Ezekkel a filmekkel szakadj ki szombat este a valóságból

Bár az Eddie, a sas valós eseményeket dolgoz fel, mégis egy rendkívül szórakoztató és szívmelengető történetet mesél el.

Menekülés a győzelembe - RTL Klub, augusztus 1. szombat, 15.20h

A focirajongó Steiner hadnagy (Max von Sydow) híres játékosokat fedez fel a különböző nemzetiségű, szövetséges foglyok között, ezért futballmérkőzést szervez a náci katonák és a rabok között. Úgy gondolja, a felhajtás tetszeni fog a megszállt Párizs lakóinak, az edzések pedig lekötik a foglyokat. Ám a büntetőtábor lakói a francia ellenállókkal összefogva szökésre akarják felhasználni a focimeccs keltette felbolydulást. A Magyarországon forgatott filmben a filmsztárok mellett legendás focisták is szerepelnek, például Pelé és Bobby Moore.

 

A hívatlan vendég - Story4, augusztus 1. szombat, 17.55h

A vidéki kistermelő Joseph Cohent egy nap meglátogatja a kastély ura és közli vele, hogy nem újítja meg vele a földbérletszerződést. A felháborodott Joseph életveszélyesen megfenyegeti, majd elzavarja a földbirtokost és ezzel lehetetlen helyzetbe hozza magát. Tanácstalanságában Párizsban élő pszichológus öccséhez fordul segítségért. A két testvér évek óta haragban van, de a nehéz helyzetben Pierre _ csapot papot hátra hagyva _ azonnal testvéréhez utazik. "Önzetlen segítségével" feje tetejére állít mindent a nyugodtnak egyáltalán nem nevezhető faluban.

 

Eddie, a sas - SuperTV2, augusztus 1. szombat, 18.50h

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary-i téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos _ bár az is nagyon jól tud esni. Eddie és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

 

Avatar - TV2, augusztus 1. szombat, 19.55h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj _ de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania...

 

A szív bajnokai - Cool, augusztus 1. szombat, 20.30h

Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű. A hajléktalan fekete bőrű diákot nem akarja átvenni a jó hírű gimnázium, mivel a teszteken nagyon rosszul teljesít. Senki nem tudja róla, hogy az anyja drogfüggő, az apját pedig megölték. Amikor a kis S.J. (Jae Head) összebarátkozik vele, anyja, Leigh Anne (Sandra Bullock) felkarolja és befogadja a családjukba. Michaelről hamarosan kiderül, hogy korántsem ostoba, ráadásul remek focista. A család mindent latba vet, hogy a fiú életét rendbe hozza, és még arra is készek, hogy örökbe fogadják.

 

Ponyvaregény - Pulp Fiction - Prime, augusztus 1. szombat, 21h

Adott két idősödő, szabad szájú, tökös, szimpatikus gengszter, Vincent és Jules, akik igyekeznek főnöküknek visszaszerezni egy aktatáskát. Ehhez persze meg kell ölniük pár embert, de ez az egyszerű bérgyilkosokkal gyakran megesik. Jules a rá célzott golyókat csodával határos módon elkerüli, s ezt jelnek tekintvén úgy dönt, felhagy eddigi életével. Társának viszont el kell vinnie szórakozni a gengszterfőnök feleségét... Van továbbá egy boxoló, Butch, aki a hírhedt maffiafőnök, Marselleus Wallace átvágását tervezi. Hogy-hogy nem, odáig fajul a történet, hogy végül már inkább a megmentésére készül, mint a lelövésére... Nem utolsósorban, pedig, van egy piti rabló-párosunk is, akik éppen egy étterem kirablására készülnek. Ám ott reggelizik Vincent és Jules. A szálak végül összeérnek, Marselleus Wallace megbocsájt Butch-nak, miután az megmentette az életét, Vincent és Jules megakadályozzák a rablást, és a gengszterfőnök feleségének szórakoztatása is happy enddel zárul, annak ellenére, hogy nem indult valami fényesen.

 

007 - Skyfall - Moziverzum, augusztus 1. szombat, 21h

A 007-es immár 23. alkalommal vállalkozik a lehetetlenre, hogy megmentse a világot és a brit koronát. Daniel Craig harmadszorra bújik James Bond szmokingjába. Amikor M (Judi Dench) múltjából sötét kísértet bukkan elő, Bond hűségének is ki kell állnia a próbát. A 007-es ügynök nekivág, hogy felkutassa és elpusztítsa a fenyegetést, még akkor is, ha ő maga is súlyos árat fizet érte. Bond legutóbbi munkájába hiba csúszik, és ügynökök tucatjainak kilétére derül fény világszerte; az MI6 központját támadás éri, M-nek pedig el kell költöztetnie az egész ügynökséget. A támadások kereszttüzében álló főnöknek egyetlen szövetségese marad: Bond. A 007-es feltűnés nélkül _ csupán egy operatív ügynök, Eve (Naomie Harris) segítségével _ a rejtélyes Silva (Javier Bardem) nyomába ered: reméli, hogy fényt deríthet a férfi mélyen titkolt, vészjósló indítékaira.

 

Törés - Sony Movie Channel, augusztus 1. szombat, 21h

Amikor Ted Crawford rájön, hogy a fiatal felesége megcsalja, tökéletes gyilkossági tervet eszel ki. A házába berontó rendőrök pisztollyal a kezében találják, és Crawford nem is tagadja, hogy lelőtte a nejét, akiben Nunally detektív döbbenten fedezi fel a szeretőjét. Crawfordot letartóztatják, és miután beismerő vallomást tesz, börtönbe zárják. Az eset könnyed feladatnak tűnik az ambiciózus Willy Beachum helyettes kerületi ügyész számára. Ám egyre jobban belebonyolódik az ügybe, és nem veszi észre, hogy Crawford mozgatja a szálakat. A két férfi között életre-halálra szóló küzdelem kezdődik.

 

Asztal két főre - Duna Tv, augusztus 1. szombat, 21.25h

Marc és Raquel egy éve foglaltak asztalt a világ egyik legfelkapottabb éttermébe, a spanyol tengerpartra. Kiderül, hogy a foglalásuk napja egyben az étterem működésének utolsó napja is lesz egyben, így hát még fontosabb, hogy ott legyenek, mint eddig. Mindössze annyi a bökkenő, hogy ők ketten már elváltak... De egyikük sem szeretne lemondani a különleges kulináris élmény lehetőségéről. Annak ellenére, hogy már egy éve nem találkoztak, együtt vesznek részt a vacsorán, amely Mar, az étterem séfje számára a búcsút jelenti mindattól, amit eddig felépített, hogy valami újba kezdhessen. Ezen a különleges estén csupa érdekes vendég gyűlik össze az étteremben: Mar japán befektetői, egy órásmester, egy grófnő a halott férje hamvait tartalmazó urnával, majd meglepetésszerűen betoppan Raquel munkatársa is, a könyvkiadással foglalkozó Daniel, akivel Marc még sosem találkozott.

 

Az angol beteg - Film4, augusztus 1. szombat, 22.10h

Hana, az ápolónő súlyosan sebesült férfit helyez el egy toscanai romos kolostorban a második világháború vége felé. Hana azt hiszi, átok ül rajta. A háborúban elszenvedett traumatikus élmények hatására retteg attól, hogy akit megszeret, az halálra van ítélve. A beteg nem emlékszik semmire. Személyazonosságának egyetlen kulcsa egy személyes levelekkel, térképekkel és fotókkal telerakott könyv, amit nála találtak. Hana olvasni kezdi betegének a könyvet és a szinte felismerhetetlenségig összeégett férfi emlékezni kezd. Alig telik el néhány pillanat, s Gróf Almásy Lászlóként látjuk viszont. A híres magyar nyelvész és kutató tagja volt egy háború előtti expedíciónak, mely addig föltérképezetlen sivatagokat járt be. Az expedícióhoz egy nemrég házasodott angol arisztokrata pár is csatlakozik. Katherine, az ifjú feleség tudós és festő, a félelmet nem ismeri. A zárkózott Almásyra nagy hatást gyakorol az asszony. Az érzés kölcsönös, s bár mindketten megpróbálnak gátat vetni vonzalmuknak, tehetetlenek a szerelem erejével szemben. Amikor egy váratlan baleset elszakítja kettejüket az expedíció többi tagjától, szenvedélyes viszonyba kezdenek, mely katasztrofális következményekkel jár mind rájuk, mind környezetükre nézve.

 

T2 Trainspotting - Viasat6, augusztus 1. szombat, 22.40h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.

 

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, augusztus 1. szombat, 23h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

A 40 az új 20 - SuperTV2, augusztus 1. szombat, 23.15h

 

Egy középkorú házaspár, a dokumentumfilmes Josh és felesége, Cornelia teljes élete, karrierje és házassága is gyökerestül felfordul, amikor megismerkednek a szabad szellemű fiatal párral, Darby-val és Jamie-vel.

 

Chappie - TV2, augusztus 1. szombat, 23.20h

A közeli jövőben a rendőrség robotokkal próbál úrrá lenni a bűnözésen. Ám a tervező Wilson többet szeretne. Célja: a mesterséges intelligencia megteremtése. Főnöke utasítása ellenére megalkotja álmát, amit egy leselejtezett robotba ültet be...