Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévézés alapkövei.

A nagy Gatsby - Viasat3, február 16. csütörtök, 21h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Ítéletnap - Moziverzum, február 16. csütörtök, 21h

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titkozatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a sátán, hatalma emberi ésszel felfoghatatlan, célja pedig ugyanolyan egyszerű, mint amennyire végzetes. Hamarosan kiderül alattomos célja: a fiatal és ártatlan Christine-t (Robin Tunney) szemelte ki, hogy az antikrisztust világrahozza, s a gyermek születésével kezdetét vegye az apokalipszis.

 

Blackjack - Film Mánia, február 16. csütörtök, 21h

Jack Devlin (Dolph Lundgreen), az igazi szuperzsaru élete kockáztatásával megmenti a leghatalmasabb kaszinótulajdonos kislányát. Az akcióban megsérül a szeme, és örökre érzékeny marad a fehér fényre. De ez sem hátráltatja új feladatában: egy szupermodell testi épségére kell vigyáznia, akire egy pszichopata sorozatgyilkos vetett szemet. A divat és csillogás kiismerhetetlen világában Devlinnek minden ügyességét be kell vetnie, hogy túlélje a lehetetlennek tűnő megbízatást.

 

Halálos fegyver - Film+, február 16. csütörtök, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Disznó - Mozi+, február 16. csütörtök, 21h

Rob, a remete gombász elszigetelt életet él a Portland melletti erdőkben malacával. Egy este azonban a disznót elrabolják, Robot pedig alaposan helyben hagyják. A bosszúszomjas férfi ezért kénytelen visszatérni Portland városába, ahol közel 15 éve nem járt. Küldetésében Amir, az összekötője lesz segítségül, aki igyekszik nevet szerezni magának a gomba business-ben. Robnak eljött tehát az ideje, hogy szembenézzen múltjával, miközben egykori kapcsolatait felhasználva igyekszik szeretett állatának a nyomára bukkanni.

 

Csodálatos fiú - Paramount Network, február 16. csütörtök, 21h

David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell – Foxcatcher, A nagy dobás) újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában?

 

Szindbád - M5, február 16. csütörtök, 21.10h

Szindbád a szépséget a természet változásaiban, a szerelemben és nem utolsósorban a kulináris élvezetekben véli megtalálni. Gondolataiban életre kelnek emlékei. Megbarnult fényképek, elszáradt virágok, elsárgult szerelmeslevelek hozzák elő a múltból a szépasszonyokat, lányokat, a hozzájuk fűződő múló érzéseket, s a felejthetetlen húsleves illatát… A film 1972-ben idehaza elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, a nagydíjat, az operatőri díjat és Dajka Margit megkapta a legjobb női alakítás díját. A magyar filmművészet egyik ékkövének számító alkotás számos nemzetközi elismerésben is részesült. A Krúdy Gyula művéből készült alkotás a magyar filmtörténet megunhatatlan darabja.

 

Halálos hajsza - Film Mánia, február 16. csütörtök, 22.50h

Ray és Danny, a két nagydumás chicagói zsaru nappal a bűnt üldözi, éjjel meg nők után kajtat. Igaz, néha sajátosan értelmezik a szolgálati előírást, ám az eredmény őket igazolja. Amikor az egyik akció alkalmával túllépik a hatáskörüket, feljebbvalóik úgy döntenek, hogy egy időre kivonják a párost a forgalomból, kényszerszabadságra küldik őket Floridába. Az édes élet annyira megtetszik nekik, hogy hazatérve benyújtják a lemondásukat. A hátralévő néhány napot ennek megfelelően, kockázat nélkül szeretnék átvészelni. Az egyik régi ügyfelük azonban másként gondolja.

 

Django elszabadul - Mozi+, február 16. csütörtök, 22.55h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra...

 

Amerikai pszichó - Filmcafe, február 16. csütörtök, 23.15h

Patrick Bateman egy gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia, igazi aranyifjú. Könnyen halad előre az apja által kitaposott úton, megszállottja a pénznek, a sikernek, a divatnak és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel, nem válogatva az eszközökben _ kés, láncfűrész, fegyver, nála egyre megy. Indítéka nincs _ hacsak az ölés gyönyöre nem számít annak. A rendőrség sötétben tapogatózik, eleinte senki nem gondol arra, hogy a legbefolyásosabb körökben kellene keresni az egyes számú közellenséget.

 

Ted - SuperTV2, február 16. csütörtök, 23.20h

John plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat...

 

Féktelen harag - Film+, február 16. csütörtök, 23.25h

John Milton (Nicolas Cage) lányát lemészárolta Jonah King (Billy Burke), a szektavezér, az unokáját pedig fel akarja áldozni holdtöltekor, hogy beteljesítse küldetését. Milton meghalt, de most visszatér a túlvilágról, hogy megbosszulja lánya halálát, és megmentse a kicsinyét. A pokolból kitörve Milton egy tűzvörös, felturbózott sportkocsival száguld, Piperrel (Amber Heard), a dögös pincérnővel az oldalán. Zsaruk és bűnözők üldözik őket, és a Sátán zsoldosa, a Könyvelő (William Fichtner), akinek az a feladata, hogy visszavigye Miltont a pokolba. A férfinak három napja van, hogy megtalálja és megmentse az unokáját.

 

Halálos kitérő - AMC, február 16. csütörtök, 23.25h

Chris a nyugat-virginiai Appalache-hegységben autózik. Sietős az útja, állásinterjúra igyekszik. Legnagyobb bosszúságára forgalmi dugó akadályozza továbbhaladását. Chris az elhagyott dűlőúton próbálja kikerülni az akadályt. Az erdőben azonban baleset éri, összeütközik egy másik kocsival. Miután mindkét autó használhatatlanná vált, elhatározzák, hogy gyalog indulnak segítségért. Útközben összetűzésbe keverednek három hegyi emberrel, akik üldözőbe veszik őket. Akiket ezek az emberek levadásznak, fel is falják.

 

Zöld darázs - Viasat Film, február 16. csütörtök, 23.30h

Miután rejtélyes körülmények között meghal a nagyhatalmú, Los Angeles-i médiamágnás, birodalmának irányítását a léhűtő fia, Britt Reid veszi át. Az apja egykori titkára, az okos, csendes és hűséges Kato segítségével Britt megragadja az alkalmat, hogy végre valami hasznosat tegyen az életben: harcot hirdet a bűnözés ellen. A városban hamarosan felbukkan a Zöld Darázs nevű szuperhős, aki Kato és az okos szerkentyűi segítségével lecsap a bűnözőkre. A két harcművész Britt új titkárnője, Lenore segítségével a város alvilágának urát, Benjamin Chudnofskyt veszik célba. Ám a gonosztevő sem tétlenkedik.

 

Mortal Kombat 2. - A második menet - Viasat3, február 16. csütörtök, 23.55h

Shao Kahn megsérti a küzdelem szent szabályait, hogy megkaparinthassa magának a Föld nevű bolygót. Csatasorba állítja rettenetese kegyetlenségükről elhíresült megsemmisítő osztagait. Ezek élén olyan kipróbált hívei állnak, mint Sindel, a valaha gyönyörű királynő, aki mára alig több, mint élő halott, Mortaro, a kentaur, valamint Ermac, a titokzatos vörös nindzsa, a telekinetikus erők nagymestere. A föld minden reménye maroknyi harcos, Rayden, Liu Kang, Kitana, Sonya Blade, Johnny Cage és Jax önfeláldozásán és hősiességén múlik. Az ő céljuk nem több, mint eljutni abba a titokzatos templomba, ahol megtanulhatják, hogyan szálljanak szembe a gonosz erőivel, hogyan legyenek képesek arra, hogy megállítsák Kahn ördögiseregeit. Kalandos útjuk, az állandó élet-halál harc során új és váratlan szövetségek kötődnek, számos korábbi titokról lebben fel a fátyol, beható tapasztalatokra tesznek szert mind a Föld nevű bolygóval, mind saját magukkal kapcsolatban...