Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezek lesznek a tévében.

Egy gésa emlékiratai - Filmcafe, november 30. szerda, 20h

1929-et írunk. A szegény halászfaluban nevelkedő, kilencéves Chiyót szülei egy kiotói gésa-háznak adják. A kislánnyal kegyetlen bánnak a ház tulajdonosai és Hatsumomo, a főgésa. Akaraterejét azonban nem sikerül megtörniük, s miután Hatsumomo riválisa, Mameha a szárnyai alá veszi, Chiyoból Sayuri néven legendás gésa válik. Megtanul minden művészi és társadalmi fogást, ami ahhoz szükséges, hogy érvényesülni tudjon abban a világban, ahol ezentúl mozognia kell: a gazdagok, a kiváltságosok és a politikai csatározások világában. Bár Sayuri kék szemei kora legbefolyásosabb férfiúit bűvölik el, valódi szerelme elérhetetlen távolságban van tőle. Ráadásul a történelem is utoléri a gésákat: második világháborúval Japán alaposan megváltozik...

 

Égszakadás - Viasat Film, november 30. szerda, 21h

John Sands az amerikai légierő egyik föld alatti szervezetének különleges ügynöke. Korábbi küldetésekből szerzett tapasztalata veszélyt jelent megbízóira, ezért úgy döntenek, hogy bebörtönzik, és törlik a memóriáját. Johnnak sikerül megszöknie, ám az ügynökség hamarosan olyan ajánlatot tesz neki, amit nem utasíthat el: ha visszaszerez egy ellopott bombázót, újra szabad lehet. Ha kudarcot vall, a gép terroristák kezére kerül, és biológiai fegyverek hordozójává válik. Sands ezernyi veszéllyel dacolva behatol az ellenséges területre, és pokoli küzdelmet vív égen-földön, hogy visszaszerezze a lopakodót és a szabadságát.

 

Egek ura - Paramount Network, november 30. szerda, 21h

Ryan igazán "magas" életet él. Körbeutazza a világot munkája során. Nem áll meg egészen addig, míg találkozik Alex-szel és megtanulja, hogy az élet nem az utazásról, hanem a kapcsolatokról szól, amiket utazás közben alakítunk ki.

 

Constantine - A démonvadász - RTL HÁROM, november 30. szerda, 21h

Az emberi érzékek számára felfoghatatlan vidékeket különös lények, angyalok és démonok népesítik be, tetteik sokszor a mi világunkban is következményekkel járnak. John Constantine (Keaun Reeves) magándetektív ebben a másik világban is járatos. Ő megjárta már a poklot _ szó szerint. A természetfeletti ügyekre specializált nyomozó egyik nap a szokásosnál is nehezebb ügybe botlik. Megbízója nem hisz a túlvilágban. Angela (Rachel Weisz) eddig csupán a kézzelfogható bizonyítékokban hitt, most azonban még az ördöggel is szövetséget kötne, hogy megtalálja ikertestvére gyilkosát…

 

Torrente 5. - A kezdő tizenegy - AMC, november 30. szerda, 21h

Torrente, a feslett erkölcsű zsaru kiszabadul a börtönből, és új hivatás elé néz. Egy kaszinó kirablására készül szedett-vedett bandájával. Az akció természetesen nem úgy sül el, ahogyan az eltervezték.

 

Taxi - Mozi+, november 30. szerda, 21h

Marseille-ben muködik egy titkos szervezet, melynek tagjai ravaszabbak a rendoröknél, gyorsabbak az urhajósoknál, és lazábbak, mint bármelyik vagány. A kismotoron száguldó pizzás fiúk számára igazi paradicsom a nagyváros veszélyes forgataga. És mind közül Daniel a leggyorsabb, legbátrabb, és töri a legtöbb borsot a városi zsaruk orra alá. De egy turbómotorral és magassági kormánnyal rendelkezo taxi, egy felettébb tüzes lány, valamint egy lerázhatatlanul gondos anyuka színrelépése következtében úgy alakul, hogy Daniel mégis a rendorök között találja magát. A városban ugyanis megjelenik egy szuperravasz német banda, és a tanácstalan kopóknak segítségre van szüksége…

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - Film+, november 30. szerda, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Sárkányok harca - Film Mánia, november 30. szerda, 21h

Warchild, aki szemrebbenés nélkül vállal el és teljesít olyan megbízásokat, amiket még a leghidegvérűbb profik sem igen mernek, hirtelen ellentétes érdekeket szolgáló szervezetek harca között találja magát. Kis idő múlva nyilvánvalóvá válik számára, hogy ezúttal ő maga a célpont. Warchild ugyanis munkájában olyannyira tökéletes, hogy idővel megbízóira nézve is veszélyessé vált. Hogy megszüntessék a fenyegető veszélyt, volt tanítómesterét bízzák meg azzal, hogy tegye el láb alól. Élet-halál hajsza kezdődik mester és tanítványa között.

 

Az öltöztető - M5, november 30. szerda, 21.35h

A II. világháború idején a kis angol társulat Shaekespeare Lear királyát viszi színpadra. Bombák hullanak, szirénák visítanak, a függönyt egy óra múlva fel kellene húzni, de a Leart játszó színész sehol sincs. Az öltöztetője, Norman azon fáradozik, hogy egyben tartsa a társulatot, de vajon visszatér-e időben a főszereplő, és el tudja-e játszania szerepét? Játékos, ugyanakkor megindító történet a barátságról és a hűségről, és arról, hogyan lehet összeegyeztetni a baráti és az alkalmazotti kapcsolatokat. A film (és a színdarab) tisztelgés a színház, a kultúra és Shakespeare, mindezek angol megteremtője előtt, egybecsengve Churchill korabeli hazafias kijelentésével: A második világháború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre. Mire Churchill így válaszolt: "Rendben, de akkor miért is harcolunk?" Minden részletében kiemelkedő, fontos üzenettel bíró alkotás. A színészi alakítások lenyűgözőek (Anthony Hopkins, Emily Watson), akárcsak a korhű hangulat és a díszletek.

 

November Man - SuperTV2, november 30. szerda, 22.15h

Peter Devereaux-t, a rendkívül veszélyes ex-CIA ügynököt egykor a legjobb kémek között tartották számon. Akik ismerték, csak úgy nevezték, November Man: ahol feltűnt a vérprofi CIA-s mérhetetlen pusztítást hagyott maga mögött. És most újra vissza kell szállnia a játszmába: védelmére kel egy szemtanúnak, Alice Fourniernak, akit az ügynökség kész megölni, nehogy fény derüljön egy évtizede őrzött titkos összeesküvésre. Peter maga is célponttá válik. Egykori barátját, legtehetségesebb tanítványát, David Masont küldik a nyomába, hogy végleg kiiktassa őt. A macska-egér játszmában Devereaux már nem tudja kiben bízhat. Itt már nincsenek szabályok, nincsenek szövetségesek. Az egykori legjobb kém egyszemélyes háborúban veszi fel a harcot. Miközben igyekszik megvédeni pártfogoltját, a CIA korrupt ügynökeit is ki kell iktatnia.

 

Ölni kíméletesen - Filmcafe, november 30. szerda, 22.45h

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a maffia által biztosított pókerbajnokságról rabolt el három balfék.

 

Jumanji – Vár a dzsungel - AXN, november 30. szerda, 22.50h

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket _ de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan). Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.

 

Rohanás - Film+, november 30. szerda, 23h

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja, hogy legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk, nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van, mert a nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.

 

Büszkeség és balítélet meg a zombik - Viasat Film, november 30. szerda, 23.05h

Gyilkos vírus harapódzik el a 19. századi Angliában: a halottak életre kelnek és a tisztes polgárok életét fenyegetik. Az öt Bennet-lány szeretne férjhez menni, miközben megpróbálják megvédeni magukat az egyre növekvő fenyegetéstől, mielőtt késő lenne. Elizabeth mestere a harcművészeteknek, és Mr. Darcy sem csak egy jó parti, hanem rutinos zombivadász. Jól nevelt úrilányok és a fess úriemberek két bál és házassági ajánlat között öldösik az élőholtakat. Jane Austen regényének zombi átirata.

 

Arthur király - A kard legendája - Viasat3, november 30. szerda, 23.05h

Az ifjú Arthur Londinium lepukkant sikátorait rója bandájával, mit sem sejtvén uralkodói körökből származó felmenőiről, egészen addig, mígnem kezébe kerül az Excalibur. A kard által reá nehezedő nyomással birkózva kell eldöntenie, mire is használja újonnan szerzett hatalmát.

 

A holló - Paramount Network, november 30. szerda, 23.20h

A történet egy fiatal zenészről, Ericről szól, akit mennyasszonyával együtt meggyilkoltak esküvőjük éjszakáján. Pontosan egy évvel a haláluk után, egy rejtélyes holló segítségével visszatér, hogy megtalálja a gyilkosokat.