Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre

Átböngésztük a tévécsatornák kínálatát, és az alábbiakat találtuk.

A sziget - Film+, május 27. csütörtök, 21h

Licoln 6 Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2 Delta (Scarlett Johansson) több száz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, és mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön. Lincoln azonban hamarosan rájön, hogy minden, amit eddig saját magáról és a világról tudott az hazugság, a sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután egyértelművé válik számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből.

 

Próbatétel - Paramount Network, május 27. csütörtök, 21h

Abby (Maria Bello) és Neil Warner (Gerard Butler) tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban tökéletes rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja tőlük a lányukat, Sophie-t (Emma Karwandy). A titokzatos emberrablót Tom Ryannek (Pierce Brosnan) hívják. Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé, egy ízben például felteszi a kérdést nekik: megölnétek egy ártatlan embert, hogy mentsétek a lányotokat? Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik.

 

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz - Filmcafe, május 27. csütörtök, 21h

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol _ a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki.

 

Möbiusz - Moziverzum, május 27. csütörtök, 21.20h

Egy FSB ügynök beleszeret egy, a szervezete által beszervezett amerikai nőbe, akinek az a feladata, hogy szerezzen terhelő bizonyítékokat főnöke, a milliárdos bankvezér ellen...

 

Egy felejthetetlen nyár - M5, május 27. csütörtök, 22h

A történet Romániában, a tízes-húszas években, Dobrudzsa határvárosban játszódik, a Duna mentén. A fiatal Dumitriut, a román hadsereg kapitányát a román-bolgár határra helyezik különleges katonai szolgálatra. Jövendőbelije nem más, mint Maria Theresa von Debreczy, a csodálatos, intelligens és nemes európai szépség. Édesapja magyar, Debreczy Károly, császári katonai attasé Londonban. Dumitriu Maria Therezia úrhölgy nagyszerűen megtanult románul, egy kissé oxfordi ugyan az akcentusa. Három gyermekével követi férjét a határvárosba. Ebben a régióban, Dobrudzsában nem veszélytelen az élet, Macedóniából banditák garázdálkodnak. A határváros egykoron Bulgáriához tartozott, most Romániához. Az ittélők akkor azt tanulták, hogy a románok a rosszak, most meg a bulgárok. A banditák, a komitácsik macedónok, nem dobrudzsaiak. Ebben a bábeli zűrzavarban nem könnyű Dumitriu kapitány helyzete. Egy napon gyilkos parancsot kap a vezérkartól és a tábornoktól...

 

Valahol Európában - Duna Tv, május 27. csütörtök, 22.30h

"Felnőtt. Ellenség. Könyörgöm, akasszuk fel" _ visítja a filmben egy szeplős kis csibész, mikor a rongyos, árva gyerekek egy csapata megtalálja a neves karmestert rejtekhelyén, egy rombadőlt kastélyban. A zene és a személyiség varázsa és jósága azonban minden korlátot ledöntve bizonyítja, a halál és a gyermek csak a háborúban jelenthet egyet. Felejthetetlen alakítások, merész montázstechnika, költői flash backek emelték ezt a megrázóan humanista filmet a világ filmművészetének élvonalába.

 

Sivatagi cápák - Film+, május 27. csütörtök, 23.45h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...

 

Halálfutam - Mozi+, május 27. csütörtök, 23.55h

A nem is olyan távoli jövőben a Halálfutam elnevezésű brutális autóverseny a legnézettebb tévéműsor Amerikában. A versenyzők elvetemült gyilkosok, akik oldalukon szexi navigátorokkal, felturbózott járgányokkal gyilkolásszák egymást a győzelemért. A szabályok egyszerűek: ha valaki megnyer öt versenyt, szabadon távozhat, vagy holtan marad a börtönsziget speciális pályáján. A tét nagy, a nézettség és a fogadások busás hasznot hoznak a börtön igazgatónőjének. Az autóversenyző Jensen Ames ártatlanul került rácsok mögé. Arra kényszerül, hogy a legendás versenyző, Frankenstein szerelésében részt vegyen a versenyen.

 

A zöldfülű - Filmcafe, május 27. csütörtök, 00.05h

Az ifjú felügyelőt, David Ackermant (Charlie Sheen) jól végzett munkája elismeréséül előléptetik, s az új feladattal új társ is jár. Nick Pulovski (Clint Eastwood) vén róka már a szakmában, és minden erejével azon dolgozik, hogy bosszút álljon előző társa gyilkosain. Ackerman Pulovski oldalán egyik pillanatról a másikra Los Angeles legelvetemültebb emberei között találja magát. Az újoncnak hamarosan a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy maga a túlélés ezerszer fontosabb, mint a könyvekből tanultak.