A film, amivel Henry Cavill megmutatta, hogy tökéletes James Bond lenne

A 2015-ben bemutatott Az U.N.C.L.E. embere pont olyan volt, mintha a 007-es újabb bevetését látnánk. Érdekesség, hogy Tom Cruise és George Clooney is kacérkodott korábban a főszereppel.

A titkos nyugati kémszervezet legjobb embere kénytelen közösen bevetésre indulni az orosz hírszerzés ászával, miután egy nemzetközi bűnszövetkezet őrült tervvel próbálja káoszba taszítani a világot. A gazfickók ugyanis minél jobban el akarják terjeszteni a nukleáris technológiát, mert abban reménykednek, hogy ha folytatódik az atomfegyverek terjedése, a törékeny erőegyensúly felborul, és kitör a harmadik világháború. A kémpárosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya. Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezet legfelsőbb köreibe még azelőtt, hogy túl késő lenne...

Nem úgy hangzik a fenti tartalomismertető, mintha egy James Bond-film sillabusza lenne a Roger Moor-érából? De bizony!

Csakhogy ez Guy Ritchie 2015-ös akciókrimije, Az U.N.C.L.E. embere, amelyben Henry Cavill a főszereplő, és ugyan nem ő a 007-es ügynök benne, de minden porcikájából süt, hogy kiváló James Bond lenne belőle!

 

Forrás: InterCom

 

Persze elég hosszadalmas és gyötrelmes folyamat volt, mire eldőlt, hogy a Witcherrel, az Enola Holmes-filmekkel és a Warner szuperhősös blockbustereivel világsztárrá vált Cavill lesz ennek a kémhistóriának a főszereplője. John Davis producer ugyanis már 1993-ban megszerezte az 1960-as évekbeli The Man from U.N.C.L.E. tévésorozat filmes jogait, és eredetileg úgy volt, hogy a Ponyvaregény sikere után Quentin Tarantino vezényli le a moziváltozatot, de ő inkább a Jackie Brownt választotta.

 

Fél Hollywood az U.N.C.L.E. embere akart lenni

2010-ben George Clooney is élénken érdeklődött a főszerep iránt, de végül 2011 szeptemberében a visszatérő hátsérülése miatt távozott a produkcióból. Ezután Joseph Gordon-Levitt, Ryan Gosling, Channing Tatum, Alexander Skarsgård, Ewan McGregor, Robert Pattinson, Matt Damon, Christian Bale, Michael Fassbender, Bradley Cooper, Leonardo DiCaprio, Joel Kinnaman, Russell Crowe, Chris Pine, Ryan Reynolds és Jon Hamm is szóba került, mint lehetséges főszereplők, a filmtervezet pedig megfordult Matthew Vaughn kezei között is, majd Steven Soderbergh-hez került, akinek a vezetésével a tervek szerint 2012 márciusában el is kezdődött volna a forgatás. A Warner Bros. vezetői azonban azt akarták, hogy a költségvetés 60 millió dollár alatt maradjon, Soderbergh viszont úgy érezte, hogy ez az összeg nem lenne elegendő a film atmoszférájához elengedhetetlen '60-as évekbeli díszletek és kellékek legyártására, valamint a világ számos emblematikus pontján zajló forgatás finanszírozására, így végül elváltak az útjaik.

2013 márciusában a stúdió vezetősége Tom Cruise-zal kezdett el el tárgyalni a főszerepről, de májusban Cruise inkább kiszállt a filmből, hogy a következő Mission: Impossible-re koncentrálhasson. Guy Ritchie is 2013 márciusában került a fedélzetre, és ekkor született meg a végleges döntés arról is, hogy a két szuperkémet Henry Cavill és Armie Hammer fogja alakítani. Érdekesség, hogy a költségvetést végül Guy Ritchie sem tudta 75 millió dollár alá szorítani, szóval a Warner akár Soderbergh verziójának is zöld utat adhatott volna korábban...