Itt vannak a legjobb filmek csütörtökre!

Egészen jó kis válogatást tudtunk csinálni, szerencsére volt választék!

X-Men kezdetek: Farkas - Moziverzum, július 1. csütörtök, 21h

James Logan (Hugh Jackman) féltestvérével, Victorral (Liev Schreiber) titkos katonai programban vesznek részt. Logan azonban megelégeli a vérontást, és hátat fordít az osztagnak, amivel kivívja a program vezetője, Stryker tábornok (Danny Houston) ellenszenvét. A tábornok Victor segítségével tőrbe csalja Logant, akit sikeresen rávesz arra, hogy vegyen részt a kísérletében, aminek hatására megsokszorozódik az ereje. Logan azonban rájön, hogy átverték, és önállósítja magát. Ettől kezdve csak egyetlen cél érdekli, hogy megakadályozza Stryker ördögi tervét.

 

Sátánka – Pokoli poronty - Viasat3, július 1. csütörtök, 21h

Nicky az a fajta srác, aki békén elzenélget a szobájában, sem törtetés, sem különösebb ambíciók nem vezérlik. Két idősebb fivére Adrian és Cassius azonban eszelősen küzd, hogy minél jobb pozíciót foglalhasson el a családi vállalkozásban. A baj akkor kezdődik, amikor az enyhén szólva is koros apa megtagadja a visszavonulást a cég éléről. Ez arra sarkallja Adriant és Cassiust, hogy új területet keressenek maguknak, ahol érvényesülni tudnának. Ez a hely pedig New York. Magával az ötlettel nem lenne gond, ha a cég éléről visszavonulni nem akaró apa nem maga a Sátán lenne, a cég pedig egyenesen a Pokol. Az, hogy New York-ból privát pokol legyen még csak az egyik fele a problémáknak. A nagyobbik gond azonban az, hogy a gaz testvérek távozásával a pokol kapui befagynak, minek következtében a bűnös lelkek kívül rekednek. Márpedig bűnös lélek nélkül a Sátán ereje, vagy inkább végtagjai is rohamosan fogyatkozni kezdenek. Nincs más hátra, Nickynek kell megmenteni apját, és helyre állítani a "pokoli" egyensúlyt. A "vidéki" fiúnak azonban nehéz a sorsa a nagyvárosban. Először is meg kell tanulnia életben maradnia, kezdetben másodpercenként éri "halálos" baleset, valamint elsajátítania számtalan rendkívül problémás dolgot, mint például az evést és az alvást. Mindezen alap bonyodalmakhoz hozzávehetjük még a gaz testvérek ármányait, apuka régi barátját Beefy-t a beszélő bulldogot mint segítőtársat, valamint Nicky néhány rajongóját és máris világossá válik, hogy a pokolban úrnak lenni talán egyszerűbb, mint ördögnek New Yorkban. Szóval, ne félj! Nagyon ne félj!

 

Shazam! - Film+, július 1. csütörtök, 21h

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek.
Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.
És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba…

 

Montreáli bankrablás - Film Mánia, július 1. csütörtök, 21h

Grimm (Jean- Paul Belmondo), a határozottan tehetséges csirkefogó fantasztikus tervet eszel ki Montreal egyik bankjának kirablására. A legbiztonságosabbnak kikiáltott bankba bohócnak öltözve érkezik, és mintegy harminc túszt ejt. Ezek után a rendőrség számára kiismerhetetlenül viselkedve, különböző váratlannál váratlanabb fortélyokat alkalmazva kirámolja az egész bankot. Látszólag minden rendben is lenne, ám egyik társa úgy érzi kevesebbet kapott mint amennyi járt volna neki.

 

Menedék - Filmcafe, július 1. csütörtök, 21h

Egy titokzatos fiatal nő érkezik Észak-Karolina egyik kisvárosába, ahol megtalálja az igaz szerelmet egy magányos apuka személyében. A megindító romantikus thriller alapjául szolgáló könyv írója Nicholas Sparks, a best-seller szerző, akinek a Szerelmünk lapjai és a Kedves John is köszönhető.

 

Gyilkos Páros - SuperTV2, július 1. csütörtök, 22.40h

Legutóbbi szakítása után Martha teljesen padlóra került. Hol bezárkózik, hol fejét vesztve veti bele magát a bulizásba. Ebben a labilis lelkiállapotban találkozik Francis-szel. A férfinak ugyan furcsa dolgai vannak, de Martha félresöpri a gyanús jeleket. Tulajdonképpen tökéletes párost alkotnak, mindketten kellőképpen hibbantak, de Francis egy kicsit jobban, mint Martha. A férfi ugyanis egy bérgyilkos, méghozzá nem is hétköznapi: nemcsak azzal végez, akinek meggyilkolásával megbízták, de minden esetben magát a megbízót is elteszi láb alól. Ám ez az életvitel sem mentes a veszélytől: Francis-t gengszterek és FBI-ügynökök egyaránt égre-földre keresik. Martha-nak pedig döntenie kell: elszökik az új fiúja elől, vagy inkább vele kézen fogva ugrik fejest egy új életbe...

 

Utószezon - Duna Tv, július 1. csütörtök, 23.05h

A balatoni üdülőhelyen az utószezont élvező társaság unalmában elhatározza, hogy megvicceli a társaság egyik tagját. Kerekes nyugalmazott gyógyszerészt felhívják telefonon, és a megyei főkapitány nevében "igen fontos ügyben" beidézik másnapra. Nem is sejtik, hogy a tréfa milyen válságot idéz elő Kerekesben. Ő ugyanis a II.világháború alatt Szilágyiék patikájában dolgozott, és Holl Péter, az akkori rendőrkapitány az ő elszólása nyomán vitette el a zsidó származású Szilágyiékat. Ráadásul a patikát kiutalták az árja Kerekesnek. Másnap Kerekes elindul a megyeszékhelyre. A barátok, akik titokban követik, látják, hogy milyen felindult állapotban van. Szeretnék közölni vele a valóságot, de egész napos hajsza után csak este sikerül Kerekest erőszakkal visszacipelni a Sodits-villába. Itt _ meglepetésükre _ a szívrohammal küszködő Kerekes követeli, hogy most már komolyan tárgyalják le az ügyét, annál is inkább, mert a társaságban egy nyugalmazott bíró is van... Rónay György "Esti gyors" című regénye nyomán a forgatókönyvet Szász Péter írta. A film és a főszereplő Páger Antal, 1967-ben a Velencei Filmfesztivál különdíját nyerte el.

 

22 lövés - Filmcafe, július 1. csütörtök, 23.10h

"Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét. Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében. Esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának? A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta."