Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Már majdnem itt a péntek, de a kispéntek már megérkezett, ezekkel a filmekkel szórakoztasd magad!

Bérhaverok - Viasat3, augusztus 26. csütörtök, 21h

A balfék Doug boldog esküvőről álmodik. Ezért azt hazudja a menyasszonyának, hogy sok barátja van, gondoskodik közülük megfelelő vőfélyről és tanúról. A lagzi közeledtével Doug egyre szorultabb helyzetbe kerül. Végül Jimmy cégénél köt ki, amely pont ilyen lúzerekre szakosodott. A nagydumás csávó gondoskodik régi iskolatársakról, gyerekkori pajtásokról, tanúról vagy vőfélyről. Össze is szervez hét gyanús figurát, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék a pirulós, dadogós, és nagyon szerelmes fickó élete nagy napját.

 

A lehetetlen - Sony Movie Channel, augusztus 26. csütörtök, 21h

Henry Bennett feleségével, a gyönyörű Mariával, és három fiukkal Thaiföldre utazik, hogy ott ünnepeljék meg a karácsonyt. Két nappal később hurrikán söpör végig az egész területen. A család a katasztrófában elszakad egymástól. Maria súlyos sérüléseket szenved, és egy távoli kórházba kerül, ahonnan, Lucas fia legnagyobb rémületére nyom nélkül eltűnik. Az országot sújtó káoszban lehetetlen bárkit is megtalálni.

 

Taxi - AMC, augusztus 26. csütörtök, 21h

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre _ Emilien, a zsaru képében _ akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?

 

Kényszerleszállás - Paramount Network, augusztus 26. csütörtök, 21h

Whip Whitaker, a pilóta csodával határos módon leteszi a gépet egy légi katasztrófa után. Éljenzik őt hősi tettei miatt, de felvetődik a kérdés, hogy mégis ki vagy mi volt a felesős az eseményekért.

 

Az új fiú - Filmcafe, augusztus 26. csütörtök, 21h

Dizzy Harrison (DJ Qualls), a menthetetlen balfék napról napra szörnyű kínokat áll ki a gimiben. Börtönben ülő spanja, a szupermenő Luther (Eddie Griffin) gatyába rázza és Gil Harris álnéven beiratkozik egy másik iskolába. Az új külső, új stílus és egy kitalált, izgalmasan sötét múlt segítségével a lúzerből igazi sztár lesz és Dizzy egy csapásra a csajok első számú kedvencévé lép elő. A bajok akkor kezdődnek, amikor a döntő meccsen régi osztálytársai felismerik és színt kell vallania, ki is ő valójában.

 

A kölyök - M5, augusztus 26. csütörtök, 21h

Egy fiatal anya újszülött gyermekével a karjában, kétségbeesetten és magányosan sétál a parkban. Végső elkeseredésében egy gazdag család autójában hagyja gyermekét. Az autó azonban tolvajok kezére kerül, akik egy szegénynegyedben kirakják a csecsemőt. Egy csavargó (Charlie Chaplin) talál rá, és, bár nem önszántából, de hazaviszi. Öt évvel később a kisfiú (Jackie Coogan) és a csavargó elválaszthatatlan társak és barátok. Együtt menekülnek a rendőrök elől. Közösen dolgoznak, a kisfiú kitöri az ablakokat, melyeket a csavargó utána rendbe hoz. Azonban megjelenik az édesanya, és felforgatja az életüket. A kisfiút intézetbe akarják küldeni, majd később az édesanyja is vissza akarja kapni. A csavargó és a kölyök pedig elszántan küzd azért hogy együtt maradhassanak. A Kölyök örökérvényű film a szeret erejéről, az összetartásról, a szegények és a gazdagok közti átléphetetlen szakadékról. Hangulatát pedig a Chaplin-filmekre oly jellemző komédia és melodráma keveredése adja.

 

A gépész - Film Mánia, augusztus 26. csütörtök, 21h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Midway - Film+, augusztus 26. csütörtök, 21h

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor lebombázták Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway-szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.

 

Visszavágó - AMC, augusztus 26. csütörtök, 22.40h

Porter (Mel Gibson) egyszerű, törvénytisztelő tolvaj. Végzi a munkáját, szereti a feleségét: nem tör nagyra. Amikor egy ravasz terv segítségével ő és társa megszerzi egy kínai banda pénzét, akkor sem jár más az eszében, mint hogy tisztességes osztozkodás után mindenki élvezze nyugodtan munkája gyümölcsét. Partnerének azonban más ötlete támad. Porter felesége segítségével átveri a gyanútlan gazembert és megpróbálják megölni őt, ám a látszat ellenére Porter nem hal meg. Felgyógyul és úgy dönt, nagyobb gazember lesz, mint valaha volt. Bosszút akar állni feleségén és árulóján, de valahogy nem megy neki a nagystílűség. Kezdi úgy érezni, hogy az egész alvilág összeesküdött ellene: vagy az is lehet, hogy a csapda, amit nemrég neki állítottak, csak egy még nagyobb szabású, még bonyolultabb terv része. És a szálakat valaki más mozgatja.

 

Hanussen - Duna Tv, augusztus 26. csütörtök, 23.10h

1918-ban, a háború végén a piavei ütközetben súlyos fejsebet szerez Klaus Schneider szakaszvezető. A frontkórház orvos főhadnagya, dr. Bettelheim, betege Schneider kezelése közben felfedezi, hogy a volt illuzionista és artista remekül hipnotizál, és ezt alkalmazni szeretné a gyógyításban. Ám Nowotny százados, a volt varieté igazgató a szórakoztatás világába csábítja Schneidert, aki Bécsben Hanussen néven arat sikereket, jövendölései beteljesednek. Áttelepszik Berlinbe, ahol megjósolja Hitler hatalomra jutását… A filmmel Szabó Istvánt, a film rendezőjét köszöntjük.

 

Nagymenők - Film+, augusztus 26. csütörtök, 23.50h

A történet az 1950-es években kezdődik, amikor Henry még csak egy 13 éves kamasz, aki vágyakozva figyeli a szemközt lakó, sokak által a legnagyobb tiszteletben tartott maffiózó, Jimmy fényűző életét. A félig ír, félig szicíliai származású fiút, aki mindig is közéjük vágyott, könnyen elcsábítja a gengszterek világa, és egy napon a helyi keresztapák családjának szolgálatába áll. Ugyanekkor csatlakozik a csapathoz a Henryvel nagyjából azonos korú, így még könnyen befolyásolható Tommy DeVito, akivel a bajtársiasság jegyében és a nagymenők árnyékában gyorsan beletanulnak a szakmába. Néhány hónap sem telik el és Henryt, akit maga Jimmy vezet be a könnyen szerzett pénz és a brutalitás világába, egyre többen előre köszöntik az utcán és név szerint ismeri a legjobb bár ajtónállója.