Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Íme, a csütörtöki szitán akadt filmek.

Magas szőke férfi felemás cipőben - M5, június 30. csütörtök, 20h

Az egyik titkosszolgálat főnöke és beosztottja pozicióharcot vív egymással.Ennek lesz "áldozata" Francois Perrin a fellegekben járó kétbalkezes hegedűművész, aki egyik lábán fekete, másikon sárga cipőt visel.Őt gyanúsítják meg azzal, hogy szuperkém és ettől kezdve minden lépését , sőt életének legintimebb részét is árgus szemekkel és technikai találmányok egész hadával figyelik. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret.

 

Cápa 2. - AMC, június 30. csütörtök, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Számkivetett - Paramount Network, június 30. csütörtök, 21h

A "Számkivetett" egy utazás, melynek során nagyon sokat tanulunk meg önmagunkról, az emberi természetről, mindezt egyetlen figura, Chuck Noland történetének bemutatásával. Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért. Lassan feltalálja magát és önellátóvá válik. Nem hagyja magán eluralkodni a kezdeti kétségbeesést, tovább reménykedik. Négy évig tart ősemberi kalandja. Tutajt épít és felhúzza rá a véletlenül partra sodort vitorladarabot. Az óceánon hánykolódva találnak rá. A visszatérés sokkoló hatású. Az otthoni civilizáció már rég kivetette magából. Díjak és jelölések: Golden Globe-díj (2001) _ Legjobb színész _ drámai kategória: Tom Hanks BAFTA-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb férfi alakítás jelölés: Tom Hanks Oscar-díj (2001) _ Legjobb hangkeverés jelölés

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, június 30. csütörtök, 22.15h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Az ördög maga - Filmcafe, június 30. csütörtök, 22.40h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

A nagyfőnök - Film Mánia, június 30. csütörtök, 22.55h

A városi fiú, Cheng egy jéggyártó üzemben kezd el dolgozni unokatestvéreivel együtt. Megígéri családjának, hogy nem keveredik bajba, ám amikor családtagjai sorban eltűnnek a cégvezetőkkel való találkozás után, arra kényszerül, hogy a rejtély nyomába eredjen, felvegye a harcot a Nagyfőnökkel.

 

Kutya éji dala - DUNA Televízió, június 30. csütörtök, 23.15h

Csaplár Vilmos "Szociográfia" c. novellája nyomán készült Bódy Gábor filmje. A hegyi faluba busszal érkezik a csillagász és az új pap. A két idegen megjelenése felforgatja mindenki életét. Az extanácselnök öngyilkosságot kísérel meg, de a pap és a csillagász megmentik. Különös barátság alakul ki a pap és az extanácselnök között, miközben a faluban rejtélyes halálesetek történnek… Bódy Gábor egyike a német nyelvterületen legjobban ismert magyar rendezőknek. Mint az Infermental csoport tagja, illetve alapítója, széleskörű szakmai kapcsolatokat tartott fenn a világ minden tájáról mindazokkal, akiket érdekelt a videotechnológia sajátos lehetősége. Tragikus hirtelenséggel korán megszakadt pályaívének utolsó darabja volt A KUTYA ÉJU DALA című filmje, melynek érdekessége, hogy nemcsak rendezőként, hanem forgatókönyvíróként és színészként is jegyezte. A filmet felújított változatban sugározzuk.

 

Beépített tudat - Mozi+, június 30. csütörtök, 23.30h

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. A személy, aki képes lehet befogadni a férfi emlékeit, érzéseit, és így segíthet megfékezni a katasztrófát, egy féktelen bűnöző.

 

Sebhelyek - Film+, június 30. csütörtök, 23.50h

Orin Boyd (Steven Seagal) mindig kilógott a sorból. Gyűlöli a szabályokat, a maga útját járja, és sosem tudni, mire készül, mire gondol éppen. De valamit még jobban gyűlöl: az árulókat. Keresztes hadjáratot indít mindazok ellen, akik a rossz oldalra álltak. Új háború kezdődik, ezúttal rendőr harcol rendőr ellen. Boyd dolgát csupán egyvalami nehezíti: nem tudja, kiben bízhat, és ki van ellene. A biztonság kedvéért feltételezi, hogy csak magára számíthat, de ebben is téved.