Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Nincs más dolgod, mint kényelmesen elhelyezkedni a kanapén, és választani innen valami jó filmet estére.

Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. rész - AMC, november 4. csütörtök, 20h

Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve.

 

Harag - Moziverzum, november 4. csütörtök, 21h

1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrmester, becenevén Vén Róka és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és az elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, Norman a legénységhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben lévő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka persze a szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba. Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek...

 

Ghost - Paramount Network, november 4. csütörtök, 21h

A New Yorkban ragadt férfi szelleme elszántan próbál kommunikálni a nővel, akit szeret. Egy médium segítségét kéri, aki csodálkozva fedezi fel, hogy képességei igaziak, miközben a férfi szövetségese lesz, amíg meg nem tanulja, hogyan működik a spirituális világ.

 

A szerencse háza - Viasat3, november 4. csütörtök, 21h

Egy jó szülő mindent bevállal. Amikor apu és anyu (Will Ferrell és Amy Poehler) rájön, hogy elképesztően rosszul gazdálkodtak a lányuk egyetemi képzésére félretett pénzzel, és nem maradt semmijük, megesküsznek, hogy juszt is taníttatni fogják a gyereküket. Ha kell, hát azt is vállalják, hogy más pénzén. Szerencsére, van egy játékmániás haverjuk. Tőle származik a zseniális ötlet: Zugkaszinó! Békés, kertvárosi házuk pincéjét átalakítják, és illegális játékbarlangot kezdenek üzemeltetni benne. A tétek gyorsan emelkednek, a pénz ömleni kezd, de azért az is hamar kiderül, hogy a törvényen kívüli életnek is vannak hátulütői. Esetleg halálosak is.

 

A félelem játéka - Film Mánia, november 4. csütörtök, 21h

Mitch Brockdennek (Dominic Cooper), a legyőzhetetlen kerületi ügyésznek mindene megvan: fantasztikus karrier, csodás feleség, gyönyörű kisbaba, meghitt otthon. Ám mindezt kockára teszi, amikor ittasan elgázol egy férfit, majd kihívja a mentőket, de elhajt a helyszínről. Másnap megtudja, hogy az áldozatot holtan találták egy fekete bőrű férfi, Clinton Davis (Samuel L. Jackson) furgonjában, akit most szándékos emberöléssel gyanúsítanak. Mitch bűntudattól hajtva féltestvére, Jimmy (Ryan Robbins) segítségével felmenteti Davist, de később egyre inkább megkérdőjelezi a szabadon eresztett férfi ártatlanságát. Gyanúja csak erősödik, amikor Blake nyomozó (Gloria Reuben) kijelenti: Davis sorozatgyilkos.

 

Mansfeld - M5, november 4. csütörtök, 21h

Két évvel a forradalom után, a tizenhét éves Mansfeld Péter (Fancsikai Péter) a Széna-téri emlékeitől "megfertőződve" a felkelés újraélesztéséről és bebörtönzött sógora kiszabadításáról ábrándozik. Barátaival és a nála idősebb Blaski Józseffel elkövetett gyerekes csínyeik, kamaszos balhékkal és apró köztörvényes bűnökkel keverednek. Sorsuk akkor pecsételődik meg, amikor elrabolnak egy őrségben álló rendőrtörzsőrmestert (Seress Zoltán). A fiúk később vizsgálati fogságba kerülnek. Mansfeld Péter, hogy mentse a már életkora szerint súlyosan büntethető Blaskit és a többieket, a kihallgatások során mindent magára vállal…

 

A katona - Sony Movie Channel, november 4. csütörtök, 21h

A jövő harcosait különleges módszerekkel válogatják és képzik ki. Gyermekkoruktól kezdve arra nevelik őket, hogy kétely és félelem nélkül engedelmeskedjenek és öljenek. A tökéletes gyilkológépek azonban feleslegessé válnak, amikor egy egység náluk is tökéletesebb katonákat állít hadrendbe. Legjobbjukat, Todd őrmestert (Kurt Russell) felettesei meg akarják ölni és ledobják egy elhagyottnak hitt bolygóra. Ám a zord tájon él egy kis emberi kolónia, mely egészen más szabályok szerint él. Amikor egy nap régi parancsnokai űrhajója ereszkedik le a bolygóra, Todd tudja, ki mellé kell állnia.

 

A nagy Lebowski - Filmcafe, november 4. csütörtök, 21h

Jeff Lebowski (Jeff Bridges) egyetlen aranytörvénye az életben: élj és hagyj élni! Békésen lopja a napot, iszogatja kedvenc koktélját és döntögeti a rekordokat törzshelyének tekepályáján. Haverjai mind hasonlóan céltalan csodabogarak. Az idilli életet megzavarja két rosszarcú és modortalan gengszter, akik betörnek lakásába. A meglepett Lebowskit helyben hagyják és bepiszkítják kincset érő perzsaszőnyegét. Hősünk felkerekedik az igazi Lebowskihoz (David Huddleston), hogy tisztázza a félreértést és kártérítést kapjon. Az öreg milliomos névrokona viszont üzletet ajánl: szerezze vissza "elrabolt" ifjú feleségét.

 

Ál/Arc - Film+, november 4. csütörtök, 21h

Sean Archer (John Travolta) FBI-ügynök élete legőrültebb akcióját hajtja végre, amikor orvosi beavatkozással arcot cserél gyűlölt ellenségével, a kómába esett Castrol Troy-jal (Nicolas cage). A megszállott ügynök így próbálja kiszedni a kegyetlen terrorista öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát. Csakhogy időközben az arc nélküli Troy magához tér, és bosszúra éhesen Archer arcával távozik a kórházból.

 

A színésznő - Duna Tv, november 4. csütörtök, 22.20h

Anna, az Erdélyből áttelepült színésznő az egyik legnagyobb sztárja a magyar filmeknek és a színházaknak az 1960-as évek közepén, Magyarországon. A Nemzeti Színházban Melindát játssza, amikor egy fogadáson megismerkedik egy olimpiai bajnokkal, egy rendkívül vonzó férfivel. A két ember között szerelem szövődik, ami nem tetszik a hatalomnak. No nem azért, mert az erkölcsöket óvják, hanem azért, mert más terveik vannak a sikeres, vonzó, idegen nyelvet beszélő Annával. "Hófehérkének" szemelték ki, vagyis a hazánkba érkező, baráti országok vezetőit szórakoztató hölgynek. Megindul az apparátus, az élet minden területén hálót sző, manipulál. Ám Anna nem könnyű préda, és szerelmével megerősítve kétséges a titkosszolgálati akció győzelme... Vitézy László filmje.