Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Ma már kispéntek van, ünnepeld meg egy jó filmmel, hogy mindjárt itt a hétvége!

Megint 17 - Viasat3, szeptember 30. csütörtök, 21h

Nem tudni, mikor siklott félre Mike (Zac Efron) élete. Pedig úgy tűnt, szerencsés csillagzat alatt született. Sikeres sportkarrier és egyetemi ösztöndíj várt rá, ám lemondott róluk a szerelme kedvéért. Fiatalon családot alapított, gyerekei születtek. Ám a házassága tönkrement, és most a haverjánál húzta meg magát. Rajta már csak a csoda segíthet. És a csoda bekövetkezik! Egyik pillanatról a másikra Mike tizenhét évesként ismét a középiskolában találja magát, egy osztályban a saját gyerekeivel. Itt az alkalom, hogy összebarátkozzon velük, megismerje őket, és talán még a házasságát is sikerül helyrehoznia.

 

Gladiátor - Mozi+, szeptember 30. csütörtök, 21h

Időszámításunk kezdete után 180-ban Marcus Aurelius császár halálával az egykor oly dicső Római Birodalomban a káosz lesz az úr. Marcus őrült, hatalomvágyó és kegyetlen fia, Commodus kerül hatalomra és első dolga, hogy megszabaduljon ellenfeleitől. Apja bizalmasát, a népszerű és legyőzhetetlennek hitt hadvezért Maximus-t árulónak kiáltja ki, miután az nem hajlandó behódolni neki. Maximus-ra a halál vár és az új császár, ellensége családját is kivégezteti. A rangjától megfosztott egykori hadvezér súlyosan megsérül, de életben marad. Nincstelen földönfutóvá lesz, rabszolga-kereskedők kezére kerül, és gladiátorként kell megküzdenie nap, mint nap az életéért. Csak egyvalami tartja benne a lelket, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megnyerni minden csatát és eljutni Rómába, hogy a Colosseumban végre szemtől szembe kerüljön ismét azzal, aki tönkretette az életét… Ridley Scott átmentette a XXI. századba a történelmi eposz műfaját a 2000. év egyik legsikeresebb és mindenképpen a legmaradandóbb monumentális filmalkotásával. A Gladiátor már születése pillanatában klasszikussá vált és helyet követelt magának az olyan film remekek között, mint a Ben Hur vagy a Spartacus!

 

A.I. - Mesterséges értelem - Paramount Network, szeptember 30. csütörtök, 21h

A megfékezhetetlennek tűnő globális felmelegedés és bámulatos tudományos fejlődés korában az emberek életük minden területét megosztják robotjaikkal, a Mechákkal. Egy újonnan fejlesztett robotgyermeket, Davidet (Haley Joel Osment), feltétlen szeretetre programoznak. David egyszer csak magára marad egy idegen és veszélyekkel teli világban. Szerencsére összebarátkozik egy éles eszű és bölcs Mechával (Jude Law).

 

A boldogság nyomában - Sony Movie Channel, szeptember 30. csütörtök, 21h

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre szánja el magát. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára. Miközben egyre mélyebbre merül a brókerkedés rejtelmeiben, pénz híján hamarosan várótermek, menhelyek lakói lesznek. Chris bízik abban, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt legyőznek.

 

A szerelem rabja - M5, szeptember 30. csütörtök, 21h

Oroszország, 1918. Mialatt az országban polgárháború folyik, a némafilm virágkorát éli. Egy, a fehérek által megszállt városban is forgatnak, ahol a stáb és a lakosság idillikus, békebeli hangulatban éli mindennapi életét. A történet középpontjában egy naiv, könnyed filmcsillag áll, akit felületes, csillogó világából egy szerelem mozdít ki. Beleszeret a film operatőrébe, aki a forradalmi eszmék elkötelezettje.

 

Tű a szénakazalban - Filmcafe, szeptember 30. csütörtök, 21h

Faber a legkíméletlenebb és legagyafúrtabb német ügynök a második világháború idején. A "Tű" fedőnevű kém a közelgő partraszállásról próbál információkat gyűjteni Angliában. A férfi felfedez egy reptérnek álcázott makettfalut. Rájön, hogy a szövetségesek így akarják megtéveszteni a német felderítést. A létfontosságú információ birtokában Tű, az angol titkosszolgálat embereivel a nyomában, elindul a skóciai találkozóhelye felé, ahol egy tengeralattjáró várja. Menekülés közben azonban hajótörést szenved, és egy kis szigetre kerül. Lucy és a férje veszi pártfogásba.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - Film4, szeptember 30. csütörtök, 21.50h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Szegénylegények - Duna Tv, szeptember 30. csütörtök, 22h

A kiegyezés utáni Magyarországon gróf Ráday Gedeon kormánybiztos megkezdi az ország közbiztonságának helyreállítását. Elsősorban azokat a betyárokat, szegénylegényeket szeretné ártalmatlanná tenni, akik a Szabadságharc idején Rózsa Sándor vezetése alatt harcoltak. Egy alföldi sáncban a szabad ég alatt tartják az összefogdosott embereket, így súlyosbítva a rájuk nehezedő lélektani nyomást. A rendszertelen kihallgatások, a rabok és hozzátartozójuk megaláztatása azonban csak néhányuknál ér el eredményt. Gajdor hamar megtörik, és hogy mentse az irháját besúgóvá válik... A film a mindenkori elnyomó gépezet működésének technikáját modellezi.

 

A kiütés - Sony Movie Channel, szeptember 30. csütörtök, 23.30h

A film hőse Billy McDonnen és Henry "Penge" Sharp, két helyi, pittsburghi bokszoló, akiket a rivalizálásuk állított reflektorfénybe harminc esztendővel ezelőtt. 1983-ban a harmadik összecsapásukra készültek, hogy eldöntsék, ki a jobb közülük, amikor a nagy bunyú előestéjén mindenki megdöbbenésére Penge váratlanul bejelentette visszavonulását. Három évtizeddel később Dante Slate Jr. promoter elhatározza, hogy újra egymásnak ereszti a két öregedő sztárt.