A Született feleségek sztárja bűnügye alapján még egy film készül

Az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozata (amelyben Felicity Huffman is érintett volt) alapján készülő alkotásnak már a szereposztása is megvan.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén tavasszal pattant ki az a botrány, amelynek során kiderült, hogy gazdag szülők, mintegy ötvenen, főiskolai/egyetemi adminisztrátorokat és edzőket fizettek le, hogy gyerekeik bejussanak a jobb helyekre. Huffman például 15 ezer dollárt fizetett megvesztegetés gyanánt egy egyetemi adminisztrátornak, aki kijavította a helytelen válaszokat a sztár lányának felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint a többiek.

Felicity Huffman a bostoni bíróságon. Forrás: Pat Greenhouse / The Boston Globe via Getty Images

 

Más esetekben pedig az volt a menet, hogy hamis sportolói profilokat hoztak létre, mintha a gyerekek sikeres diáksportolók lennének (az amerikai oktatási rendszerben ugyanis már önmagában ez elég ahhoz, hogy valakit felvegyenek egy főiskolára/egyetemre, sőt ott ösztöndíjat kapjon). Korábban arról is írtunk, hogy a bűntény alapján a Wall Street Journal riportere, Melissa Korn ír egy könyvet Accepted (Felvéve) címmel, amelynek megfilmesítési jogait máris megvásárolta az Annapurna Television.

A könyv időközben megjelent, a sorozat azonban még fejlesztési fázisban van, így könnyen lehet, hogy beelőzi a szégyenletes sztori alapján készülő másik projekt: a Lifetime csatorna berkeiben College Admissions Scandal (Főiskolaifelvételi-botrány) címmel forgó kétórás tévéfilm, amelynek most jelentették be a főszereplőit. Penelope Ann Miller (Pee Wee nagy kalandja, Ovizsaru) és Mia Kirshner (Fekete Dália, Vámpírnaplók) játsszák majd azt a két tehetős anyát, egy belsőépítészt és egy cégtulajdonost, akik megszállottan el akarják érni, hogy tinédzser korú gyerekeik a lehető legjobb egyetemre kerüljenek.

Penelope Ann Miller. Forrás: Fred Hayes / Getty Images

 

A két nőnek kapóra jön a „készséges” felvételi konzultáns, Rick Singer, aki a fentebb részletezett kiskaput ajánlja fel nekik. Amikor azonban lebuknak, Singer együttműködik az FBI-jal, és vádalkut köt, a két családanya pedig, aki mindent kockára tett gyermeke érdekében, egyedül kénytelen viselni tette következményét, illetve családjuk és a társadalom megvetését. Singert Michael Shanks fogja megformálni, akit a Csillagkapu című sorozatból ismerhetünk.


(via The Wrap)