Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi otthon lustálkodás esetére.

Meztelen Juliet - RTLII, március 6. vasárnap, 8.40h

Egy férfit a mániái tesznek férfivá – gondolja Duncan, aki egy angol tengerparti kisvárosban tanár, és minden tud Tucker Crowe-ról (Ethan Hawke), az amerikai rock zenészről, aki 20 évvel ezelőtt koncert közben lesétált a színpadról, és azóta sem látta senki. És aki most – annyi év rejtélyes hallgatás után – közzétesz egy demót.
Közben Duncan barátnője (Rose Byrne) úgy érzi, a pasiját jobban érdekli a sosem látott zenész, mint a hús-vér szerelem. És hogy-hogynem, összeakad a neten az igazi Crowe-val, összehaverkodnak, sőt, végül találkoznak is… és az ilyen találkozások ritkán végződnek szerelem nélkül.
Teljes a kavar: Duncant talán elhagyja a szerelme az imádottjáért. A csaj talán összejön egy pasival, akiről már annyit hallott és már nagyon, de nagyon unta. Egy életunt rocker talán új életet kezd – egy kardigános angol lánnyal.

 

Nincs bocsánat - Sony Movie Channel, március 6. vasárnap, 9.25h

Szokatlan hangvételű, a lelki motívumokra és a realisztikus környezetrajzra hangsúlyt helyező western. Hőse egy kiöregedett, hajdani törvényen kívüli bérgyilkos, aki földműveléssel tengeti életét, mígnem találkozik egy fejvadásszal, aki egy majdnem lovagias ügy megoldásához kéri a segítségét. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel együtt elindulnak, hogy elégtételt vegyenek a kegyetlen seriffen.

 

Wicker Park - Film Mánia, március 6. vasárnap, 9.40h

Matthew (Josh Hartnett) egy kávézóban látni véli régi szerelmét (Diane Kruger), akit annak idején furcsa körülmények között veszített szem elől. A váratlan esemény nyomozásra buzdítja a fiút.

 

Változó szerelem - RTLII, március 6. vasárnap, 10.40h

Amikor a második osztályos Juli (Madeline Carroll) és Bryce (Callan McAuliffe) először találkozik, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce nem viszonozza az érzelmeit, sőt mindent megtesz, hogy távol tartsa magától a szomszédban lakó önjelölt barátnőjét. A talpraesett és szabad szellemű Julit azonban ez a semmiség nem tudja eltántorítani. Egészen addig csodálja Bryce-t, míg egy nap, kedvenc fájának kivágásakor magára hagyja. A szerelem helyét a csalódottság foglalja el, s attól fogva Juli fénye nem süt többé a fiúra. Bryce maga is csodálkozik azon, hogy hiányzik Juli rajongása, de ami még jobban fáj neki, az nagyapja lelkesedése a lány iránt.

 

A Spiderwick krónikák - Paramount Network, március 6. vasárnap, 11.30h

A Grace család egy magányos, öreg házba költözik, ahol az első pillanattól fura dolgok történnek velük. A Grace-gyerekek, Jared, Simon és Mallory nyomozni kezdenek, és felfedezik a Spiderwick birtok bámulatos titkait.

 

Hanta-palinta - Film Mánia, március 6. vasárnap, 12.05h

André lányával, a 14 éves Véróval Mauritiusra utazik, hogy ott töltsék az ünnepeket. A kamasz lány valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával kell vakációra utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg szállodájukban meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet épít fel álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet. E szerint anyja őrült, ő pedig megszökött Andréval, akit a szeretőjeként mutat be.

 

A szív hídjai - Sony Movie Channel, március 6. vasárnap, 12.10h

Carolyn és Michael édesanyjuk halála után hazaérkeznek Madison Countyba. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait vessék a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Évekkel korábban, 1965-ben, Francesca férje és gyerekei egy távoli vásárra utaztak. Ezalatt egy idegen férfi vetődött a farmra, és útbaigazítást kért a nőtől: a közeli Rosamunde-hidat kellett lefotóznia a National Geographic magazin részére. Beszélgetésbe elegyedtek, s a romantikus, más életről ábrándozó asszonyban mély vonzalom ébredt a fotós iránt. A rövidke négy nap alatt, amit együtt töltöttek, Francesca élete legnagyobb szenvedélyét élte át, amelynek történetét naplójában írta meg.

 

Háry János - Duna Tv, március 6. vasárnap, 13.55h

Háry János, a magyar Münchhausen báró története elevenedik meg ebben a filmben. A nagyabonyi kocsmában az öreg Háry János az ivócimboráit és a diákokat szórakoztatja hihetetlen történeteivel. Miután a burkus határon megsegítette Mária Lujzát, a császár lánya magával vitte a Burgba, és ettől kezdve meg sem áll a majlandi csatamezőig, ahol még a híres Napóleont is megleckézteti. Garay János és Kodály Zoltán népszerű daljátéka filmen.

 

Hamis a baba - Mozi+, március 6. vasárnap, 15.10h

Ötvös Csöpi ismét nagyot alakít. Segítségére siet a szétszórt és hebehurgya Kardos doktornak, mikor az tanácstalanul vakargatja a fejét, látva a magyar kriminalisztika legnagyobb kábítószer-ügyét. Jön Csöpi és kis barátja és lerántják, sőt letépik a leplet a drogcsempész banda tevékenységéről, annak ellenére, hogy a bűnözők rendkívül agyafúrt trükkökkel próbálkoznak. Nincs azonban az a trükk, vagy trükkös bűnöző, aki meg tudna állni Ötvös Csöpi előtt, ha ő igazán belemelegszik a nyomozásba. Röpködnek a gyilkos poénok és a gyilkosabbnál-gyilkosabb pofonok...

 

Az oroszlánkirály - Cool, március 6. vasárnap, 15.55h

Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ugyanilyen komolysággal készül az uralkodásra Zordon, Mufasa király testvére is, aki Simba miatt elvesztette a jogot a trónra. Zordon bármire hajlandó az uralkodásért, ezért titokban szövetkezik az oroszlánok ellenségeivel, a hiénákkal. A Büszke Birtokért folytatott harcban a tapasztalatlan Simba alulmarad, mikor apját tőrbe csalják, és kénytelen száműzetésbe vonulni. Két különc barát, Timon és Pumba segítségével azonban túléli a kölyökkorát, és felnőttként visszatér, hogy visszafoglalja azt, ami törvényesen megilleti.

 

A nő kétszer - Film Mánia, március 6. vasárnap, 16.05h

A film egy kicsit a sorsról, egy kicsit az időről és nagyon a szerelemről szól! Napjainkban, amikor annyi a véletlen találkozás, és folyamatosan válaszutak előtt állunk, néhány perc egy nő és egy férfi egész életét megváltoztathatja... Helen, a menő londoni menedzser életében eddig minden tökéletes volt. Érdekes munka és egy izgalmas barát, a regényíró Gerry, aki nem mellesleg kitűnő szerető. Ám amikor Helen-t váratlanul kirúgja a főnöke és ezért a szokásosnál hamarabb ér haza, élete furcsa fordulatot vesz. De mi történik, ha lekési a metrót és még ki is rabolják? Ebben a különleges és romantikus vígjátékban mindkét helyzet kérdéseire választ kapunk.

 

A herceg menyasszonya - Filmcafe, március 6. vasárnap, 16.40h

A nagyapa olyan esti mesét mond unokájának, amely nemzedékek óta száll szájról szájra a családjukban. S a mese lassan megelevenedik: a szép hercegnő, Boglárka kezére pályázó gonosz Humperdinck herceg emberrablástól, gyilkosságtól, sőt háborútól sem riad vissza, ha ez az egyetlen módja, hogy elnyerje a kiszemelt kisasszony kezét. Ám egy kicsiny, de annál lelkesebb kompánia útnak indul a leányzó szívszerelmének vezetésével, hogy kiszabadítsa.