16,1 milliós rekordnézettséggel nyitott a Trónok harca 7. évada

Az elrejtett Harry Potter-utalásról, Ed Sheeranről és a 2. rész traileréről is sok szó esik a neten.

Soha ennyien nem néztek még meg egy epizódot az HBO-sorozatok történetében, mint a vasárnap esti (nálunk: hétfő hajnali) Trónok harca-epizódot: 16,1 millióan voltak kíváncsiak a 7. évad 1. részére – írja a Variety.

Érdekesség, hogy ebből a rekordmennyiségű nézőből csak 10,1 millió volt a klasszikus, tévé előtt ülő néző, a többiek különböző videószolgáltatókon (pl. HBO GO és társai) követték az évadnyitót. Egyúttal a 7. évad 1. része rekorder lett a Twitteren legtöbbet emlegetett epizódok között is: 2,4 tweet született a westerosi intrikákkal kapcsolatban (az idézetek között természetesen még mindig a „Közeleg a tél” az egyik legnépszerűbb). A Digitalspy arról is beszámolt, hogy a nagy érdeklődés miatt lehalt az HBO amerikai weboldala, és hibaüzenetet írt ki az HBO streamszolgáltatója, a Now is, így sok rajongó lemaradt az évadnyi első fél órájáról. A rend csak a keleti parti premieridőpontra állt helyre.

Szomorú Trónok harca-hír, hogy letörölte magát a Twitterről az ismert brit popénekes, Ed Sheeran, miután gyalázkodó kommenteket kapott az évadnyitóbeli vendégszereplése után – írja a Telegraph. Az énekes rengeteg negatív kritikát kapott: egyes rajongók szerint olyan szörnyű volt a hangja, hogy már azt várták, mikor fogja lángba borítani Daenerys egyik sárkánya, vagy átharapni a torkát Arya elveszett rémfarkasa.

De rengeteg szó esik a neten a nyitóepizód rejtett Harry Potter-utalásáról isJim Broadbent ugyanis Ebrose mestert alakítja a sorozatban, aki nem engedi be Samet a Fellegvár titkos könyvtárába – Broadbent ugyanígy eltiltotta a Roxfortban őrzött tiltott könyvektől Voldemortot is, amikor Slughorn professzort alakította a mozifilmekben.

Végezetül íme a 2. rész előzetese, amiben mintha egy leszbicsók is elcsattanna Yara Greyjoy és Homoki Ellaria között!