Ez a színészcsere mentette meg az Agymenőket a kaszától

A csatorna vezetőinek nem tetszett a kultszéria pilotja, mert abban még Amanda Walsh alakított egy karakán női főszereplőt, akit aztán lecseréltek Kaley Cuocóra. Ezután zöld utat kapott a sorozat, a többi pedig már történelem.

Chuck Lorre geekekről szóló sitcomja minden idők egyik legsikeresebb tévésorozata lett – de kevesen tudják, hogy majdnem elkaszálták már a legelején. Amikor ugyanis a CBS csatorna vezetőségének levetítették a The Big Bang Theory (nálunk: Agymenők) pilot epizódját, a forgatókönyvírókat arra utasították, hogy dolgozzák át az egészet „történetvezetési problémák miatt”.

 

Forrás: CBS

 

Az Emmy Magazine-nak adott új interjújában a CBS egykori vezetője, Nina Tassler felidézi, hogy milyen problémáik voltak a pilottal. A döntnökök felismerték ugyan az alapötletben rejlő potenciált, de megkérték Chuck Lorre-t és Bill Pradyt, hogy változtassanak meg néhány dolgot,

és sürgősen keressenek a Katie-t alakító Amanda Walsh helyett egy másik színésznőt.

Tassler így emlékezett vissza a történtekre:

Sok dolog volt a pilotban, ami működött. De voltak olyan részei a forgatókönyvnek, amelyek nem működtek, és újra kellett castingolnunk egy színésznőt. [Chuck Lorre] egy rendkívüli tehetség. Volt egy nagyszerű koncepciója, és csodálatos volt a kémia a főszereplők között, ezért megkértem, hogy próbálja meg újra. És ő azonnal azt válaszolta, hogy »igazad van, tudom, hogy tudok ennél jobbat is, köszönöm ezt a lehetőséget, majd kitalálunk valamit«. Természetesen így is lett. Kaley Cuoco csatlakozott a stábhoz, és ő volt a titkos szósz. Chuck és Bill Prady leadták a pilot új forgatókönyvét, a többi pedig már történelem.

Bár Amanda Walsh a visszaemlékezések szerint nagyszerű volt Katie szerepében, ez a karakter túlságosan is karakán és nagyon világlátott volt, ami sajnos totálisan szembeállította őt Leonarddal és Sheldonnal. Kaley Cuoco karaktere, az újonnan behozott Penny viszont tökéletesen egyensúlyban tartotta a kedves és megértő énjét a magabiztosan csípős nyelvű oldalával. Soha nem hagyta, hogy Leonard és a többi szereplő tiszteletlen legyen vele, ugyanakkor pozitív hatással volt a geek banda szociálisan esetlenebb tagjaira.

(via Uproxx & Screenrant)