Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerdán este ezeket a filmeket nézzétek!

Nászok ásza - Viasat2, július 13. szerda, 20h

Esküvőre készül, és nem tudja, mit vegyen fel? Ha bajban van, s fél attól, hogy esküvője rozoga bulivá fajulhat, hívja Robbie Hartot, a nászok ászát, aki bandájával a legfergetegesebb partit kerekíti önnek. Felfelé ívelő karrierjének csúcspontja saját esküvője lehetne, ám menyasszonya a nagy napon elhagyja őt. De még ennél is jöhet rosszabb. Robbie barátnője, Julia (Drew Barrymore) is férjhez készül menni, és éppen őt kéri fel, hogy segítsen neki az előkészületekben. Robbie az előkészületek során egyre biztosabb lesz abban, hogy Julia választottja, Glenn valójában egy seggfej, és azt is egyre tisztábban látja, hogy Juliát neki teremtette az ég.

 

A vörös sárkány - Moziverzum, július 13. szerda, 21h

Thomas Harris regénye alapján! Will Graham, a kiváló nyomozó azért hagyta ott az FBI-t, mert majdnem az életébe került elkapni Dr. Hannibal Lecter-t, a zseniális őrültet. Most, évek múltán azonban, amikor egy sor különösen szörnyű gyilkosság tartja rettegésben a közvéleményt, Graham vonakodva bár, de hajlandó visszatérni önként vállalt száműzetéséből és segédkezni az ügyben. Ám hamarosan rá kell döbbennie, hogy a Fogtündér néven elhíresült sorozatgyilkos elfogásához meg kell próbálnia a gyilkos agyával gondolkodni. Ehhez pedig ki kéne fürkésznie egy másik gyilkos elméjét, amely ugyanilyen briliáns _ és ugyanilyen beteg. Graham számára ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie múltjával és ősi ellenségével, a jelenleg bebörtönzött Lecter-rel…

 

Szupercella - Film+, július 13. szerda, 21h

A legendás Ray Breslin (Sylvester Stallone) a börtönök biztonságát teszteli, és eddig mindig sikerrel járt. A szervezet nagy összegű megbízást kap a CIA-től. Ezúttal az ultrabiztonságos, Sírkő nevű szuperbörtön rendszerét kell tesztelni azzal a feltétellel, hogy semmilyen külső segítségre nem számíthat. Breslin vállalja, ám életében először szembesül a feladat reménytelenségével. A börtönben összebarátkozik Rottmayerrel (Arnold Schwarzenegger), és meggyőzi, hogy vegyen részt merész tervének kivitelezésben. A nagy szökéshez azonban szükségük van Dr. Kyrie (Sam Neill) segítségére is.

 

A szakasz - Film Mánia, július 13. szerda, 21h

Önkéntesnek jelentkezik a vietnami háborúba az ifjú Chris Taylor. Ahhoz az egységhez osztják be, amelyet Elias és Barnes őrmester vezet. Elias betartja a játékszabályokat, törődik az embereivel, a kegyetlen Barnest viszont csak a harc, a küzdelem érdekli. Barnesnek és az embereinek semmi sem számít, hidegvérrel kivégzik az ártatlan embereket is. Amikor Eliasnak sikerül megakadályoznia az újabb mészárlást, a feldühödött Barnes lelövi. Chris sejti, mi történt. Mielőtt azonban az ügy kipattanna, a vietkongok támadásba lendülnek. 

 

Gyilkosság a Fehér Házban - Viasat Film, július 13. szerda, 21h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Veszélyes - Mozi+, július 13. szerdea, 21h

Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.

 

Sissi - A magyarok királynéja - SuperTV2, július 13. szerda, 22.15h

A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel, apja, a bajor főherceg birtokán, távol a politikától, békésen. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József osztrák császár édesanyjától, Zsófia királynőtől, aki ki szeretné házasítani a fiát és választása Sissi nővérére, Nene-re esett. Nene és Sissi édesanyjuk kíséretében elindulnak, hogy részt vegyenek azon a bálon, ahol Zsófia a leendő menyasszony és a császár eljegyzését tervezi bejelenteni. Az ifjú Ferenc József azonban korábban véletlenül összetalálkozik Sissivel és a két fiatal egymásba szeret.

 

Szerencsés Dániel - Duna World, július 13. szerda, 22.35h

1956 decemberében a tizenhat éves Dániel Amerikába készülő szerelme után indul Nyugatra. Vele tart a házukból Gyuri, akit a fegyveres harcban való részvétel késztet menekülésre. A határállomás szállodájában várnak vezetőre az országból távozni akarók. s itt még utoljára tehetik fel a sorsdöntő kérdést: menni vagy maradni. A garázsban dolgozik Gyuri apja, akinek fia kíméletlenül kemény kérdéseket tesz föl: "Miért álltál be a kommunistákhoz?, Miért falják fel egymást is a kommunisták?" Mikor a teherautó végre elindul Nyugat felé, Dani inkább a Budapestre tartó vonatra száll fel. Hírtelen Gyuri is felszáll, de aztán kiugrik a robogó vonatból. a kalandos, különböző karaktereket felsorakoztató történet lehetőséget ad az 1956-os forradalom sorsdöntő következményeinek átgondolására. Az egészen kitűnő színészgárda pedig emlékezetes alakításokkal ajándékozza meg a nézőket. 

 

A légiós - AMC, július 13. szerda, 22.45h

Alain, a gondtalanul éldegélő francia aranyifjú elkövet egy szarvashibát, amikor közelebbről is megismerkedik a maffia egyik kulcsfigurájának barátnőjével. Hogy mentse az irháját, menekülnie kell, s jobb megoldás híján beáll a francia idegenlégióba. Az észak-afrikai állomásozás azonban távolról sem leányálom: nemcsak a vérszomjas tisztek kegyetlenkedéseit, a gerillák gyakori támadásait is túl kell élnie. Alain azonban minden megpróbáltatást elvisel, csakhogy visszatérhessen Párizsba. Esküt tett ugyanis, hogy legyőzi mindazokat, akik vétettek ellene, tisztázza a nevét és megszerzi álmai asszonyának a kezét is.

 

Good Will Hunting - Paramount Network, július 13. szerda, 22.50h

Amerika egyik legjobb egyetemének legbrilliánsabb elméje nem egy diák, hanem a fiú, aki az iskola folyosóit takarítja. Will Hunting egy eszes, munkásréteg-beli zseni, aki azonban megbukik az élet iskolájában. Will a megengedhetőnél többször nézett már szembe a törvénnyel, és most az utolsó esélyt egy pszichológus tanár jelentheti számára. A professzor az egyedüli ember Will élete során, aki közel tud férkőzni hozzá. Miután Will rákényszerül arra, hogy szembenézzen múltjával, rájön, hogy ő maga az egyedüli akadály, ami visszarántja őt.

 

A lény - Film Mánia, július 13. szerda, 23.15h

Tudósok egy csoportja titkos programon dolgozik. A DNS-specialista Xavier Fitch irányításával egyedülálló kísérletet hajtanak végre, az emberi gént keresztezik egy földön kívüli DNS-sel. Az eredmény egy gyönyörű, ám annál erőszakosabb női lény. Amikor Fitch el akarja pusztítani különös teremtményét, az megszökik a laboratóriumból. Halál és pusztulás jár az elképesztő erővel rendelkező idegen kreatúra nyomában. A tudósok mellett egy jós és egy szövetségi ügynök is bekapcsolódik a lény utáni hajszába.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, július 13. szerda, 23.40h

A nagy hatású Stephen King regény alapján készült film Dr. Louis Creedet (Jason Clarke) követi, aki feleségével, Rachellel (Amy Seimetz) és két kisgyermekükkel Bostonból kiköltözik vidékre, Maine-be. Louis a család új otthona mellett, az erdő mélyén felfedez egy titkos és rejtélyes temetkezési helyet. Amikor beüt a tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől (John Lithgow), és ezzel egy olyan veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen gonosz erőt, és ez szörnyű következményekkel jár...