Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

Hétfő esti tévéfilmek az otthon levőknek.

Only You - Csak veled - Viasat2, szeptember 5. hétfő, 20h

Az ember egész életében várja az Igazit. Van, akinek sikerül megtalálnia, van akinek soha. Faith Corvatch (Marisa Tomei) abban a szerencsés helyzetben van, hogy gyermekkorában egy kirakósjáték során legalább a nevét megtudhatta annak a férfinak, akit a sors mellérendelt. Később egy jósnő is megerősíti a nevet: Damon Bradley (Billy Zane). Amikor sok év után Faith meghallja ezt a nevet a telefonban, nem zavarja, hogy épp az esküvőjére készülődik: úgy ahogy van, menyasszonyi ruhában elindul, hogy megtalálja az Igazit.

 

A törvény erejével - Viasat Film, szeptember 5. hétfő, 21h

A Különleges Erők renegát egysége 35 millió dollár értékű heroint készül becsempészni Mexikóból az Egyesült Államokba. Akciójuknak egyedül Jack Robideaux, a nyomozóból lett határőr jelenthet problémát, aki egymaga száll szembe a profi gyilkosokból álló kartellel. Öngyilkos merénylők, szadista vallatók és árulók várják a határ mindkét oldalán, de Jacket nem lehet olyan könnyen elrettenteni: könyörtelen hadjáratot indít a drogcsempészek ellen, s addig nem nyugszik, amíg mind egy szálig el nem kapja őket.

 

A légiós - Filmcafe, szeptember 5. hétfő, 21h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Invázió - AMC, szeptember 5. hétfő, 21h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos infulenzajárvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

48 óra - Paramount Network, szeptember 5. hétfő, 21h

Nick Nolte és Eddie Murphy az egyik legszokatlanabb és legszórakoztatóbb csapatot alkotják a Walter Hill által rendezett akció-vígjátékban. Jack Cates nyomozó (Nick Nolte) rendhagyó helyzetbe kerül, hiszen egy gyilkossági ügy megoldása érdekében együtt kell dolgoznia a gyanúsított egykori emberével, Reggie Hammonddal (Eddie Murphy), akit két napra engednek ki a börtönből, hogy segítsen a rendőrségnek. A két eltérő gondolkodású és értékrendű férfi így kénytelen együtt dolgozni, hogy a rendelkezésre álló idő alatt lezárják az ügyet.

 

Kötelesség életre-halálra - Mozi+, szeptember 5. hétfő, 21h

Frank Penny, a kegyvesztett zsaru megváltási misszióra indul, hogy megtalálja a rendőrfőnök elrabolt lányát. Mivel a lány túlélési esélyei egyre kisebbek, Penny végzetes hibát követ el, amikor megöli az emberrablót, minimálisra csökkentve ezzel az esélyét, hogy a lány nyomára bukkanjon. Pennynek szüksége van az ambiciózus újságíró, Ava segítségére, aki élőben közvetíti a keresést. Ám elszabadul a pokol, amikor felbukkan a halott emberrabló testvére, aki véres bosszút esküdött a zsaru ellen.

 

Penge 2. - Film+, szeptember 5. hétfő, 21h

A vámpírok legyőzhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) kénytelen szövetséget kötni a vérszívókkal, amikor egy újabb, még rémítőbb faj fenyegeti kihalással a táplálékláncban alattuk álló fajokat, vagyis mindenkit. A Sötét Tanács szövetséget ajánl a vámpírvadásznak, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újra összehívja a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség ellen. A vérfürdő egészen idilli volt a rájuk váró harchoz képest.

 

Árvácska - M5, szeptember 5. hétfő, 22.05h

Móricz Zsigmond kisregényének megrendítően szép feldolgozása. A kis árvalányt, Csörét a szegény Dudásék az árvaházi kihelyezési díjért veszik magukhoz. A kegyetlen bánásmód elől a kislány megszökik, ismét árvaházba, majd a még embertelenebb Szennyesék portájára kerül. Miután egyetlen támasza, a melegszívű öreg, Vénisten meghal, a szerencsétlen gyerek véletlenül felgyújtja kínzatásai színhelyét.

 

...és hamarosan a sötétség - Film Mánia, szeptember 5. hétfő, 22.45h

Két fiatal lány, Ellie (Odette Yustman) és Stephanie (Amber Heard) Argentína festői szépségű tájait járja be kerékpárral. A vakáció utolsó napján egy kisvárosban szállnak meg. Nem törődve az eltűnt lányokról hallott pletykákkal, belevetik magukat az éjszakába abban a reményben, hogy felejthetetlen élményeket szereznek majd. Ezekre az élményekre azonban még egy napot várniuk kell: a másnapos lányok lekésik a buszt, összebalhéznak, szétválnak és Ellie-nek nyoma vész. Stephanie-nek baljós sejtelme van, ezért mindent megtesz, hogy rátaláljon a barátnőjére. A baj csak annyi, hogy egyedül van egy idegen országban, ahol nem tudja, kiben bízhat, és hamarosan jön a sötétség.

 

Daybreakers - A vámpírok kora - Filmcafe, szeptember 5. hétfő, 22.50h

2019-et írunk. Egy rejtélyes járvány a Föld lakosságának többségét vámpírrá változtatta. A megmaradt emberiség a kihalás szélére került, veszélyeztetett, másodrangú faj lett. Bujkálni kényszerülnek, mert vadásznak rájuk, és farmszerű telepeken ipari méretekben csapolják vérüket. Egyedül Dr. Edward Dalton hematológus kutatón múlik _ aki szintén vámpír, de nem fogyaszt emberi vért -, hogy tökéletesítsen egy mesterséges vérkészítményt, aminek fogyasztásával a vámpírpopuláció fennmaradhat, és talán a megmaradt emberi életek is megkímélhetők. Ám az idő és a remény egyre fogy _ amíg Ed nem találkozik Audrey-val, egy túlélő emberrel, és az ő segítségével áttörést érnek el a szer fejlesztésében. Felfegyverkezve a titkos tudással, amiért az emberek és a vámpírok egyaránt ölni készek, Ed harcba száll saját fajával, és ez a csata eldönti az emberiség sorsát.

 

Vérző acél - AMC, szeptember 5. hétfő, 22.50h

Jackie Chan ezúttal egy különleges ügynök szerepében tér vissza, akinek az a feladata, hogy megvédjen egy fiatal nőt egy csapatnyi gyilkostól. Az ügynök és a fiatal nő között különleges kapcsolat kezd kialakulni, mintha ismernék egymást egy másik életből.

 

A harc mestere 2. - Az árulás - Viasat Film, szeptember 5. hétfő, 23h

Neil Shaw ügynök megtudja, hogy az egykori tanítómesterét meggyilkolták. Miközben visszatér, hogy bosszút álljon a gyilkosokon, egy politikai összeesküvés nyomaira bukkan. A szenátorjelölt barátja segítségével megpróbálja kideríteni, vajon kik állnak a háttérben. Útját áldozatok sora szegélyezi, mígnem Shaw számára nyilvánvalóvá válik, hogy valójában az igazi célpont ő maga. Az öldöklő küzdelemben leginkább csak saját magára számíthat, egészen pontosan a harcművészetekben való jártasságára. Versenyt fut az életéért, hogy megtalálja, kinek áll érdekében eltenni láb alól.

 

Üvegtigris - SuperTV2, szeptember 5. hétfő, 23h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Beépített múlt - Moziverzum, szeptember 5. hétfő, 23.20h

A Idegennek nincs neve, nincsenek emlékei, és legfőképp semmi vesztenivalója sincs. Utóbbi tulajdonságát igencsak megjegyzik a rá vadászó FBI-ügynökök és orosz gengszterek, mert az amnéziában szenvedő Idegen úgy dönt, utánajár a múltjának. Az üldözés során pedig minden egyes ütés, amit elszenved, minden egyes golyó, ami sebet szakít rajta, újabb és újabb emléktöredéket hoz a felszínre...

 

A kaptár 2. - Apokalipszis - Film+, szeptember 5. hétfő, 23.25h

A feldúlt Raccoon City szívében még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a team vezetője, az életükért küzdenek. Ám egy másik halálos fenyegetéssel is szembe kell nézniük: az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, a lickerek gyorsabbak és gonoszabbak mindennél. Úgy tűnik, elhagyta őket a szerencse, készleteik kimerültek, amikor Alice (Milla Jovovich) ismét felbukkan…

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Viasat3, szeptember 5. hétfő, 23.35h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.