A tévés szezon nagy jövés-menései egy helyen

Hogy milyen minőségi cserék történtek az RTL és a TV2 háza tájékán? Most kiderül.

Úgy jöttek-mentek a celebek a Nagytétényi út és a Róna utca között (az RTL és a TV2 székháza található ezeken a helyeken - a szerk.), hogy alig volt ideje kihűlni a kilincsnek. A legfrissebb átigazolási hír, hogy Puskás-Dallos házaspár átment a TV2-höz, ahol a Sztárban Sztár All Stars évadában fognak egymás mellett szerepelni. Az életben is jól működhetnek együtt, de a Celebrandiban egész biztosan jó és szórakoztató párost alakítottak, viszont volt már olyan, hogy ők egy Sztárban Sztárhoz hasonló helyzetben egymás mellett ülve értékeltek zenés produkciókat. Volt egy olyan évada az X-Faktornak, amikor a mindig cserélődő női mentorok székébe épp Puskás-Dallos Bogi ült be. De itt most csak szerepelniük kell, az meg megy, pláne, hogy mindegyiküknek volt már része ebben a szép nézettséget hozó cirkuszi kabaréban.

Ami jóval érdekesebb, az Hajós András visszatérése.

Saját bevallása szerint ő nem lekötelezettje egyik csatornának sem, oda megy, ahova akar, ahova hívják. Mégis érdekes, hogy a Gyertek át!-os szereplések (RTL) után, illetve a TV2-től elvitt, majd a YouTube-on igazán szépen muzsikáló Dalfutár és a videós podcast, a Probléma Hajóssal és Márkóval mellett most megint a Sztárban Sztár zsűritagja lesz (TV2). Ezt elkönyvelhetjük minőségi igazolásnak, mert, ha volt valóban értékelhető része a show-nak, akkor az az volt, amikor Hajós sziporkázott egy-egy produkció végén, vagy valami szellemes riposztot nyomott egy zsűritag értékelésére. 

A kereskedelmi televíziózás legnagyobb túlélői

A kertévé világa, ahol csak a nézettség számít, nem könnyű terep, így egyik napról a másikra ki lehet hullani belőle. Akadnak azonban olyan túlélők, akik hosszú évek, évtizedek óta, csatornáról csatornára, műsorról műsorra evezve ússzák meg a nagyobb viharokat, és mára kikoptathatatlan részei mindennapjainknak.

Tovább

Nagyjából ugyanez a helyzet Liptai Claudiával is, aki igazából egyik nagy csatornához sincs leszerződve hosszú távon. Legutóbb a Viasat3-on futott Szingli vagy Svindlinek volt a műsorvezetője. Egészen 2019-ig stabilan TV2-nél szerepelt, aztán jött a nagy váltás, a függetlenedés, és ment az Álarcos énekesbe szerepelni, majd a Mestercukrászt vezetni az RTL-en. Ha úgy vesszük, akkor most ismét ismét visszatér az anyacsatornájához mint zsűritag. 

Régi-új zsűrivel indul a Sztárban Sztár All Stars a TV2-n

Szeptember 7-től kerül képernyőre a műsor, az RTL-es X-Faktorral és Sztárboxszal csap majd össze.

Tovább

Amit a jóisten elvesz az egyik kezével, a másikkal vissza is adja, ahogy mondani szokás. Mivel igazi celebtúltengés lenne a TV2-nél, ha ez az átigazolási dömping csak egyirányú lenne, ezért természetes, hogy akadtak távozók is. Szenzáció számba ment A HÍR, amikor kiderült, hogy Majka és Pápai Joci RTL-es színekben szórakoztatják majd a tévénézőket. Ez egyrészt nagyon megható, illetve igazi siker, hisz a rapper végre visszatér az anyacsatornájához, a helyhez, ami őt igazán naggyá tette.

Az átigazolás már évek óta terítéken van, amit Majka állítólag ki is használt a TV2-nél, hogy több pénzt kérjen.

Elmondása szerint neki amúgy rendben voltak a műsorok, amiket csinált, de úgy látszik, eljött a váltás ideje. És egyelőre nem lesz túl nagy a különbség, mivel a Sztárban Sztár helyett az X-Faktorban kezdheti a zenei talentumok mentorálását. Jó, ez azért sokkal komolyabb meló, mint a Sztárban Sztár zsűrizése, ahol csak Tóth Gabiba kellett beleállni. Itt viszont tényleg értékelhető, piacképes zenei produktumok elkészítésében kell segíteni. 

Majka átigazol a TV2-től az RTL-hez

Majoros Péter 2002-ben az RTL képernyőjén tűnt fel először a Való Világban – most „hazatér”, és 2024-ben már műsort is kap.

Tovább

Nem lesz Majka Tóth nélkül, ugyanis a TV2 környékéről érkezik Tóth Andi, aki 2014-ben megnyerte az X-Faktort (RTL), most pedig mentorként tér vissza. Ami a zsűrizést illeti, volt már szerepe ilyenben, amikor a Sztárban Sztár 9. évada ment, de akkor az azért maradt meg inkább az embereknek, mert mindig összeöltöztek valami extravagáns öltözetben az akkori párjával és zsűritársával, Marics Petivel.

Attól nem kell tartani, hogy Tóth Andi majd nem mondja ki, amit gondol, volt már balhéja Tóth Gabival is az interneten, úgyhogy meghozhatja a kellő női dinamikát, amire lesz is szükség Gáspár Laci, Majka és Valkusz Milán mellett.

A futottak még kategóriában érdemes megemlíteni Szabó Zsófi RTL-es távozását és fantasztikus TV2-es újra debütálását.

De, ami még fontosabb, hogy elment a Szerencsekerékbe, ami más okokból sikerült emlékezetesre.

Szabó Zsófi dekoltázsa ellopta a show-t a hol új, hol régi részekkel jelentkező Szerencsekerékben

A TV2 össze-vissza vetíti Kasza Tibi népszerű vetélkedőjét: múlt pénteken új részt adtak le, előtte és ezen a héten viszont a régieket ismétlik, de azért két új részre is számíthatunk.

Tovább

Apropó Gelencsér Timi sem TV2-zik már többé, hisz az RTL-en lesz látható a Hell Boxing Kings egyik műsorvezetőjeként. 

Azt tudjuk, hogy Lilu 50 milliárdért sem menne át a TV2-höz. Sebestyén Balázs sem valószínű, hogy átmegy az RTL-től a konkurenshez. Már csak egy igazi őstévés arc van, aki kezdetektől egy csatornánál van.

Tilla és a TV2 szinte össze vannak nőve.

Most már nem csak műsort vezet, de szerepel is az Ázsia Expresszben. Látszik, hogy valami újításról, extra feladatról, komfortzónából kilépésről, a tűz táplálásáról lehet szó, mert ha Tilla átmenne az RTL-hez, az borítana mindent.