, hiszen a színházak bezártak. A diákok nem járhatnak iskolába ugyanezen okból. Úgy gondolták, segítség egy irodalomtanárnak, ha a kötelező olvasmányok részletei, vagy órán feldolgozandó irodalmi szövegek, egy színész interpretálásában jutnak el a diákokhoz online. Ezért jött létre a MOTTO – a Művészek az Otthoni Oktatásért, amelynek weboldalára, Youtube csatornájára és Facebook oldalára folyamatosan kerülnek ki újabb és újabb irodalmi videók.

Ez online-térben egyszerű, és lehet úgy figyelemfelkeltő, hogy utána a diákok elolvassák a teljes műveket. Ez a valódi célunk. Az is fontos, hogy ez itt és most történik, egy olyan helyzetben, amelyben különösen fontos a szolidaritás, az egymásra figyelés, az összefogás.

A MOTTO-n látható-hallható művek listáját szaktanárok állították össze.

A MOTTO - Művészek az Otthoni Oktatásért felületein megtalálható anyagok kizárólag oktatási céllal készültek. Azok letöltése, vagy bármilyen, nem oktatási célú eseményen való felhasználása nem megengedett, és jogi következményeket von maga után.

A MOTTO-n látható-hallható művek listáját szaktanárok állították össze.

A Videok listája folyamatosan bővül.

Legfrissebb videók itt találhatók.