Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha inkább a tévézést választod a szombat esti buli helyett.

Átejtve - TV2, június 18. szombat, 20h

Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. Kezdetben szánalmasan alkalmatlannak bizonyul bármire, ám idővel felveszi a munka ritmusát, és "családja" elismerését is kivívja. Valódi, milliárdos rokonai azonban bármikor rábukkanhatnak és emlékezete is akármikor visszatérhet…

 

Minden végzet nehéz - Viasat2, június 18. szombat, 20h

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

 

Förtelmes főnökök - Viasat3, június 18. szombat, 21h


Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

 

Diszkópatkányok - Prime, június 18. szombat, 21h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Ütközések - TV4, június 18. szombat, 21h

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással. A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.

A Pelikán ügyirat - AXN, június 18. szombat, 21h

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója. A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.

 

Rendes fickók - Moziverzum, június 18. szombat, 21h

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény, a másik meg a világ leggázabb detektívje, de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

 

22 Jump Street - A túlkoros osztag - TV2 Comedy június 18. szombat, 21h

Van, akit a siker megváltoztat, őket azonban nem. Jenko nem túl eszes, de legalább kemény, a társa Schmidt még pufi is. A véletlen úgy hozta, hogy az agyatlan módszereikkel valahogy sikerült lebuktatniuk egy középiskolai kábítószer-bandát, így a főnökük, Dickson kapitány új bevetésre küldi őket. A két zsaru továbbra is olyan éretlen, hogy gond nélkül beilleszkednek a náluk fiatalabb diákok közé _ igaz, ezúttal komolyabb drogügyet kell megoldaniuk komolyabb oktatási intézményben: egy egyetemen.

 

Elhajlási engedély - RTL Klub, június 18. szombat, 21.10h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

A kis Spirou - Duna Tv, június 18. szombat, 21.25h

A kis Spirou családja generációk óta a szállodaiparban dolgozik, ezért a tíz éves kisfiúnak is hasonló foglalkozást szánnak. Spirounak ősztől másik iskolában kellene folytatnia a tanulmányait, hogy jó boy válhasson belőle. De ő nagyon jól érzi magát a régi osztályban, ahol "bandavezérnek" számít, ráadául szerelmes egyik osztálytársába, Suzette-be. Leleményes barátaival hadicselt eszelnek ki, hogy hogyan vallhatná meg érzelmeit Suzette-nek és hogyan maradhatna szeretett iskolájában. A terv megvalósításához sok-sok kalandon keresztül vezet az út... A film az azonos című képregény alapján készült.

 

James Bond: Halj meg máskor - TV2, június 18. szombat, 22.35h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) egy Észak-Koreai küldetés során fogságba esik. Az ezt követő 14 hónapos vallatás és kínzás után nem sikerül megtörni őt, amikor is egy csere egyességen belül szabadon engedik a hosszú gyötrelmek után. Az MI6-nél viszont úgy gondolják sikerült őt megtörniük és visszavonják a dupla nullás státuszát. Mr. Bond hiába próbálja meggyőzni M-et (Judi Dench), hogy egy nyugati kapcsolat árulta el a kilétét az Északiaknak, és hogy engedje megoldani ezt a lezáratlan ügyet. M hajthatatlan. Így nincs más választása Mr. Bond-nak, megszökik és a saját szakállára kezdi meg a nyomozást, ami során segítségére lesz egy titokzatos és gyönyörű amerikai ügynök is, Jinx (Halle Barry) személyében is. Akivel egy nyomot követve jutnak el, Gustav Graves-hez (Toby Stephens), az elviekben feddhetetlen "gyémánt királyhoz".

 

Az elnök különgépe - Prime, június 18. szombat, 22.50h

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Radek tábornok szabadon bocsátását követelik. Jó megoldás nincs: ha ugyanis nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat, amennyiben teljesítik követelést, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés: vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A gép pedig az Air Force One, az elnök különgépe.

 

A rettenthetetlen - SuperTV2, június 18. szombat, 22.50h

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. Sir William Wallace lovag többéves távollét után visszatér szülőföldjére, Skóciába. Kaotikus állapotok uralkodnak: a skót király trónörökös nélkül halt meg, ezért angol riválisa, a kegyetlen és hitetlen I. Edward elfoglalta trónját. A lovagnak hosszú rábeszélés és példamutatás után sikerül ütőképes hadsereggé kovácsolnia elfásult népét. A szépséges Izabella hercegnőt a király saját előnyére próbálja felhasználni Wallace ellen, ám kettejük között szerelem szövődik. A lovagra egyre több veszély kezd leselkedni, a politika és az ármány egyre sötétebb hálóiba kerül, míg végül aztán árulás áldozatává lesz...

 

Az Európa-rejtély - Duna Tv, június 18. szombat, 23h

2061-ben egy magánkézben lévő űrhajó indul a Jupiter egyik holdjára, az Európára, hogy egy lehetséges élet nyomait kutassa. Az űrhajó egy napkitörés során elveszíti kommunikációs kapcsolatát a Földdel, azonban a legénység folytatja küldetését. A holdhoz közeledve egy hőáramlat eltéríti az egységet az eredetileg kijelölt leszállási helyétől, ezért a vastagabb jég miatt fúrásba kezdenek. A fúrás során több kisebb rengés rázza meg a holdat, és a legénység egyik tagja egy-egy pillanatra felvillanó fényes jelenségre lesz figyelmes. A jeget sikeresen áttörve szondát küldenek az alattuk elterülő óceánba, ám az megrongálódik. A próbálkozás kudarcai ellenére a tengerbiológus Corrigennek sikerül azonosítani egy mikroorganizmust. Az óceán alatt készült videofelvételeken pedig egy ismeretlen lényt pillanatnak meg. A földi kapcsolatot helyreállításával az egység azonnali felszállásra készül, azonban a jeget egyre erősödő rengések rázzák meg. A legrosszabbra felkészülve a kapitány a küldetés során készült felvételeket mielőbb továbbítja a földi irányítóközpontnak.

 

Sztracsatella - Duna World, június 18. szombat, 23.05h

Galló Tamás (Kern András), az ismert karmester, többéves távollét után hazajön Budapestre. A szeretett városban időközben a családjától kezdve minden, ami hiányzott neki, megváltozott. Ilyen körülmények között a karmesternek egyre erősebb, depressziós rohamai lesznek, míg végül kórházba kerül. Ott beleszeret egy pszichiáternőbe, akinek teljesen felborítja az életét. Őrült kalandok sora következik ezek után!