Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este ezek lesznek a tévében.

Kairó bíbor rózsája - M5, december 29. csütörtök, 20h

A harmincas évek gazdasági válsága idején a pincérnői állását már halálosan unó Cecilia _ munkakerülő, részeges férjének brutalitása elől _ a mozi csillogó álomvilágába menekül. A "Kairó bíbor rózsája" című sikerfilmet például annyiszor nézi meg, hogy rajongó tekintete a való életbe csalja a mozivászonról a hősszerelmes Tom Baxtert. Mivel ez menthetetlenül megszakítja a moziban vetített filmet, gázsiját féltve akcióba lendül Gil Shepherd, a Tomot alakító színész is. Ez a hármasság _ a valóság, a valóság látszata és a látszat valósága _ újabb és újabb komikus helyzeteket teremt, és lassan lételméleti kérdéssé mélyül. A mívesen melankolikus, humoros filmvígjáték a Nemzetközi Kritikusok díját nyerte el méltán a Cannes-i Fesztiválon. 

 

Sissi - Sorsdöntő évek - TV2, december 29. csütörtök, 20.55h

Sissi megbetegszik, az orvos külföldi pihenőt javasol neki, és a fiatal királyné Madeirára, majd Korfura utazik. Ez az utazás, a környezetváltozás és édesanyja közelsége jót tesz neki és lassanként felgyógyul. Úgy tűnik, helyrejönnek a dolgok, ő is és Ferenc József is sokat ért az eltöltött évek alatt, és anyósa, Zsófia királynő is beletörődik a sorsába.

 

Sherlock Holmes - RTL, december 29. csütörtök, 20.55h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) a fekete mágia nagymestere, Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába ered. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

 

Chappie - Viasat3, december 29. csütörtök, 21h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne, célja a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be.

 

Sátánka – Pokoli poronty - AXN, december 29. csütörtök, 21h

Nicky az a fajta srác, aki békén elzenélget a szobájában, sem törtetés, sem különösebb ambíciók nem vezérlik. Két idősebb fivére Adrian és Cassius azonban eszelősen küzd, hogy minél jobb pozíciót foglalhasson el a családi vállalkozásban. A baj akkor kezdődik, amikor az enyhén szólva is koros apa megtagadja a visszavonulást a cég éléről. Ez arra sarkallja Adriant és Cassiust, hogy új területet keressenek maguknak, ahol érvényesülni tudnának. Ez a hely pedig New York. Magával az ötlettel nem lenne gond, ha a cég éléről visszavonulni nem akaró apa nem maga a Sátán lenne, a cég pedig egyenesen a Pokol. Az, hogy New York-ból privát pokol legyen még csak az egyik fele a problémáknak. A nagyobbik gond azonban az, hogy a gaz testvérek távozásával a pokol kapui befagynak, minek következtében a bűnös lelkek kívül rekednek. Márpedig bűnös lélek nélkül a Sátán ereje, vagy inkább végtagjai is rohamosan fogyatkozni kezdenek. Nincs más hátra, Nickynek kell megmenteni apját, és helyre állítani a "pokoli" egyensúlyt. A "vidéki" fiúnak azonban nehéz a sorsa a nagyvárosban. 

 

Vakszerencse - Filmcafe, december 29. csütörtök, 21h

A meggazdagodás egyik sajátos módja az internetes szerencsejáték. Ennél már csak az internetes hazárjáték üzemeltetése nyereségesebb. A milliárdos Ivan Block rámenős és veszedelmes fickó, aki Costa Ricáról irányítja a szerencsejáték vállalkozását, és mindenre képes, hogy minden buliból nyertesen kerüljön ki. Ebben a legfőbb segítője, a hűséges cégvezetője, Rebecca. Ám feltűnik a színen a princetoni egyetemista és szerencsejátékos Richie, aki úgy érzi, hogy átverték, és most szembe akar nézni Blockkal.

 

Letaszítva - RTL HÁROM, december 29. csütörtök, 21h

John Hobbes nyomozó (Denzel Washington) és társa, Jonesy (John Goodman) fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig...

 

Egyiptom istenei - Film+, december 29. csütörtök, 21h

Istenek, szörnyek, varázslat és téboly uralja a Nílus völgyének palotáit Egyiptomban. Széth (Gerard Butler), a sivatag könyörtelen istene az egykor békés és virágzó birodalmat káoszba és pusztulásba taszítja. Lázadó halandók egy csapata a vakmerő tolvajjal, Bekkel (Brenton Thwaites) az élen, szövetkezik Hórusszal (Nikolaj Coster-Waldau), hogy megállítsák a kegyetlen nagyurat. A Széth és csatlósai ellen vívott háborúban megjárják a mennyet és a poklot is, ahol isteneknek és halandóknak egyaránt bizonyítaniuk kell bátorságukat és állhatatosságukat, hogy felül tudjanak kerekedni a végső ütközetben.

 

Altamira felfedezése - M5, december 29. csütörtök, 22.25h

A spanyol de Sautuola család életére az Altamira barlang hihetetlen jelentőségű felfedezése hatalmas változás hozott. A film emellett szól a tudomány mély tiszteletéről, a természet szeretetéről, a család fontosságáról, a hitről, a hazáról, a méltóságról, de ami a legfontosabb az igazság kereséséről. A 19. század második felében Észak-Spanyolországban, a kantábriai Santander városában él családjával Marcelino de Sautuola (Antonio Banderas) földbirtokos. Két gyermeke elvesztése után elfordul az egyház dogmáitól és a tudomány, az evolúció elmélete keríti hatalmába, kilencéves kislányát is ebben a szellemben neveli. Egy nap a birtokán lévő barlangban hatalmas felfedezést tesznek, főként Mariát Justína, aki mélyebbre bemászik és rábukkan a híres Altamira- barlangfestményekre. Ezután indul el kálváriája, a kétkedők, irigyek és rágalmazók kereszttüzében. 1889-ben kegyvesztetten halt meg otthonában, igazolást az utókor hozott számára.

 

Pandorum - Filmcafe, december 29. csütörtök, 22.40h

Akár a bibliai Noé bárkája, a pusztulásra ítélt Földről űrhajó indul útnak a távoli Tanisz bolygóra. Az Elysium szállítmánya hatvanezer ember, akik hibernált állapotban teszik meg a több mint száz évig tartó utat, rájuk vár majd a feladat, hogy a magukkal vitt állat- és növényfajok példányaival biztosítsák az emberiség túlélését. Csak a kétévente váltott legénység van ébren. Amikor Payton és Bower felébred a fagyasztott álomból, semmire sem emlékeznek: nem tudják, kik ők, honnan jöttek, mi a feladatuk. Csupán egy biztos, hogy az Elysium reaktorával gondok vannak, és a hajó fedélzetén különös lények garázdálkodnak.

 

Vadcsapáson - Film Mánia, december 29. csütörtök, 22.40h

Wolf egy amerikai őslakos, egy anakronisztikus személyiség a mai modern világban. Amikor a férfi édesanyját gyilkosság áldozata lesz, megfogadja, hogy bosszút áll érte. Az elhagyott, vad nyugatot járja a motorkerkpárján, hogy felkutassa és megbüntesse azokat, akik megölték azt, aki a legközelebb állt hozzá. A gyilkos bosszúhadjáratát azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei nem nézik jó szemmel, valóságos hajtóvadászatot indítanak utána. Az igazságért Wolfnak súlyos árat kell fizetnie.

 

Az egészség ellenszere - RTL KETTŐ, december 29. csütörtök, 23.15h

Lockhartot (Dane DeHaan), a zseniális fiatal tőzsdeügynököt az alpesi gyógyfürdőbe küldi a cége az eltűnt vezérigazgató után. Útközben a gyógyfürdő sofőrjétől megtudja, hogy az intézetbe csak érkezni szoktak a gazdag vendégek, távozni nem. Márpedig Lockhart nem utazhat vissza az igazgató nélkül, különben sittre kerül. Az igazgató, Dr. Volmer (Jason Isaacs) látszólag rendkívül kedves, és nem gördít akadályt Pembroke (Harry Groener) távozása elé. Pár órával az indulás előtt azonban Lockhart váratlanul autóbalesetet szenved, és ő is a klinikán köt ki, ahol hamarosan rájön, hogy olyan rettenetes dolgok történnek a páciensekkel, ami minden képzeletét felülmúlja.

 

A Nagy Fal - TV2, december 29. csütörtök, 23.25h

Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon. Egy olyan ellenséget igyekeznek megállítani, amely nemcsak az országot, de az egész világot elpusztíthatja.

 

Időhurok - Viasat3, december 29. csütörtök, 23.30h

Egy időügynök (Ethan Hawke) barangol múltban és jövőben: minden bevetés más korba vezeti. Egy olyan bűnözőre vadászik, aki valahogy folyton kicsúszik a kezéből, bármilyen időben is készül lecsapni rá.

 

Felpörgetve - Paramount Network, december 29. csütörtök, 23.30h

Chev Chelios-sal telefonban közlik, hogy megmérgezték, s már csak egy órája van hátra. A maradék idejében meg kell mentenie szerelmét, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, s meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja.

 

Zombieland - Film+, december 29. csütörtök, 23.30h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

Bölcsőd lesz a koporsód - RTL, december 29. csütörtök, 23.40h

Elrabolják a gettó legtechnikásabb betörőjének, Tonynak (DMX) a lányát. A váltságdíj az a különlegesen értékes gyémánt, amit Tony (DMX) és csapata ellopott a tőzsde bankjából. A gond csak az, hogy Su (Jet Li), a kínai titkosügynök is vadászik a fekete kövekre, hogy megelőzze a készülődő globális terrort. A két férfi a bajban kénytelen szövetséget kötni, hogy Tony csapatának segítségével megakadályozzák a gengszterré vált egykori ügynök, Ling (Mark Dacascos) eszement tervét.