Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Gazdag kínálat, csak győzzetek válogatni!

A holnap határa - RTL Klub, június 12. vasárnap, 20h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt. Amikor váratlanul mégis bevetik az idegenek elleni ütközetben, hamar hősi halált hal. Az egyik földönkívülivel való közvetlen érintkezés miatt azonban feltámad, és egy időhurokba kerül. Kénytelen számtalanszor végig élni ugyanazt a pokoli küzdelmet. Ám az esélyei egyre jobbak, különösen, amikor meggyőzi a legendás Angyalt (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magát mentse meg, hanem az egész emberiséget.

 

Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? - SuperTV2, június 12. vasárnap, 21h

Lowrey igazi nőfaló, míg barátja, Burnett példás és rendszerető családapa. Mi bennük a közös? Csak annyi, hogy ők ketten a miami rendőrség legelvetemültebb nyomozói. Hogy megőrizzék egy gyilkosság csinos szemtanújának bizalmát, minden különbözőségük ellenére kénytelenek szerepet cserélni. Na meg mindazt, ami ezzel jár: lakást, személyiséget, ágyat, barátnőt, feleséget. Mindezt egy ügyért, melynek hátterében az a százmillió dollár értékű kokain áll, ami egyszer már előkerült, aztán lába kélt. Ráadásul egy szép nő is belekeveredik az ügybe, akit hamarosan örökre elhallgattatnak. S csupán egy valaki tudja, ki áll mindennek a hátterében és azonosíthatja a tettest, a lehengerlő Julie...

 

Egyetlenem - TV4, június 12. vasárnap, 21h

Ann Devereaux egy szokatlan utazásra indul két fiával és egy égszínkék Cadillac-kel, miután otthagyja nőcsábász férjét. A legendás 66-os úton bejárják Amerikát, hogy Ann egy olyan férjet találjon, aki a családja jólétét biztosítja úgy, hogy neki nem kell dolgoznia. A gyönyörű asszony biztos abban, hogy nőies csábereje által ez sikerülni fog, de közben érzi azt is, hogy mennyire magányos valójában, a fiairól nem is beszélve...

 

Életeken át - Viasat6, június 12. vasárnap, 21h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább, és ha megunta, újból öl.

 

Családi üzelmek - Cool, június 12. vasárnap, 21h

David (Jason Sudeikis) megértő szívű díler, és bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. Miközben éppen jót cselekszik, kirabolják, így nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Kénytelen elvállalni egy rázós melót a mexikói drogkartellnek. Családapának álcázza magát, és a tuti álca kedvéért leszerződtet még pár családtagot. Hamarosan a szomszéd sztriptíztáncosnővel (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorúval családi túrára indul Mexikóba. Az ötlet jó, a kivitelezés azonban elképesztő következményekkel jár.

 

Dante pokla - Moziverzum, június 12. vasárnap, 21h

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante's Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, az Rachel Wando, a városka polgármestere…

 

James Bond: Halálvágta - Jocky Tv, június 12. vasárnap, 21h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Roger Moore) feladata, hogy információkat gyűjtsön Max Zorin-ról (Christopher Walken). Aki a Zorin vállalatok tulajdonosa és egyben egy nagyon sikeres üzletember. Azonban kétes ügyekkel kapcsolatban is felmerült a neve. A brit titkos szolgálat szerint Nagy -Britannia biztonsága forog veszélyben. Viszont Mr. Bond, ahogy egyre mélyebbre ás az ügyben bizonyítékokat talál arra, hogy Mr. Zorin első számú célpontja a San Francisco-ban található szilícium völgy. Azt viszont, hogy megtudja mi lehet a célja a világ egyik legnagyobb ipartelepével, ehhez még nagyobb veszélyt kell vállalni a 007-esnek.

 

Egy lányról - M2, június 12. vasárnap, 21.18h

Igazi tini-film a javából. Charleen 15 éves tinédzser, játékos elme, Kurt Cobain-rajongó és nem igazán érti, miért oly komplikált felnőni. Egy napon érzi, hogy minden oly melodramatikus, ugyanakkor vad, elhatározza, hogy változtat eddigi életstílusán. Charleen torkig van a családdal, az iskolával meg a beszélgetésekkel, amelyek folyton a fiúk és a divat körül folynak. Egy nap merő szeszélyből elhatározza, hogy végez magával. A döntő pillanatban azonban megszólal a mobiltelefonja, és a túlvilág helyett a kórházban köt ki. Ígéretet kell tennie, hogy elmegy egy pszichoterapeutához. Pesszimista világába némi derűt lop, mikor a lélekgyógyász várószobájában osztálytársába, a főstréber Linusba botlik, s hamarosan bele is szeret. Megrökönyödésére kénytelen megállapítani, hogy kezdi örömét lelni az életben. Isteni tini-sztorik, jó dumák, dialógok, eredeti forgatókönyv, sok-sok fesztiválon mindig közönségdíj…. Díjak és jelölések: Emden International Film Festival 2013 _ A legjobb forgatókönyv: Mark Monheim, Martin Rehbock Gijón International Film Festival 2014 _ Gijón Filmfesztivál Közönségdíja Hof International Film Festival 2014 _ German Cinema Új felfedezett Díja:Mark Monheim Bavarian Film Awards 2015 _ A lejobb fiatal színésznői alakítás díja: Jasna Fritzi Bauer German Film Critics Award / a Német Filmkritikusok Díja _ a Legjobb Elsőfilmes Díja: Mark Monheim, filmrendező

 

Amarcord - Duna Tv, június 12. vasárnap, 21.25h

Fellini mágikus képzeletében újjáteremti kamaszkorának Riminijét. A tengerparti kisváros ifjainak fantáziáját persze főleg a másik nem foglalkoztatja, de közben jól látják a kispolgári családok különös karaketereit, a fasizálódó Itália retorikájának groteszkül nevettető arcát. Az Amarcord 1974-ben elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. A szellemes és szívhez szóló történetek, melyeknek középpontja a nők és a politika, meghódították az egész világot.

 

Legenda vagyok - RTL Klub, június 12. vasárnap, 22.35h

Robert Neville (Will Smith) a Földön az egyetlen emberi túlélő, akit nem fertőzött meg a gyilkos vírus. Mára ő New York utolsó lakója, s talán az egész világon nincs már rajta kívül ember. A pusztító járvány következtében azonban új faj jött létre. A mutánsok figyelik minden mozdulatát, éjjel-nappal vadásznak rá. Neville menekülés közben saját vérének felhasználásával próbálja előállítani a járvány ellenszerét. Sikerén az emberiség jövője múlik.

 

Dogman - Kutyák királya - Duna Tv, június 12. vasárnap, 23.38h

Marcello szerény, visszahúzódó jellem. Egyszerű életet él Róma külvárosában, csendes hétköznapjait kutyakozmetikájának üzemeltetése tölti ki. Boldog embernek vallja magát, akit mindenki szeret. Van egy bájos lánya, akinek igyekszik mindent megadni, még akkor is, ha ezért kétes ügyletekbe kell időnként keverednie. Egy napon Simone, a helyi gengszter komoly szerepet szán Mercellónak egy nagyobb lopás előkészítésében, és bár ő ellenkezik, végül kénytelen igent mondani a férfinak. Ez a döntés azonban az egész életét megváltoztatja. A 2008-ban számos Európa filmdíjat és Cannes-i díjat elnyert Gomorra rendezője, Matteo Garrone ezúttal egy 80-as években történt valós bűnesetet dolgoz fel a tőle megszokott kifinomult szociodrámás eszközökkel. A főszerepet játszó Marcello Fonte elnyerte a legjobb alakításért járó díjat mind Cannes-ban, mind az Európai Filmdíjon. És persze a kutyák alakítása is díjat ért Cannes-ban.