Családi filmek szombatra

Ezt a hétvégét a gyereknap fogja uralni, városszerte remek programokkal. A másik lehetőség, hogy a tévé előtt ünneplitek meg ezt a jeles eseményt!

Moziverzum- május 25., 8.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor Maya, egy makacs kis méhecske és legjobb barátja, Willi megmentenek egy hangyahercegnőt, egy bogárharc kellős közepén találják magukat, amely különös, új világokba viszi őket, és barátságukat a végsőkig próbára teszi.

 

Alvin és a mókusok 3.

Film+ - május 25., 12.50h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A mókusok és mókucik állandó kísérőjük, Dave (Jason Lee) társaságában egy óceánjárón vakációznak. Alvin persze most sem képes parancsolni az ösztöneinek. Megpróbálja kormányozni a hajót, átveszi az uralmat a turbinák felett, aztán szmokingba öltözve bukkan fel a szerencsejáték-asztaloknál. A bolondozásnak azonban hamar vége szakad, amikor a hajó zátonyra fut, a mókusok pedig egy elhagyott szigetre vetődnek. Miközben régi barátjuk és impresszáriójuk a mentőexpedíciót szervezi, ők rájönnek, hogy a sziget nem lakatlan, mint aminek hitték.

 

Mia és én: Szintópia hőse

Minimax - május 25., 13.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mia varázskönyve egy csodálatos világot rejt. Egy nap a lány Szintópiában találja magát, ahol különleges lényekkel találkozik. Mia is tündérré változik és barátaival összefog, hogy megmentsék Szintópiát a gonosz uralma alól. Minden reményük a nagy és erős Vihar Unikornis.

 

Bajkeverő majom: Felséges kaland

TV2 Kids - május 25., 13.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mindenki kedvenc kíváncsi majma visszatér, hogy még több vidám kalandban legyen része. Egy tévedés miatt George-ot véletlenül kicserélik egy ugyanolyan kinézetű, de teljesen más személyiségű királyi majommal. Míg a mókamániás George egy kis örömet hoz a szigorú király által uralt, unalmas királyságba, Ted értetlenül áll a beképzelt, elkényeztetett hasonmás előtt, és hamarosan azon kapja magát, hogy visszavágyik a régi, vidám majomhoz!

 

Asterix: A varázsital titka

Paramount Network - május 25., 13.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Amikor Csodaturmix fagyöngyszedés közben leesik egy fáról, ráeszmél, hogy reflexei már nem olyan jók, mint régen, így kénytelen belátni, hogy öregszik. Úgy dönt, nekilát megkeresni az örökösét. Asterixszel és Obelixszel az oldalán útnak indul keresztül Gallián, hogy találjon egy druidát, aki méltó a varázsital receptjének megismerésére.

 

Angry Birds 2. – A film

RTL HÁROM - május 25., 14.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A röpképtelen, dühös madarak és a titokzatos, zöld malacok nem várják meg a provokációt, még azelőtt akcióba lépnek. Madársziget boldog lakói, köztük a három palimadár, Piros, Chuck és Bomba pontosan tudják, mit jelent az az úgynevezett jóindulattal kikövezett út, ami egy bizonyos pokolba vezet. Mert hiába a jószándék, ha végül köröm, illetve tollcsapásokkal kell megfelelő eredményre jutni. Az egymás iránti odaadó ütlegelésnek azonban véget vet egy ismeretlen fenyegetés, ami veszélybe sodorja mind a malacok, mind pedig a madarak szigetét. Nincs mese, a dühös madarak és a fifikás zöld malacok kénytelenek összefogni, hogy megmentsék otthonukat, még ha ez a másik szigetének a megmentésébe kerül is.

 

A herceg medvebőrben

m2 / Petőfi TV - május 25., 14.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A hiú Marius hercegért rajonganak a hölgyek az udvarban, de ő csak játszadozik velük. Egy nap az erdőben egy manó foglya lesz, aki csak akkor engedi őt el, ha negyven nap alatt talál egy olyan lányt, aki teljes szívéből szereti. Igen ám, de nem hercegként kell hódítania, hanem medvebőrben. Mivel senki nem hiszi el, hogy ő a herceg, így menekülnie kell, mígnem találkozik egy kedves lánnyal, Elise-vel...

 

Száva - A szív harcosa

TV2 Kids - május 25., 14.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal. Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, köztük a fiú édesanyját is. Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot...

 

Latte és a titokzatos varázskő

Paramount Network- május 25., 15.15h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az erdőben, ahol Latte, a sünlány él, az állatok nagy veszélybe kerülnek, amikor egy nap az utolsó tó is kiszárad. Latte és mókusbarátja elhatározza, hogy visszaszerzi a tó vizét, amihez el kell csenniük a mágikus varázskövet a Medve királytól.

 

Kincsvadászatra fel!

TV2 Kids - május 25., 17.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kistigris és Kismackó, a két jóbarát kincsvadászatra indul, miután találnak egy kincstérképet. Kalandjukon csatlakozik hozzájuk Nyuszkó Gyuszkó is, azonban a kincsre nem csak ők hárman vágynak ám, hanem Macskopó, a mesterdetektív, valamint Zsémbes Dénes, a morgós kutya is. A két csirkefogó pedig minden erejével azon van, hogy övéjük legyen a hőn áhított kincslelet. A csipet csapat tagjai, útjuk során átkelnek a Tintamocsáron, a jeges hegyen, míg végül eljutnak a régi kalózhajóhoz, ahol állítólag a kincs is rejtőzik.

 

Kopernikusz csillaga

m2 / Petőfi TV - május 25., 18.00h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mikolaj Kopernikusz, a világhírű lengyel csillagász Torunban töltötte gyermekkorát. Édesapja jómódú kereskedő, a kis Mikolaj pedig érdeklődő, ám a csínytevéseiről volt ismert. Barátaival, Marcinnal, a harangöntő fiával és Jakubbal, a csavargó, szegény gyerekkel együtt töltötték minden idejüket. Mindhárman szerettek volna valami nagy dolgot véghezvinni, ezért Marcin messze-földre elkalandozott, ám végül visszatért szülővárosába, Jakub pedig Kolombusz Kristóffal még Amerikába is eljutott. Mikolaj tíz éves volt, amikor Paul van de Volder holland asztrológus nagy jövőt jósolt neki, ami felkelti a fiú érdeklődését a csillagok, az asztrológia iránt. Paul van de Volder újra feltűnik Mikolaj életében, amikor már a krakkói Jagelló Egyetem hallgatója. Mikoláj, akit 1483-tól nagybátyja, egy tehetős kanonok nevelt, egyetemről egyetemre vándorolt, több tudományágban is jeleskedett. Kalandos életét mutatja be ez a rajzfilm. Nicolaus (anyanyelvén Mikolaj) Kopernikusz, a Nap-központú világképet megalkotó lengyel csillagász 551 éve született Toruńban, Lengyelországban.

 

Vigyázz, kész, Morc!

TV2 Kids- május 25., 18.20h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók színesítették be Terry nagymamájának hóbortos meséit. Vajon mi történne, ha kiderülne ez nem csak mese, és a bolondos varázslók a valóságban nem is annyira bolondosak? Mikor a fiú váratlanul ebben a különös ám varázslatos világban találja magát, csak egy módon juthat haza, ha sikerül megmentenie a királyságot a csúf, gonosz, morcos Morctól!