Horrorisztikus hétvége!

Mikor borzongjon az ember, ha nem a hét legnyugodtabb napjain, és egyformán félhetünk szadista sorozatgyilkosoktól, erdei démonoktól vagy éppen az égből potyogó cápáktól.

Péntek: Fűrész 3D (2010)

Régen körberöhögték volna azt a filmest, aki egy széria hetedik darabját akarta megrendezni, de változnak az idők, és az is igaz, hogy amikor az alig másfél millió dollárból készített első Fűrész filmről kiderül, hogy csak a tengerentúlon ötvenöt milliót hozott a konyhára, akkor sok producernek kezdett hevesebben verni a szíve. Az eddig elkészült részek úgy hétszázmillió dollárral gazdagították gyártóikat, és ennyiért érdemes újra és újra csavarni a sztorin, elővenni régi karaktereket és megint kissé átírni a múltat.

Ezúttal a magát Jigsaw-túlélőnek hazudó, és ebből igen jól élő tréner és médiacsapata nyeri el méltó büntetését, másrészt az egykori detektív, mára szintén sorozatgyilkos Hoffman és egy korábbi munkatársa vív küzdelmet, sőt, még valaki előkerül, aki a nyakatekert és irtó szadista módszerekkel igazságot tevő és jellemet próbáló Jigsaw örökségét ápolna. A lényeg persze nem ez, hanem a jó öreg gyilokpornó, amit pontosan ez a franchise vitt tökélyre, és amiért az a Kevin Greutert felel, aki már 2004 óta él együtt a szériával, hiszen az első öt Fűrész filmen még vágóként dolgozott, majd a hatodik részt már rendezte is.

Szombat: Sötét erdő  (2016)

A Japánban található, a Fuji-hegy észak-nyugati lábánál fekvő, 35 négyzetkilométeren elnyúló Aokigahara erdőt az Öngyilkosok erdejének is nevezik, mert sokan azért mennek oda, hogy véget vessenek az életüknek, a helyet pedig ősidők óta a démonok felségterületének tartják. Sara, a fiatal amerikai nő azért utazik oda, hogy megkeresse a titokzatos módon eltűnt ikertestvérét. Bár mindenki óvatosságra inti, letér az útról, és az erdő mélyére merészkedik, azt remélve, hogy ott választ kap húga sorsát illetően. Az erdő mélyén azonban dühös és meggyötört lelkek kísértenek, és mindenkit levadásznak, aki keresztezi az útjukat.

A Trónok harcából ismert Natalie Dormer ezúttal két szereppel küzd meg, a szőke Sarát és fekete hajú testvérét, Jesst is ő alakítja, és Taylor Kinney (Lángoló Chicago, Vámpírnaplók) lesz az a kedves és jóképű srác, aki ebben az idegen országban a segítségére siet. A színésznő egyébként tényleg elment az igazi Aokigahara erdőbe – természetesen nem ott forgattak, hiszen a japán stáb be sem merte volna oda tenni a lábát -, de csak öt méterre mert bemerészkedni, utána inába szállt a bátorsága. Szűk időintervallumon belül egyébként egy másik, sokkal komolyabb amerikai film is készült a témában, A fák tengere (2015) címmel Matthew McConaughey és Ken Watanabe főszereplésével.

Vasárnap: Sharknado - Cápavihar (2013)

Hogy a soha nem látott méretű tornádók széltölcsérei cápák ezreit repítik a Csendes-óceán vízéből a napfényes Los Angeles utcáira, és a tenger csúcsragadozói ellepik a várost? Hogy mi van? Bizony, ez az alaphelyzet, és egy csapat szörfös Baz (Jaason Simmons - Baywatch) vezetésével sikeresen menekül a várost ellepő cápák elől a biztonságot nyújtó Beverly Hills dombjai közé, ám kiderül, ott nincsenek biztonságban. Feleségével (Tara Reid - Amerikai pite) és gyerekeivel karöltve hajmeresztő taktikákat bevetve harcolnak a mindenhonnan lecsapó cápákra, és az első pár perc sokkhatása után már attól sem kell tartaniuk, hogy a kedves néző azt mondja, á, ez egy oltári nagy baromság, mert az ilyesmi lehetetlen.

Pedig lehetséges, a majdnem teljesen kamu forgatókönyvből, alig ismert vagy már lejárt szavatosságú színészekkel, kevés pénzből és alig 18 nap alatt leforgatott Sharknado hatalmas siker lett és már készül a negyedik rész is. Ha pedig valaki mégis azt hinni, hogy ezt az egész repülő cápás dolgot komolyan kell venni, az nézze figyelmesen, és számolja meg, hány vicces  Steven Spielberg filmjeiből vett idézettel találkozik a történet során. Elég sokkal, elárulhatjuk.