December 23-án már délutántól találhatunk jó filmeket a tévében

Sírhatunk egyet a Marley meg énen, izgulhatunk az Apollo 13-on, romantikázhatunk a Szerelem a végzetenen és nosztalgiázhatunk a Vanília égbolttal.

Marley meg én - RTL Klub, december 23. hétfő, 15.15h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

Apollo 13 - AMC, december 23. hétfő, 16h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

Két szerető - Film Mánia, december 23. hétfő, 17h

Sikertelen öngyilkossági kísérletet követett el a szerelmi csalódását követően Leonard. Jobb híján visszatér a szülői házba, hogy megpróbálja összeszedni magát, rendezni az életét. Hamarosan két nővel is találkozik. Egyikük Michelle, a gyönyörű, ám rejtélyes szomszédasszony, a másik pedig Sandra, egy üzletember lánya, aki szeretné megvásárolni a család vegytisztító vállalkozását. Leonard nemsokára válaszút elé kerül: a szívére vagy az eszére hallgasson. A vonzó Michelle-nek ugyanis önpusztító viszonya van egy férfival, míg Sandrát a családja is elfogadná.

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - SuperTV2, december 23. hétfő, 18.25h

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést - amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el.
Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon.
Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga...

Párizsból szeretettel - Filmcafe, december 23. hétfő, 19.10h

James Reece (Jonathan Rhys-Meyers), a párizsi amerikai nagykövet személyi titkára igazi hírszerzési akciókról álmodozik. Úgy tűnik, teljesül az álma, amikor beosztják kísérő tolmácsnak Charlie Wax (John Travolta) különleges ügynök mellé, aki azért érkezett Párizsba, hogy megakadályozzon egy terrortámadást. Hamarosan megtudják, hogy csupán két nap van hátra a merényletig és semmilyen segítségre nem számíthatnak.

Szerelem a végzeten - Duna Tv, december 23. hétfő, 20.05h

Egy ünnepi, vásárlóktól nyüzsgő napon Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj véget ér, a megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe...

Ilyen az élet - RTL Klub, december 23. hétfő, 21.25h

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerült. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, a gyermeküket rájuk hagyják. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítani. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

Vanília égbolt - Paramount Channel, december 23. hétfő, 23.15h

Úgy tűnik, David Aames varázslatos életet él. A jóképű, gazdag, karizmatikus ifjú egy New York-i kiadó vezetője, gondtalan és felelőtlen életvitele elbűvölő, mégis, mintha hiányozna belőle valami. Akár egy impresszionista tájkép: ha közelebbről megvizsgáljuk, ez az élet egész más színben tűnik fel. Egy éjszakán David megismerkedik álmai asszonyával, aztán egy apró hiba következtében el is veszíti őt. A fiú váratlanul a románc, humor, gyanakvás, szerelem és szex szédítő forgatagába zuhan, és azon veszi észre magát, hogy kétségbeesetten keresi saját lelkét, és felfedezi az igaz szerelem értékes és mulandó természetét.

47 Ronin - Moziverzum, december 23. hétfő, 23.20h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk.