Ezeket a remek filmeket ajánljuk hétfőre

Pünkösdhétfő van, ami sok más mellett azt is jelenti, hogy lehet egész nap a tévé előtt tespedni. Ehhez kínálunk nagyszerű filmeket.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van - TV2, május 24. hétfő, 8.30h

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Addig rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég és őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina elindul.

 

Mr. Magorium meseboltja - Moziverzum, május 24. hétfő, 10h

Mr. Magorium (Dustin Hoffman) meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok _ hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy vezetését átadja Molly Mahoneynak (Natalie Portman), és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly, csak a kilencéves Eric (Zach Mills) és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns (Jason Bateman) segítségére számíthat.

 

Majdnem tökéletes lány - Paramount Network, május 24. hétfő, 10.40h

Imogene (Kristen Wig) az egykori New York-i drámaíró szakmai bukása után hazatér szülővárosába és megpróbál visszarázódni a "civil" életbe.

 

Maverick - Film+, május 24. hétfő, 10.50h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Ha eljön Joe Black - SuperTV2, május 24. hétfő, 11.45h

Két lányával él William Parrish, a dúsgazdag, New York-i üzletember. A hatvanötödik születésnapja alkalmából a nagyobbik lánya hatalmas partit szervez. Ám előtte Parrish rosszul lesz, megérinti a halál szele. Hamarosan megnyerő modorú, jó képű fiatalember állít be a házába. Joe Black a Halál megtestesülése. Magával akarja vinni az áldozatát, ám meglátja a férfi gyönyörű lányát, Susant. Ezt látva és kihasználva, Parrish alkut köt a Joe Blackkel: haladékot kap, míg az megízleli az emberi létet. Ám a Halál ideje is lejár, vissza kell térnie oda, ahová való.

 

A magányos lovas - Film+, május 24. hétfő, 13.25h

A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hőst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos (Johnny Depp) számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet (Armie Hammer) az igazság jelképévé tették, miközben a nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínűtlen hős megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során.

 

Az aranyember - Duna World, május 24. hétfő, 14.55h

Ali Csorbadzsi, a szultán volt bizalmasa egy dunai hajóval menekül volt pártfogója elől. Mielőtt öngyilkos lenne, megkéri a kapitányt, hogy lányát, a szépséges Tímeát vigye el egy biztonságos helyre, Brazovicsékhoz, akik távoli rokonai. Tímár Mihály teljesíti az aggódó apa kérését, de Tímea nem talál igazi otthonra Brazovicséknál. Valójában szinte cselédként tartják Brazovics Athalie mellett, és ez még csak a kezdete a megpróbáltatásoknak… Jókai Mór csodálatos regényének adaptációja Gertler Viktor rendezésében.

 

Solo: Egy Star Wars-történet - RTL Klub, május 24. hétfő, 14.55h

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

 

Mi kell a nőnek? - SuperTV2, május 24. hétfő, 15.45h

Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében...

 

Két és fél kém - Filmcafe, május 24. hétfő, 17.15h

Jane Blue és férje, az ugyancsak szuperkém Jeff egy különösen izzasztó helyzetben, egy izgalmas lövöldözés kellős közepén szerettek egymásba, és hamarosan úgy döntöttek, hogy nincs több gondtalan hősködés, letelepszenek és családot alapítanak. Most mindkettőjük életét kitölti a kisbabájukról való gondoskodás és a gondtalan semmittevés békés new orleans-i otthonukban. De egy igazi profi sohasem tagadhatja meg a hivatását, úgyhogy amikor volt főnökük arra kéri őket, hogy szakítsák meg kicsit a dajkaságot, és segítsenek egy nemzetközi gengszterbanda felszámolásában valamint egy eltűnt fegyverszállítmány felkutatásában, mi mást is tehet a Blue család, igent mondanak, és felkerekednek, immár hármasban.

 

A vér szava - Filmcafe, május 24. hétfő, 19.05h

A jóképű Jackson Baring és csinos barátnője, Helen szerelme idillinek mondható. Mindketten boldogok, amikor a lány teherbe esik, és egy percet sem gondolkodnak azon, hogy összeházasodjanak-e. Az esküvő után elhatározzák: hazaköltöznek a fiú szülővárosába, hogy ott szülessen meg gyermekük. Miután megérkeznek, Helen megismeri Jackson édesanyját is, aki nem rejti véka alá, hogy ez a kapcsolat nincs az ínyére. Ellenszenve azonban nemcsak barátságtalan viselkedésében nyilvánul meg: apró, de egyre veszélyesebb mesterkedéseivel szabályosan pokollá teszi Helen életét...