Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Itt a hétvége, lehet a tévé előtt henyélni, mutatjuk hozzá a legjobb filmeket.

Csak lazán! - Filmcafe, november 13. szombat, 9.10h

Újra itt van Chili Palmer, a filmproducerré avanzsált nagyvárosi gengszter. A történetben Chilinek (John Travolta) már elege lett a filmes bizniszből, és egy merész váltással inkább a zeneiparban próbál szerencsét _ gangsta rapperekkel és orosz maffiózókkal szövetkezik, és felkarol egy tehetséges, fiatal énekesnőt is. Legyen szó lemezstúdióról, egy Aerosmith koncertről vagy akár az MTV zenei díjáról, minden esetben a tőle megszokott ügyességgel és tárgyalási taktikával manipulálja az eseményeket. Szüksége is van rá, mert ez veszélyes üzlet, ahol mindenki a következő nagy durranásra vár.

 

Összeesküvés-elmélet - AMC, november 13. szombat, 10.20h

Jerry (Mel Gibson) taxisofőrként rója New York utcáit. Különböző összeesküvés-elméletek megszállotja, melyekkel utasait is előszeretettel traktálja. Amikor nem a volán mögül terjeszti zavarosnak tűnő gondolatait, akkor papírra veti őket, és saját kis újságot szerkeszt belőlük. Elméleteivel egy fiatal ügyvédnő, Alice (Julia Roberts) figyelmét is megpróbálja magára vonni. Hamarosan azonban a titkosszolgálatok egyik pszichiátere, Dr. Jonas elrabolja, és Jerry számára egyre egyértelműbbé válik, hogy minden, amit eddig hitt és gondolt, az létezik. Feszült macska-egér játék veszi kezdetét, és egyetlen esélye a túlélésre, ha Alice-t is meggyőzi az igazáról, és együtt összerakják a kirakós darabkáit.

 

Alibi törzs - Film+, november 13. szombat, 10.45h

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf (Richard Dreyfuss), a híres néprajztudós. A gyereknevelés minden energiáját felemészti, a tudományos munkára már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amelyet azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, még bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania a kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf a családja főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

Üzenet a palackban - RTLII, november 13. szombat, 11.45h

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Rango - Paramount Network, november 13. szombat, 11.50h

Készülj a tangóra Rangoval, melyet a kritikusok sem tudtak szó nélkül hagyni: "ilyet még soha nem láttál" (Peter Travers, Rolling Stone). Rango egy dilis kaméleon, aki egy vad kisvárosba kerül, ahol égető szükség van egy hősre. A frissítően eredeti, látványos animációs film "nagyon szórakoztató" (Betsy Sharkey, Los Angeles Times).

 

Doc Hollywood - Sony Movie Channel, november 13. szombat, 12.40h

Dr. Ben Stone nemrég végzett a washingtoni orvosi egyetemen. A diploma osztás után úgy határoz, hogy a fényűző Beverly Hillsben szeretne munkát vállalni plasztikai sebészként. Mint, ahogy azt bölcs kollégája pontosan összefoglalja számára: tiszta munka, sok zsozsó és nem hal meg a beteg. Kocsiba ül hát, hogy idejében megérkezzen leendő munkahelyére, Los Angelesbe. Grady városkában azonban közúti balesetet okoz, amely eredményeként a helyi seriff 32 órányi közmunkára ítéli a helyi rendelőintézetben. Szerencsétlenségére a városkának éppen nagy szüksége van egy orvosra, ezért az egész lakosság összefog annak érdekében, hogy az ifjú doktort végleges maradásra bírják.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Moziverzum, november 13. szombat, 12.55h

Frank Drebin visszatért. Nincs mit tenni…Frank Drebin hadnagy imádja a rejtélyeket. Miért vagyunk itt? Van-e élet a szex után? Igen, Drebin nagy kérdéseket kutat _ és most a legnagyobb az, hogy miként lehet meghiúsítani a fondorlatos Quentin Hapsburg tervét, mellyel a környezetet akarja tönkre tenni! A Csupasz pisztoly fergeteges folytatásában Nielsen-nel együtt visszatér Priscilla Presley, mint Jane, a nő, aki húsz lépésről is megolvasztja a sajtos szendvicset, és George Kennedy, mint az elszánt Ed Hocken kapitány. Itt az egész banda. És velük a poénok is. Ahogy Drebin, te is imádni fogod!

 

A halál 50 órája - AMC, november 13. szombat, 13.10h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.

 

Rumlis vakáció - TV2, november 13. szombat, 13.30h

Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap a főnökétől, miszerint meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben azonban Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább egy rémálom…

 

Várom a párom és a papám - Prime, november 13. szombat, 14.15h

Felesége halála után az arisztokrata Bernard megtudja, hogy van egy lánya, akinek létezéséről mindeddig nem tudott, így Angliából azonnal Franciaországba utazik, hogy felkeresse őt. Kiderül azonban, hogy egykori szerelme feleségül ment egy hóbortos és alkoholista szakácshoz, Gustave-hoz, aki sajátjaként szereti Chloe-t. A lány azonban _ miután hallani sem akar Gustave-ról _ egy ál-apukát készül szerződtetni közelgő házassága miatt. Bernard és Gustave ekkor elindulnak, hogy rendbehozzák az életüket...

 

Tűz a víz alá! - Moziverzum, november 13. szombat, 16.50h

Tom Dodge kapitány kiváló katona, aki osztatlan népszerűségnek örvend az egyszerű katonák körében, ugyanakkor nem mondható mindez el a tisztikar esetében. Számos rosszakarója van feljebbvalói körében, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellehetetlenítsék őt. Sikerül is elérniük, hogy a kapitányt egy rozoga, második világháborús tengeralattjáró parancsnokává nevezzék ki, ráadásul a kikötő legzüllöttebb tengerészeiből válogatják össze a legénységét. Dodge kapitányt pedig hamarosan titkos küldetésre küldik, ő azonban nem esik kétségbe...

 

A csajok háborúja - Cool, november 13. szombat, 18.20h

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.