A 87 éves Larry King is koronavírusos

A legendás amerikai tévés és rádiós műsorvezetőt jelenleg egy Los Angeles-i kórházban ápolják.

Larry King, az amerikai rádiózás és televíziózás doyenje, aki hazájában legalább olyan ismert és elismert médiaszemélyiség, mint Magyarországon Vitray Tamás vagy Friderikusz Sándor, szintén elkapta a koronavírust. A CNN csatorna mindig elegáns sztárműsorvezetőjét a Showbiz411 szombati beszámolója szerint jelenleg koronavírus-fertőzöttként, elszigetelten ápolják egy Los Angeles-i kórházban, nem látogathatja sem a volt felesége, Shawn Southwick, sem más hozzátartozója. A hírek szerint tíz nappal korábban került be, miután pozitív lett a COVID-tesztje.

Larry King a Larry King Live című tévéműsor 2003-as felvételén, a CNN hollywoodi stúdiójában (fotó: SGranitz/WireImage/Getty)

 

A 87 éves műsorvezető az '50-es évek óta Amerika egyik nagy kedvence. Karrierjét DJ-ként kezdte Miamiban egy helyi rádióban, itt változtatta meg a nevét Lawrence Harvey Zeigerről a sokkal rövidebb és könnyebben megjegyezhető Larry Kingre. A The Larry King Show című rádióműsorát milliók hallgatták 1978 és 1994 között az országosan fogható MBS adón. 1978-tól 1985-ig a Miami Herald című lap szórakoztató rovatának munkatársa volt, 1985-től pedig egészen 2010-ig vezette nagy sikerrel a Larry King Live című közéleti-politikai talkshow-ját a CNN-en. A Hulu streaming szolgáltatón 2012-től egészen a közelmúltig szerepelt a Larry King Now-ban.

2019-ben King mellkasi fájdalmai miatt kórházba került, és érműtéten esett át, de korábban volt már szívrohama és sztrókja is. A 2020-as esztendő különösen nehéz és megrázó volt a számára. Nemcsak a karácsony előtt diagnosztizált koronavírus-fertőzése miatt, hanem mert a tavalyi évben veszítette el az egyik fiát, Andyt, aki szívrohamban halt meg, pár héttel később pedig a lánya, Chaia is elhunyt tüdőrákban (King összesen hétszer nősült és vált el, a házasságaiból összesen öt gyereke született).

(via Hollywood Reporter)