Bűnösnek vallja magát a Született feleségek csalással vádolt sztárja

Felicity Huffman az amerikai történelem valaha volt legnagyobb főiskolai felvételi csalássorozatában vett részt.

A színésznőt március közepén tartóztatták le (később 250 ezer dolláros óvadék fejében szabadult), csalás és összeesküvés miatt, amiért 15 ezer dollárt fizetett megvesztegetés gyanánt egy egyetemi adminisztrátornak, aki kijavította a helytelen válaszokat a sztár lányának felvételivizsga-lapján, így a gyerek a valós eredményénél nagyjából 400 ponttal többet szerzett a teszten, amin ráadásul kétszer annyi ideig dolgozhatott, mint mások.

A csalássorozatban rengeteg szülő vett részt: az első hírek (ahogy arról mi is beszámoltunk) még ötven ember őrizetbe vételéről szóltak, közülük 33 ellen indult vádeljárás. Az ügyészi hivatal tájékoztatása szerint most összesen 14 vádlott fogja bűnösnek vallani magát – köztük Felicity Huffman, aki a következő közleményt tette közzé.

Forrás: Rebecca Sapp / Getty Images for Backstage Creations

 

„Teljes mértékben elfogadom azt, amivel vádolnak, és mély megbánást tanúsítok azzal kapcsolatban, amit tettem, egyúttal nagyon szégyellem magam. Tetteimért teljes felelősséget vállalok, és vállalom értük a következményeket. Szégyellem magam a fájdalomért, amit a lányomnak, a családomnak, a barátaimnak, a kollégáimnak és az oktatási rendszer szereplőinek okoztam.

Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, különösen azoktól a diákoktól, akik nap mint nap keményen küzdenek azért, hogy bejuthassanak a főiskolára, és a szüleiktől, akik becsületes módon támogatják a gyerekeik ez irányú küzdelmét. A lányom egyáltalán nem tudott semmit a tetteimről, őt is félrevezettem és becsaptam. Az ellene és a közösség ellen elkövetett bűnömet életem végéig cipelni fogom.

A vágy, hogy a gyerekemen akartam segíteni, nem jelent mentséget a törvények megszegésében és a becstelenségben.”

Huffman a múlt szerdán vett részt egy bírósági meghallgatáson: akkor derült ki, hogy az ügyészség letöltendő börtönbüntetést fog kérni rá és bűntársaira. Most úgy tűnik, a vádhatóság a minimumhoz közelítő időt javasolja majd a színésznő megbüntetésére, hiszen a szóban forgó bűncselekmény büntetési tétele akár öt év is lehet, a sztárra viszont 4 és 10 hónap közötti börtön várhat. Ügyvédje persze jobban örülne a nullától hat hónapig terjedő javaslatnak, vagy annak, ha börtön helyett csak felfüggesztett büntetést és pénzbírságot szabnának ki. Az ügyészség azonban a múlt héten kijelentette, hogy

„nem kezelhetünk másként bizonyos embereket, csak azért, mert pénzük van. Pont emiatt jutottunk idáig”.

Habár az első hírek még arról szóltak, hogy Felicity Huffman férje, a szintén színész William H. Macy ártatlan az ügyben, a legújabb dokumentumokból az derül ki, hogy habár ellene nem emelnek vádat, vélhetően tudott felesége terveiről. A vádiratban az is szerepel, hogy a házaspár kisebbik lánya esetében is kötöttek egy hasonló tartalmú megállapodást a lefizetett főiskolai adminisztrátorral, de végül ebben az esetben nem került sor a bűncselekményre.


(via Variety)