Ezeket a filmeket nézhetjük karácsonykor a tévében

Összegyűjtöttük a legnagyobb kereskedelmi tévécsatornák ünnepi kínálatát.

Az RTL csatornái

Karácsonykor az ünnepi és a családi filmeké a főszerep az RTL-en: olyan filmekre kucorodhat össze a kanapéra a család az ünnepi sütemények fölött, mint a tavalyi év magyar sikerfilme, a Nagykarácsony olyan színészekkel, mint Ötvös András, Scherer Péter, Pokorny Lia vagy Szabó Kimmel Tamás, a Rossz anyák karácsonya Mila Kunis, Kristen Bell és Kathryn Hahn hármasával, a Nász-ajánlat Sandra Bullock és Ryan Reynolds főszereplésével vagy a Kisasszonyok Greta Gerwig rendezésében és Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Timothée Chalamet főszereplésével. A család kisebb tagjait napközben együtt kalandozhatnak Will Ferrellel a Mi a manóban, Vince Vaughn-nal a Télbratyóban, az elveszett fiúkkal a Pán Péterben, vagy épp különleges delfinnel, Winterrel a Delfines kaland 1. és 2. részében.

Forrás: Nagykarácsony Film Kft.

 

December 24-én különleges karácsonyi epizóddal jelentkezik A mi kis falunk, csupa furcsaság várható a faluban. Kati (Udvaros Dorottya) wellnessezni indul, így először hagyja magára otthon Lacit (Bánki Gergely) és Károlyt (Csuja Imre). Piroska (Zsurzs Kati) próbálja lefoglalni magát, miután kiderül, hogy az unokái idén nem vele töltik az ünnepet. Bogi (Mészáros Piroska) és a pajkaréti kocsmárosék viszont Pajkaszegen készülnek ünnepelni, és a faluba tart még jó pár vendég, köztük Erikáék (Lovas Rozi és Lengyel Tamás), akik már gőzerővel készülnek a karácsonyra.

December 27-én pedig elindul a Drága örökösök – A visszatérés. Az RTL sikersorozata vadonatúj történettel visszatér a képernyőre, Tibi (Lengyel Ferenc), Mónika (Járó Zsuzsanna), Kata (Horváth Sisa Anna), Kristóf (Kovács Lehel) és Tomika (Mohai Tamás) ismét hatalmas kihívás előtt állnak.

Forrás: RTL/Sajtóklub

 

Az ünnepekre egy igazi filmsorozat-klasszikussal készül a Film+, 24-én, 25-én illetve 26-án a délutáni órákban kalandozhatunk Frodóval a Megyéből Völgyzubolyon át egészen a Végzet Hegyéig a Gyűrűk Ura-trilógiában, esténként pedig olyan filmek segítik a kikapcsolódást, mint a Jumanji - A következő szint, az Aquaman és a Tarzan legendája. Aki pedig inkább valami félelmetesebb élményre vágyna, azt december 25-én és 27-én az amerikai horror, az Az és az Az: Második fejezet várja.

A megújult RTL KETTŐ műsorán a már megszokott napi sorozatok mellett filmek terén sem lesz hiány, láthatjuk például a Téli mesét Colin Farrell, Jennifer Brown Findlay, Will Smith és Russell Crowe főszereplésével, Rachel McAdams és Ryan Gosling karaktereinek románcát a Szerelmünk lapjaiban, és a Fogadom című romantikus filmet is Channing Tatummal.

A Cool csatornáján a magyarok kedvenc királynéjával, Sisivel tölthetjük az ünnepeket, esténként pedig a Harry Potter és a bölcsek köve, a Harry Potter és a Tűz Serlege és a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) filmek miatt érdemes a csatornát választani.

A megújult RTL HÁROM műsorán a karácsonyt olyan filmek köszöntik, mint a Hab Kerekes Vica főszereplésével, a Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman és Kevin Kline alakításával készült Last Vegas vagy a Drakulics Elvtárs Nagy Zsolttal, Nagy Ervinnel, Borbély Alexandrával és Walters Lilivel a főszerepekben. A hónap utolsó napjaiban a legkisebbek örülhetnek, ugyanis délutánonként négy napon keresztül a Nagyon vadon-filmekkel kedveskedik nekik a csatorna.

Forrás: InterCom

 

A TV2 csatornái

A TV2-n ünnepi filmek sora már december 24-én szombaton elkezdődik, jön 16:25-kor a Grincs animációs verziója, majd 18:45-től a romantika kedvelői örülhetnek: ismét lesz Igazából szerelem. És ahogy azt a szlogen mondja: nincs karácsony Kevin nélkül! 21.10-kor vetíti a TV2 a Reszkessetek, betörők! első részét, majd másnap 20.45-kor a Reszkessetek, betörők! 2: Elveszve New Yorkban-t, december 26-án 21.10-kor pedig a harmadik részt is láthatják a nézők. December 24-én este későn jön Diane Keaton és Olivia Wilde főszereplésével a Káosz karácsonyra című amerikai komédia, amelyben a családfő tökéletes karácsonyról álmodik, mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz...

Karácsony másnapján 15.55-től a Kutyaösszeesküvés következik Jennifer Love Hewitt-tel és Rob Schneiderrel, majd országos tévépremier kezdődik 18:45-kor: a Múlt karácsony, egy csodás romantikus komédia, melyet a Last Christmas című George Michael-örökzöld ihletett, és az Oscar-díjas színésznő, Emma Thompson írt. A főszereplők a Trónok harcában világhírűvé vált Emilia Clarke és Henry Golding. A filmben korábban kiadatlan dalok is hallhatók a legendás Grammy-díjas művésztől. 22.55-kor egy extrém mesével zárul a nap: a Hófehér és a vadász kicsit sem esti mese, másnap ugyanekkor folytatódik a kalandos történet A Vadász és a Jégkirálynő című fantasyvel.

December 26-án hétfőn 16 órakor a Megjött Apuci 2. című karácsonyi vígjátékon lehet majd nagyokat nevetni, a 18:45-kor kezdődő Holiday filmen pedig Cameron Diaz és Jude Low szerelméért drukkolni.

Mozi+

A TV2 csoport első filmcsatornájának, a Mozi+-nak arculatváltása épp az ünnepi időszakra esik. A kábelcsatorna december 19-én 21 órától megújult külsővel várja a tévénézőket. A teljesség igénye nélkül: országos tévépremierként jön a Jeges pokol című amerikai akciótriller Liam Neeson-nal és Laurence Fishburne-nel, érkezik a John Wick: 4. felvonás Keanu Reeves főszereplésével, de látható lesz például a Free Guy vagy az idén bemutatott, Préda című amerikai sci-fi akciófilm is, amely a Predator filmsorozat ötödik része.

Forrás: Fórum Hungary

 


Karácsonykor pedig többek között érkezik a Felhőkarcoló című amerikai akciófilm, december 24-én 21:00-tól Dwayne Johnsonnal. Will Sawyer felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik és Hongkongba utazik legújabb megbízása miatt, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, amiért őt teszik felelőssé… A Dwayne Johnson rajongóknak jön még egy film másnap, a Halálos iramban 8. 21:00-tól. December 26-án a vígjáték rajongóknak kedveskedik a Mozi+, 21:00-kor startol a Kingsman: Az Aranykör. A Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Mark Strong, Halle Berry, Elton John, Channing Tatum és Jeff Bridges főszereplésével készült alkotásban, ha a világot valami rettenetes rémség fenyegeti, a Kingsman ügynökei mindig tudják, mi a teendő. Vagyis majdnem mindig…

Moziverzum

December 24-én országos tévépremierként 19:10-től jön a Playmobil: A film, a 2019-ben bemutatott, egész estés animációs mozi. Karácsony első napján 19:25-től pedig a szintén 3 évvel ezelőtt bemutatott Addams family: A galád család animációs mozit nézhetjük meg, amelyben a New Jersey-ben élő Gomez és Morticia Addams békés életét követhetjük nyomon, egészen addig a pontig, amíg az elhagyott kastélyuk mellett fel nem épül egy lakópark… December 26-án 19 órától pedig jön a népszerű amerikai animációs mozi, az Énekelj!

SuperTV2

December 24-én szombaton 13.05-kor A gondozoo című vígjátékban Kevin James állatkerti gondozóként keresi a nagy szerelmet, majd 14.55-től jön Az utolsó vakáció Queen Latifah-val és Gérard Depardieu-vel. Georgia Byrd egy áruház konyhai osztályán dolgozik és ahelyett, hogy megszólítaná jóképű kollégáját, csak őrlődik. Mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved és pár hete van hátra. Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy él, ahogyan mindig is szeretett volna. Felmond, kiveszi az összes megtakarított pénzét a bankból, és Európába utazik.17 órakor a Kuponkirálynőkből kiderül, hogy lesz egy külvárosi háziasszonyból kuponcsaló.

Forrás: Freeman Film

 


December 25-én 11.40-kor a Fogtündérben Dwayne Johnson megmutatja, hogy egy menő jégkorongjátékos is lehet jó apa, majd 15.15-kor Kevin Hart az Esti iskolában bebizonyítja, hogy nem ciki felnőttként beülni az iskolapadba.


December 26-án vasárnap 15.15-kor jön a romantikus vígjáték Jennifer Anistonnal, a Szakíts, ha bírsz, 17.15-től pedig a Csaló csajokban Anne Hathaway megmutatja hogyan kell megkopasztani a pénzes férfiakat.

Prime

December 24-én, 25-én és 26-án 21 órától a közönségkedvenc Sissi című osztrák-magyar film három epizódját láthatják a nézők. A magyarok kedvenc királynéjának történetét három estén át követhetik figyelemmel az érdeklődők a személyét övező kultusz kialakulását végig vezetve, Ferenc Józseffel köttetett házasságán át, a kor történelmi és politikai aktualitásaiba is betekintést engedve.

A Paramount csatornái

A Nickelodeon december 24-én és 25-én is izgalmas műsorokkal várja a kicsiket, a nevetés pedig garantált lesz. Spongyabob Kockanadrág a karácsonyi lázban égő Bikinifenékre invitálja a nézőket, de olyan klasszikusok is várhatóak még, mint például A Casagrande család vagy Csillag Patrik műsora. Azonban a sor nem áll meg itt, 24-e délután Veszélyes Henry egy karácsonyi résszel érkezik a képernyőkre, amiben Henry és Charlotte azon ügyködnek, hogy a sok kalamajka ellenére is szép legyen szentestéjük. Ha ez mind nem lenne elég, december 26-30-a között új epizódokkal készül a Start Trek: Protostar fiatal, lázadó idegenekből álló csapata, a Csillagflotta.

A Paramount Network csatornán szenteste a Kémkölykök után Sonic, a sündisznó lesz felelős a jó hangulatért, 23:00-tól pedig a Csillagpor, egy kalandokkal teli fantasy kerül a képernyőre, amiben Hollywood nagyjai, köztük Robert De Niro és Michelle Pfeiffer varázsolják el a nézőket. A hamisíthatatlan ünnepi alkotások, mint például a Karácsony törölve, A karácsony nagykövete vagy a Tapló télapó december 25-26-án érkeznek a csatornára

Forrás: SPI

 

A legnagyobb hazai stand-uposokkal zárja az évet a Comedy Central: elsőként Kovács András Péter érkezik az Evolúció című estjével, ahol másfél órában összegzi a földi élet többmilliárd évét, és olyan régóta megválaszolatlan kérdésekre ad válaszokat, amelyek nem igazak, de legalább viccesek. Ezt követően egy szellemi mélyrepülés veszi kezdetét Hadházi László vezetésével a Megyünk a levesbe 1. és 2. részében, majd éjfélkor Bödőcs Tibor Kolera a Vackor csoportban előadását tekinthetik meg a nézők. És ha már ünneplés, nem feledkezhetünk meg Janklovics Péter és Elek Péter közös, dalokkal teli estjéről, a Zenebu*ikról sem.