Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Itt a péntek, és itt vannak hozzá a legjobb filmek a tévéből.

A menyasszony feketében volt - Duna Tv, február 4. péntek, 20.45h

William Irish regényéből Francois Truffaut és Jean-Louis Richard Mamája mindent elkövet, hogy Julie Kohler ne kövessen el öngyilkosságot. Pedig a fiatalasszonynak minden oka megvan arra, hogy összeomoljon, hiszen esküvője napján öt férfi megölte a vőlegényét. Julie, akiinek a számára David-en kívül nincs élet, választhat az öngyilkosság és a bosszú között. Julie ez utóbbit választja.... Truffaut bűnügyi filmje tisztelgés a nagy példakép, Alfred Hitchcock előtt.

 

Zsákutca - Film Mánia, február 4. péntek, 21h

Közelgő esküvője érdekében és hogy saját hűtlenségére ne derüljön fény, Eddie (Til Schweiger), a menő hirdetési ügynökség szakembere segít tisztára mosni a cég főnökének fiát, akit nemi erőszakkal vádolnak. A hamis alibi mégsem menti meg sem őt, sem az elkövető Anthony-t (Sebastien Roberts) az áldozat, Angelina (Lauren Lee Smith) brutális bosszújától. Eddie-t nem csak menyasszonya rúgja ki, hanem a leendő após is a cégből, majd az események felgyorsulnak és csakhamar börtönben találja magát, gyilkossággal vádolva, ahonnan talán még rutinos védőügyvédje (Eric Roberts) sem tudja kiszabadítani.

 

Venom - Viasat3, február 4. péntek, 21h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Fájó emlékek - Filmbox, február 4. péntek, 21h

A 25 éves Sophie Conway (MaGGIE GRACE) élete válaszúthoz érkezett, visszatér abba a kisvárosba, amelyiket olyannyira el akarta felejteni. Amikor hazaér, szembekerül volt szerelmeivel, az anyja és közte lévő kusza kapcsolattal, és Hatty Pleasanttel, egy Alzheimer-beteggel, aki teljesen más oldalról mutatja meg Sophine-nak emlékeit.

 

Egri csillagok - M5, február 4. péntek, 21h

A történet Eger várának ostromával folytatódik. A korábbi főhős, Bornemissza Gergely Dobó István várkapitány jobbkeze. Távollétében családját megkörnyékezi a gonosz, Jumurdzsák képében, aki elrabolja Gergő fiát, hogy visszaszerezhesse talizmánját. A család Eger váránál találkozik újra...

 

Bankcsapda - Filmcafe, február 4. péntek, 21h

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

 

Jumanji - Sony Movie Channel, február 4. péntek, 21h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Top Gun - Paramount Network, február 4. péntek, 21h

Pete ""Maverick"" Mitchell egy merész, fiatal pilóta, aki a legjobbak között is a legjobb akar lenni. Ebben segít neki egy gyönyörű oktató, aki megtanítja Mavericknek, amit az osztályteremben nem lehet megtanulni.

 

A sötét lovag - Film+, február 4. péntek, 21h

Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság.

 

Elrabolva - Moziverzum, február 4. péntek, 21.45h

Bryan Mills (Liam Neeson) valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, újabban sztárokat véd a rajongóktól. 17 éves lánya, Kim (Maggie Grace) az anyjával, Lenore-ral (Famke Janssen) és tehetős mostohaapjával él és épp Párizsba készül legjobb barátnőjével, Amanda-val, amire Bryan vonakodva bár, de áldását adja. Bár ne tette volna. Kim a párizsi reptéren megismerkedik Peter-rel, majd nem sokkal később elrabolják. A lánynak még sikerül beszélnie az apjával, aki rögtön megérti, hogy mi is történik...

 

Phillips kapitány - AXN, február 4. péntek, 21.55h

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

 

Remény - Duna Tv, február 4. péntek, 22.40h

Vajon hogyan viszonyul a szerelemhez és magához a szeretethez egy családanya, akinél a negyvenes éveiben agydaganatot diagnosztizálnak? Anja és Tomas hosszú élettársi kapcsolatukban sikeresek mind a munkájukban, mind a magánéletükben. Egymás iránti szerelmük az évek múlásával ugyan kissé megkopott, de gyönyörű nagy családjuk, saját és közös gyerekeik kárpótolják őket mindenért. Amikor karácsony előtt egy nappal kiderül, hogy a nőnek feltételezhetően mindössze néhány hónap van hátra az életéből, a pár kapcsolata teljesen átértékelődik.

 

John Rambo - RTL Klub, február 4. péntek, 22.50h

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnami veterán húsz évvel az utolsó kalandjai után Thaiföld északi részén, a burmai határhoz közel telepedik le. Visszavonultan él, halászik és kígyóméreggel kereskedik. Sarah (Julie Benz), egy humanitárius szervezet munkatársa megkéri, vezesse át őket az elaknásított határvidéken, hogy a külvilágtól elzárt törzseket gyógyszerrel és élelemmel láthassák el, de Rambo nemet mond. Mikor azonban két hét múlva a visszatérő lelkész elmeséli, hogy az önkénteseket a burmai hadsereg foglyul ejtette, Rambo pontosan tudja, mit kell tennie.

 

Kiderül, hogy mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus, a latin lüktetés, de kiderül, hogy milyen is az igazi örömzenélés, de az is, hogy mire jó egy sírós bachata.