Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A hét közepén este is vár a tévé!

Mutáns mutánsok támadása - Film Mánia, augusztus 30. szerda, 21h

Amikor az 1989-es egyslágeres glam metal banda, a Sonic Grave a Coachellára indul a visszatérés reményében, pejotlös betépésük állomása a Joshua Tree Nemzeti Parkban egy nem evilági támadásba torkollik.

 

Kampókéz - Moziverzum, augusztus 30. szerda, 21h

Amióta csak a lakók visszaemlékeznek, a chicagói Cabrini Green negyed lakóparkjait egy természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben. Anthony McCoy képzőművész és barátnője egy luxuslakásba költözik a mára felkapott Cabrinibe. Anthony egy véletlen találkozása egy Cabrini Green-i öregúrral felfedi a Candyman valódi történetét, és olyan erőszakhullámot indít el, amely ütközőpályára állítja a sorsával.

 

Blitz - RTL HÁROM, augusztus 30. szerda, 21h

Tom Brant (Jason Statham), a kőkemény londoni detektív nem bánik kesztyűs kézzel a bűnözőkkel. Brutális módszereivel nem csupán a sajtót, de a kollégáit is maga ellen fordítja. Így amikor feltűnik egy könyörtelen gyilkos, aki egymás után vadássza le a város rendőreit, Brantnél megfelelőbb ember aligha akadhat arra, hogy kézre kerítse. Könyörtelen hajsza veszi kezdetét London utcáin.

 

Halálos fegyver - Film+, augusztus 30. szerda, 21h

A nyugdíjra készülő Roger Murtaugh (Danny Glover) nyomozót a vakmerő Martin Riggs-szel (Mel Gibson) hozza össze a sors. Felesége halála óta Riggs a rendőrségi pszichológusok rémálma, két lábon járó időzített bomba, valóságos halálos fegyver _ zsaruigazolvánnyal a zsebében. A két rendőrnek egy öngyilkossági ügyet kell megoldania, melynek szálai a hírhedt nemzetközi drogkartellhez vezetnek. Hamar felismerik, ha túl akarják élni, meg kell bízniuk egymásban. Nem telik el 48 óra, és máris túlesnek egy közös családi vacsorán, ártalmatlanná tesznek néhány embert, túlélnek egy lövöldözést, kézigránátokat hajigálnak, tetőről ugrálnak, megmentik Murtaugh elrabolt lányát, és közben persze szórják a jobbnál jobb poénokat.

 

Mindhalálig - AMC, augusztus 30. szerda, 21h

Alain Moreau (Jean-Claude Van Damme) sokáig nem is sejtette, hogy valahol a világban él egy ikertestvére. Ám amikor rátalál, már késő, a férfi halott _ meggyilkolták. Alain elhatározza, hogy kideríti, mi áll az ügy hátterében. Fivére személyiségébe bújik, és így próbál fényt deríteni a titokra. A nyomok New York orosz emigránsok lakta negyedébe vezetnek: Alain olyan világba száll alá, amely testvérét már kitaszította magából. Két dologra vágyik: bosszúra és igazságra.

 

Hős - Viasat Film, augusztus 30. szerda, 21h

Kína történetének egyik legvéresebb korszaka ez: a birodalom hét királyságra szakadt, a különböző uralkodók évszázadok óta vívnak elkeseredett küzdelmet a hatalomért, a halál és a szenvedés a mindennapi élet részévé vált. A hét királyság közül a Csin birodalom a legerősebb, királya az egész országot meg akarja hódítani, hogy ő lehessen a Kínai Birodalom első császára. A többi uralkodó orgyilkosok seregét küldi ellene, de mindeddig senkinek sem sikerült a közelébe férkőznie. A merénylők közül senki nem jelent akkora veszélyt, mint a király ellen szövetkezett három legendás harcos: Törött Kard, Repülő Hó és Végtelen Ég. Csin királya hatalmat, tonnányi aranyat és személyes meghallgatást ígér annak a harcosnak, aki legyőzi három félelmetes ellenfelét, csakhogy ez szinte lehetetlen feladat, tíz év alatt senkinek sem sikerült. Ezért amikor egy titokzatos idegen, Névtelen érkezik a palotába a legyőzött harcosok legendás fegyvereivel, a király türelmetlenül várja, hogy hallhassa az összecsapás történetét. A király izgatottan hallgatja végig az előadást, de aztán valami váratlan dolog történik: a király előáll egy teljesen más teóriával arról, hogyan került vele Névtelen szemtől szembe.

 

Figyel az erdő - Film4, augusztus 30. szerda, 21.50h

Sandra egy romantikus kirándulás alkalmával szörnyű titkokat fedez fel barátja édesapjáról.

 

Karate tigris - Nincs irgalom - Film Mánia, augusztus 30. szerda, 22.30h

Jason óriási Bruce Lee rajongó. Apja Los Angelesben karate-edző, s a hagyományos stílus követője. Apa és fia között azonban kenyértörésre kerül sor, amikor az apa sérült lábbal azzal a dilemmával kerül szembe, hogy folytassa-e az edzősködést. Erőteljes nyomást gyakorol rá egy keleti parti bűnözőcsoport, melynek komoly érdekeltsége van a full-contact karate üzletben. Jason szégyelli apja gyávaságát és nem hajlandó abbahagyni a sportot. RJ, a legjobb barátja javaslatára ezért belépnek a helyi karate klubba. Jason úgy dönt, hogy felkeresi Bruce Lee sírját, és útmutatást kér a halott bajnoktól. Ezt követően Jason fáradtságtól szédülten megpillantja Bruce Lee szellemét, aki elkezdi tanítani olyan titkokra, amelyekről előadásain soha nem esett szó.

 

Legato - Duna World, augusztus 30. szerda, 22.35h

Andris és Mari, a fiatal házaspár egy emléktábla ürügyén kerül Nemesbércre, ahol Andris apja a háború alatt az ellenállás szervezője volt. Felkeresik a Zorkóczy nővéreket, akik jól ismerték Andris apját. Régi, fájó sebeket tép föl ez a találkozás. Rózsika és Amálka hajdan szerelmes volt a fiatal partizánba, ám nővérük, Franciska döntött helyettük. És a múltból szörnyű titkok tűnnek elő…

 

Szoba kilátással - DUNA Televízió, augusztus 30. szerda, 22.45h

A fiatal arisztokrata lány, Lucy Honeychurch, az első külföldi útját tervezi. Firenze mellett dönt, gardedámja idősebb unokatestvére Charlotte lesz. Egy exkluzív hotelben szállnak meg, ahol egy félreértés folytán megismerkednek a karizmatikus, George-dzsal, egy nyugdíjas újságíró fiával. A két fiatal első látásra egymásba szeret, ám Charlotte felismerve a kibontakozó érzelmeket gyorsan visszaviszi a lányt Angliába. Hazatérve Lucy szembesül sorsával: hozzá kell mennie a gazdag Cecil Vyse-hoz. Hamarosan azonban kiderül, hogy új szomszédjuk nem más, mint George apja, akit a fia gyakran meglátogat.

 

Az utazó - SuperTV2, augusztus 30. szerda, 22.50h

Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt...

 

Nyomtalanul - Moziverzum, augusztus 30. szerda, 22.55h

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra.

 

Az utolsó vérig - Mozi+, augusztus 30. szerda, 23h

A Jeges (Ving Rhames), igaz még a börtönbüntetését tölti, de már nagyban tervezgeti az újabb kinti bűnszervezetét. Első lépése a sikerhez, hogy meggyengítik Alexander Coates (Steven Seagal) erejét, aki jelenleg az uralkodó banda vezetője és akinek a területeire fáj a Jeges foga. A terv első célpontja Hurst (Bren Foster), Alexander legjobb embere, akit egy megbízás során fog félrevezetni a Jeges. Alexander az "elkövetett hiba" miatt kénytelen lesz vele példát statuálni, hogy megtarthassa a tekintélyét a kisebb bandavezérek előtt. Hurst a fenyítés után szinte harcképtelen lesz és kénytelen elhagyni a családot, miután idővel már a Jeges is bátran a színre tud lépni, hogy elkezdhesse tervének megvalósítását, azaz leszámolni az Alexander bandával...

 

Excalibur - M5, augusztus 30. szerda, 23.10h

A film a legendás Arthur király történetét dolgozza fel. A szegény fiú Merlin, a varázsló segítségével megszerzi az ország trónját, ugyanis ő az egyetlen, aki a kősziklából ki tudja húzni a hatalmat szimbolizáló kardot, Excaliburt. Megalapítja a "kerekasztal lovagjainak" rendjét, amelynek az a feladata az, hogy az országban uralkodó káoszt felszámolja és folyamatosan jót cselekedjék. Arthur elveszi feleségül a szépséges Guinevrát, de a sors úgy hozza, hogy hölgye szívén legkiválóbb lovagjával, Sir Lancelottal kell osztoznia.... John Boorman rendező, miközben hű próbált maradni Sir Thomas Mallory művéhez, a grandiózus legenda megfilmesítésekor alkalmazta a legújabb technikai eszközöket is.

 

Miami Vice - Film+, augusztus 30. szerda, 23.20h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.