Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha ki sem mozdulnál a négy fal közül.

Aloha - Duna Tv, november 5. szombat, 19.40h

Brian Gilcrest ( Bradley Cooper ) az amerikai légierő egykori tisztje visszatér Hawaiira, mikor volt főnöke a milliárdos Carson megbízza őt a magánfinanszírozású műholdjának elindításának felügyeletére. Gilcrest feladata tárgyalásokat folytatni az őslakos hawaiiakkal, ám küldetését egykori barátnője, Tracy ( Rachel McAdams ), valamint az idealista vadászpilóta, Allison Ng kapitány ( Emma Stone ) is megbonyolítja.

 

Szájhős.tv - SuperTV2, november 5. szombat, 20h

Ádám beolvas főnökének, ezért az kirúgja. Judit egy céget irányít, amit társa (Zoli) el akar adni. Új munkahelyén Ádám beolvas a főnöknek, ez felkerül a netre. Ádám és Judit összejönnek. A beolvasó híres lesz, Zoli megkeresi Ádámot, hogy olvasson be főnökének is. Hősünk vállalja, majd rájön, hogy a célpont a lány. Félreértések, ármánykodások eredményeképp az ellenőrzésen elmérgesedik a helyzet, a pár összevesz, mindketten összeomlanak. Kiderül az összeesküvés, a céget az utolsó pillanatban megmentik és újra együtt lesznek.

 

Meglesni és megszeretni - Viasat2, november 5. szombat, 20h

Sam (Matthew Broderick) egy kisvárosban él, csillagász és született álmodozó. Maggie (Meg Ryan) New York-i, fényképész és végtelenül cinikus. Egymás tökéletes ellentétei, akiknek mégis akad egy közös vonásuk: mindketten eszeveszetten szerelmesek. A baj csak az, hogy választottjaik nem elég, hogy nem viszonozzák érzelmeiket, hanem éppen most hagyták el mind a kettejüket, méghozzá egymásért. Már össze is költöztek és boldogan élnek New York egyik divatos negyedében. Sam mindent megtenne, hogy visszaszerezze Lindát (Kelly Preston), gyermekkori szerelmét, Maggie pedig mindent el akar követni, hogy bosszút álljon Antonon (Tcheky Karyo), egykori vőlegényén. Akkor találkoznak először, amikor mindketten felderítő útra indulnak, hogy kiderítsék hogyan él nélkülük volt szerelmük. Maggie rábeszéli a vonakodó Samet, hogy ha vissza akarja szerezni Lindát, meg kell keseríteniük a turbékoló pár életét. A bosszúhadjárat elkezdődik.

 

Micsoda nő! - Cool, november 5. szombat, 20.25h

A jóképű és sikeres Edward Lewis (Richard Gere) üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant (Julia Roberts). Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

 

A remény rabjai - Viasat3, november 5. szombat, 21h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

21 - Las Vegas ostroma - Viasat6, november 5. szombat, 21h

Mickey Rosa egyetemi professzor felfigyel a zseniális matematikai képességekkel rendelkező hallgatójára, Ben Campbellre. Meghívja a különóráira, ahol a legvagányabb tanítványaival a kártyajátékok törvényszerűségeit tanulmányozzák. Kidolgoznak egy teljesen legális módszert, amelynek segítségével meg lehet kopasztani a kaszinókat. Egy idő után azonban a biztonsági szakembereknek szemet szúr a sikercsapat ténykedése. A nyomukba erednek, hogy kiderítsék, hogyan dolgoznak. A társaság azonban nem hajlandó lemondani a nagy pénzről. Valós történet alapján.

 

Flashdance- Prime, november 5. szombat, 21h

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosnőként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével járó támogatást _ csakúgy, mint minden más protekciót _ élből visszautasítja…

 

Pénzcsináló - AXN, november 5. szombat, 21h

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján.

 

Csúcshatás - AMC, november 5. szombat, 21h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

A kamaszkor küszöbén - Duna Tv, november 5. szombat, 21.30h

Kuba, Havanna a 60-as években, nosztalgia-film. Az úgynevezett pezeta-kor Kubában, a kamaszkort megelőző, azaz a 7- és 11 éves korú fiúk kora, a felnőtté válás, a szexuális érés, érzelmek, szenvedélyek nehézségeivel. Főhősünk, a tizenéves Samuel, aki mindezen hétköznapi problémákkal küzd, nem is akármilyen évben, pontosan 1958-ban, a kubai forradalom kellős közepén. Iskolástársai szintén fontos dolgokkal foglalatoskodnak, mint pl. ellógni a suliból és moziba rohanni, a hátsó ablakból kukucskálni, s pornófilmeket nézni. Vagy a nők lábát megpillantani tánc közben. Samuelnek még nehezebb a dolga, hiszen édesanyja, Alicia válása miatt kerülnek a nagyvárosba, a szigorú nagyanya, Violeta lakásába. Violeta teljesen egyedül él, már régóta, maga által kialakított szabályai, rigolyái szerint. Gyermeket még csak látni sem akar, főleg nem a saját házában. Samuel és Violeta között azonban lassan, lépésről-lépésre kialakul egy közeledő, érdeklődő kapcsolat. Samuel napról-napra kezdi felfedezni Violeta lakásának misztikus világát, múltját és jelenét. 2006-ban Oscar-jelölés a legjobb külföldi film kategóriában.

 

Blöff - SuperTV2, november 5. szombat, 21.50h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Meseautó - Jocky Tv, november 5. szombat, 22.05h

Kovács Vera egyszerű kis banki alkalmazott, aki sohasem látta a nagyfőnököt, Szűcs János vezérigazgató urat. Amikor a csinos Vera csak úgy heccből egy autószalonban ámuldozik az autócsodákon, Szűcsnek megakad a szeme a "hölgyön", és úgy rendezi, hogy Vera, "a szalon ajándékaként" megkapja a kocsit. Sőt! Szűcs önkéntes sofőrként mellé is szegődik. A sokat csalódott vézirigazgató ugyanis szeretne bizonyságot szerezni végre arra, hogy egyszer az életben nemcsak a pénzéért, a rangjáért, hanem önmagáért szereti egy nő. A mit sem sejtő lány szívében szerelem ébred a sofőr iránt. A filmet, mely egy filmtörténeti korszakot nyitott meg, 1934. december 14-én mutatták be.

 

A hipnotizőr - Duna Tv, november 5. szombat, 23.10h

Amikor egy kisvárosban a helyi rendőrség egy brutálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkan, akinek családját ugyan olyan kegyetlenséggel mészárolták le, a nyomozók tehetetlenné válnak és segítségül hívnak egy külső szakértőt. Erik, a valaha elismert ám mára megbélyegzett hipnotizőr csak vonakodva hajlandó segíteni a családi mészárlás egyetlen túlélőjén, az élet-halál között lebegő tinédzserfiún. Egy megszállott nyomozó kitartó munkájának köszönhetően azonban lassan körvonalazódnak a gyilkosság rejtélyes körülményei, és egy rég elfeledett családi titkokra is lassan fény derül. Lasse Hallström legújabb svéd krimijében tökéletesen megfér egymás mellett a misztikus bűnügyi szál és a régi sérelmekből kibontakozó családi dráma. 

 

Szenvedélyek viharában - Prime, november 5. szombat, 23h

Jim Harrison regénye alapján! Egy elsöprő erejű, romantikus történet elevenedik meg előttünk három fivérről, az apjukról és egy csodálatos, ellenállhatatlan fiatal nőről, aki mindannyiuk életét visszavonhatatlanul megváltoztatja! William Ludlow ezredes, miután megelégelte kormánya indiánokkal szembeni bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel, a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló idealizmusának megtestesítője. Tristan, a középső azonban senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiukat és a közéjük álló Susannah-t...

 

Madame - TV2, november 5. szombat, 23.25h

A dúsgazdag Anne és Bob Fredericks nagyszabású vacsora partijukra készülnek, amikor is Anne észreveszi, hogy 13 teríték van az asztalon, ami igen rossz ómen. Anne, hogy mentse a helyzetet kitalálja, hogy a spanyol származású, jószívű házvezetőnője, Maria játsszon el egy tehetős úrinőt erre az estére. Maria azonnal a társaság középpontjába kerül és a gazdag David Morgan-nek rögtön megakad rajta a szeme.