Nyárbúcsúztatás Kultkikötő módra

Augusztus második felében is igazán izgalmas programokkal várja nézőit az északi és a déli parton a Balaton leghosszabb összművészeti fesztiválja. A Kultkikötő segít kihozni a maximumot a nyárból: többek között Hobo, a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház, Scherer Péter, Gálvölgyi János és az Ivan & The Parazol is ott található az utolsó nyári hetek fellépői között.

Augusztus 28-ig hat településen – Földváron, Szárszón, Bogláron, Fenyvesen, Badacsonytomajon és Alsóörsön – fogadja a közönséget koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint gyerekeknek szóló produkciókkal a Kultkikötő.


Rock, blues, monodráma – és egy kis festészet

Augusztus 19-én, pénteken, minden idők legjobb betegségmemoárját, Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című alkotását láthatja a közönség Földváron, Scherer Péter tolmácsolásában. Az erős zenei hatásokra és a színészi játék személyességére építő előadásban a „nagy diagnózis” után folyik a szívszorító nyomozás, a Karinthy Frigyestől megszokott szórakoztató formában. Alsóörsre ugyanekkor Karafiáth Orsolya díjnyertes komédiája, a remek zenékkel tarkított Macskadémon érkezik, amely egy négylakásos társasház lakóinak történetén keresztül mesél elmagányosodásról, szerelemről és az emberi kapcsolatok fontosságáról. Fenyvesen pedig Badár Sándor várja a nézőket Miért pont Ázsia? című önálló estjével.

Forrás: Kultkikötő


De zenéből sem lesz hiány! Augusztus 18-án, csütörtökön a legendás Török Ádám és a Mini együttes csempész rock és blues dallamokat a balatoni éjszakába a badacsonytomaji frissTeraszon. Szárszón pénteken az Ivan & The Parazol zenekar gondoskodik a fergeteges hangulatról és a hamisítatlan rock and roll életérzésről, szombaton pedig ingyenes musical és operett gála várja az érdeklődőket a Csukás Színházban.

Bogláron ezen a héten a képzőművészeté lesz a főszerep: a festői környezetű Vörös és Kék kápolnában augusztus 19-én nyílik meg két különösen izgalmas kortárs festőművész, Várhelyi Tímea és Szüts Miklós kiállítása, mely szeptember közepéig lesz ingyenesen megtekinthető. Várhelyi Tímea álomszerű, meditatív képeinek legfőbb témája a tér és a térbe állított tárgy, Szüts Miklós pedig egy tradicionális műfaj, a tájképfestészet egészen különleges művelője. 

Forrás: Kultkikötő


József Attila-versek, Csehov-komédiák – és egy zenés stand up a szerelemről

Földváron augusztus 26-án, pénteken, Földes László Hobo várja a közönséget Tudod, hogy nincs bocsánat című József Attila-estjével a Kulipintyó Villa árnyas kertjében. Az Új Színházban tartott bemutató óta az előadóművész már több mint 450 alkalommal tolmácsolta az egyik legnagyobb magyar költő örök érvényű gondolatait. Szombaton pedig Csehov három egyfelvonásos komédiáját láthatják a nézők ugyanitt, Vidnyánszky Attila rendezésében és a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház felejthetetlen előadásában.

Forrás: Kultkikötő


Szárszón augusztus utolsó hetében a fiataloké lesz a főszerep: az István, a király iskolába megy című ingyenesen megtekinthető produkcióban – melynek támogatói jegybevételét a Kultkikötő jótékony célokra ajánlja fel – a legifjabb generáció viszi színpadra a szívünknek oly kedves rockoperát. Boglárra augusztus 27-én Pokorny Lia érkezik LIAison című zenés stand up estjével, mely a szerelem girbegurba útjairól mesél, rengeteg humorral fűszerezve, Alsóörsön pedig a Hárman a padon című előadás mutatja be három idős ember csodálatos kalandját, olyan kiváló színészek tolmácsolásában, mint Egri Márta, Benedek Miklós és Gálvölgyi János.

Forrás: Kultkikötő


És persze a Kultkikötő nem feledkezik meg a gyerekekről sem: többek között Csukás István meseuniverzumának lakói, Süsü és barátai is megelevenednek a színpadon. A Mesés Kikötőben titkok, csodák, beszélő állatok, és természetesen – ahogyan azt a jó meséktől megszokhattuk – örök érvényű tanulságok várják a legkisebbeket, az ország legjobb gyermek- és bábszínházi társulatainak tolmácsolásában.

Forrás: Kultkikötő


Bővebb információ a műsorról és a jegyárakról: kultkikoto.hu