Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a következő hétre a tévé előtt, tengernyi kiváló filmet találtunk hozzá!

Miért éppen Minnesota? - Film Mánia, július 17. vasárnap, 19.10h

Nincs még egy olyan ambiciózus nő mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást és a pénzt, de még ennél is jobban imádja a karrierjét, amivel szemben minden csak másodlagos. Mikor szembejön egy új megbízatás, amiben le kell vezényelni egy isten háta mögötti gyár átszervezését, Lucy ráveti magát a feladatra, ugyanis úgy sejti, a siker újabb előléptetéssel jár. Igen ám, de a rutinmunkának induló feladat nem csak olyan meglepetéseket tartogat számára, melynek hatására egész élete átértékelődik, de még álmai férfijával (Harry Connick, Jr.) is összeakad ott, ahol álmában sem gondolta volna, hogy meglelheti.

 

A komédia királya - Duna Tv, július 17. vasárnap, 19.35h

Robert de Niro ripacsszerepben. Igazi show-man, hisztérikus, amerikai komédiás. Szürke pantalló, szürke mellény, szürke felöltő, vörös nyakkendő. Így néz ki a show egyenlőre névtelen királya, Rupert Pupkin. Hollywood a végcél. Robert Pupkin a hírnév bűvöletében él. Ő az, aki bármit megtenne azért, hogy valóra váltsa az igazi amerikai álmot, melyet a hírnév és a pénz jelent. Pupkin ígéretes komikus, aki bármit megtenne, hogy azonnal a csúcsra jusson. Ennek érdekében ügyes cselt eszel ki. Az éppen ügyeletes nagymenőt, pár műsorórára lekötözi, így megismeri nevét egész Amerika. Pupkin azonban egyvalamire nem gondol: minél magasabbra kerül annál nagyobbat zuhan az ember. Emberrablásért mindössze 6 év szabadságvesztésre ítélik, így a börtönben kamatoztatja tehetségét.

 

Lesz ez még így se! - Viasat2, július 17. vasárnap, 20h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Kong: Koponya-sziget - RTL Klub, július 17. vasárnap, 20h

A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik James Conrad kommandós (Tom Hiddleston) vezetésével. A csapat, köztük a kutató Mason (Brie Larson) és Packard (Samuel L. Jsckson), valamint a nagy haszonra számító üzletemberek nem is sejtik, milyen rettenetes meglepetés vár rájuk a sziget belsejében. Az erdő ősi, háborítatlan paradicsomnak látszik, ám a látszat csal. A sűrűben egyre mélyebbre jutók hamarosan rájönnek, hogy átlépték azt a határt, ahonnan lehetetlen élve visszatérni. A hatalmas Kong birodalmában ugyanis minden pillanat életveszélyes kihívás.

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 : A dermesztő rémület - Paramount Network, július 17. vasárnap, 20.20h

Leslie Nielsen visszatér, mint a rettenthetetlen Frank Drebin hadnagy. Ebben a filmben Drebin a Fehér Házban találja magát, ahol díjat vesz át, amiért lelőtte az ezredik drogkereskedőjét, habár ő azt állítja, hogy csak 998-at lőtt le ... a másik kettőn áthajtott kocsival. Közben el akarják rabolni Meinheimert doktort és egy hasonmással helyettesíteni, de Drebin rájön a cserére és belekeveredik az összeesküvésbe.

 

A kezdő - Cool, július 17. vasárnap, 20.25h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

Eldorádó - Jocky Tv, július 17. vasárnap, 21h

1945. Teleki tér. A piac királya, Monori Sándor új lendülettel lát munkához. Most, hogy lánya, Marika hazajött Bécsből és fiú unokát szült neki, van értelme az életének. Először a vejétől szabadul meg két marék aranyért, majd Marikától, a lányától, hogy csak az övé lehessen a kis Imi, akit ő akar felnevelni a feleségével. Az ötvenes évek nem kedveznek az üzletnek, de a mi Monorink tudja, hogy "akinek aranya van, annak mindene van". Nem ugrál, inkább kivár…

 

Sztriptíz - AMC, július 17. vasárnap, 21h

Erin Grant (Demi Moore), a volt FBI-ügynöknő sztriptízt táncol egy éjszakai lokálban. Azért van szüksége erre a munkára, mert vissza akarja szerezni hétéves kislányát, akit azzal az indokkal vett el tőle a bíróság, hogy az asszony nem tudja eltartani. Egy este az ismert politikus, David Dilbeck (Burt Reynolds) is a nézők között van. Amikor Jerry, Erin egyik hódolója kitalálja, hogyan zsarolhatnák meg Dilbecket, még senki sem sejti, hova vezet egy látszólag egyszerű zsarolás. A zsarolót hamarosan megölik, és Al Garcia (Armand Assante) nyomozó indul útnak, hogy kiderítse, mi folyik a színfalak mögött. Megjelenik a történetben Shad (Ving Rhames), a bár kidobóembere is, aki saját zsarolási terveit szövögeti, továbbá Erin pszichopata exférje (Robert Patrick), aki kisstílű tolvajként tengeti életét.

 

Desperado - RTL+, július 17. vasárnap, 21h

Különös fekete alak érkezik a poros mexikói kisvárosba, kezében baljós gitártokkal. Egy biztos: nem gitározni akar. Jövetelének oka nem más, mint megbosszulni kedvese halálát, akit a város kiskirálya, Bucho (Joaquim de Almeida) ölt meg féltékenységből. Hamarosan kiderül, az idegen El Mariachi (Antonio Banderas), a Zenész, aki legendás pisztolyforgató, és akit a szegény nép hősként tisztel. El Mariachi érkezése elszabadítja az indulatokat, ám az igazi leszámolás akkor veszi kezdetét, amikor a Zenész barátai is megjelennek.

 

A szoba - TV4, július 17. vasárnap, 21h

Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

 

Elhajlási engedély - Viasat3, július 17. vasárnap, 21h

Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) jó barátok, mindketten régóta házasok. Szeretik a feleségüket, de ez nem jelenti azt, hogy ne néznének más nőkre. Egy idő után a két nejnek is feltűnik, hogy nem őket stírölik. Grace (Christina Applegate) és Maggie (Jenna Fischer) sajátos módon próbálja leszoktatni őket erről. Egy hét kimenőt adnak férjeiknek, és az elhajlási engedély birtokában azt csinálnak, amit akarnak, nem kell számot adniuk semmiről. De ha letelik a hét, vissza kell térniük a hűséges párjaikhoz. Rick és Fred fejest ugrik a szabadságba, ám hamar megtapasztalják, hogy más az álmodozás, és más a valóság.

 

A kém - Mozi+, július 17. vasárnap, 21h

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebuknak, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul!

 

Egyetlen lövés - Viasat6, július 17. vasárnap, 21h

Válását követően John Moon West Virginiába költözik, ahol vadászatból tartja fenn magát. Egy nap vadászat közben véletlenül halálosan megsebesít egy erdőben kószáló nőt. Amikor Moon a haldokló nőhöz rohan, a holtest mellett egy pénzzel teli dobozt talál. A férfi rémülten igyekszik eltűntetni a gyilkosság nyomait és magához veszi a pénzt. Hazatérve igyekszik felvenni élete fonalát, ám hamarosan fenyegető levelet kap egy bűnbandától. A banda tudja, mit tett Moon, és tudja, hogy nála van a pénz. A vadásznak rá kell jönnie, hogy ezúttal ő lett a célpont...

 

Út a királyi operába - M2, július 17. vasárnap, 21.19h

Merthogy ez a kissrác úgy lett elismert és körülrajongott balett-táncos, hogy soha nem akart táncolni, szülőföldjét, Kubát otthagyva mégis elképesztő karriert futott be. Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta _ aki önmagát alakítja _ úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett. Az elismert spanyol rendező, Icíar Bollaín (Rabia, Ismeretlen föld) a fentiek ismeretében nem akart hagyományos életrajzi filmet rendezni és egy hagyományos sikertörténetet elmesélni, kísérletező formanyelven, merész megoldásokkal vezeti fel a 46 esztendős Acosta történetét. Aki maga is többféle módon jelenik meg a filmben, hol eredeti, archív felvételen, hol színészként, hol saját apját alakítva _ őt különben a remek Santiago Alfonso adja elő -, de a táncost különböző életszakaszaiban két fiatal színész, Keyvin Martinez és Edlison Manuel Olbera Núnez játssza el. A Ken Loach állandó alkotótársaként ismert Paul Laverty (Felkavar a szél, Barátom Eric) forgatókönyvéből készült film sokszor még a töredezett, újító szándékú történetmesélést is hátrahagyja, hogy csakis a táncra, a tánc nyelvével megelevenített érzelmekre összpontosítson, és milyen jól teszi!

 

Legénylakás - Duna Tv, július 17. vasárnap, 21.25h

A szürke kis irodakukac, "Buddy" Baxter egyszerűen képtelen nemet mondani, amikor főnökei nógatják: engedje át legénylakását holmi alkalmi légyottokhoz. Mivel fél, hogy végképp elvágja magát a munkahelyén, jobb meggyőződése ellenére ismét és ismét enged _ mígnem egy este ott találja a lakásán közvetlen főnöke elhagyott szeretőjét, aki bánatában kis híján öngyilkos lett. Miss Kubelik, a lifteslány az illető, akibe titkon Baxter szerelmes. Most két legyet üthet egycsapásra: megmenti imádottja életét, s életében első ízben a szavát is felemeli mind a lány, mind a maga érdekében… A filmet 1961-ben tíz Oscar-díjra jelölték, amiből ötöt el is nyert!

 

8 milliméter - Filmcafe, július 17. vasárnap, 22.40h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.

 

Nincs bocsánat - RTL+, július 17. vasárnap, 23.20h

Bill Munny (Clint Eastwood) a kiöregedett, törvényen kívüli bérgyilkos a farmerek csendes életét éli. Egy nap találkozik egy fejvadásszal (Jaimz Woolvett), aki a segítségét kéri. Munny több mint tíz év után ismét felcsatolja a szögre akasztott pisztolytáskát, és egy fekete bőrű, rabszolgából lett földművessel, Ned Logannel (Morgan Freeman) az oldalán elindul, hogy elégtételt vegyen a gyilkosokon és a kegyetlen seriffen (Gene Hackman). Az embervadászaton azonban Bill régi vetélytársa, a hírhedt Angol Bob is részt vesz.

 

Cézárnak meg kell halnia - Duna Tv, július 17. vasárnap, 23.38h

Egy maximális biztonsági fokozatú büntetés végrehajtási intézetben életfogytiglani börtönbüntetésüket töltő fogvatartottak rendkívüli elfoglaltságot kapnak: a Róma külvárosában található Rebibbia Börtönben eljátszhatják Shakespeare egyik tragédiáját, a Julius Caesar-t. A börtönben forgató Taviani-testvéreknek már a szereplők kiválasztása is kihívást jelent, a próbák során azonban egy új szinten kezd el működni a darab. A rabok saját életükből és egyéni sorsukból is merítve formálják meg megdöbbentő hitelességgel szerepüket, és a színészet új érzéseket, és gondolatokat indít el bennük, amelyben keveredik a szabadság utáni vágy, a megbánás, a bezártság drámája. A Cézárnak meg kell halnia egyszerre magas színvonalú filmművészeti teljesítmény és egy börtön rabjainak életét rögzítő hiteles dokumentum. A film 2012-ben a Berlini Filmfesztiválon elnyerte a fődíjat, az Arany Medvét és az Ökumenikus zsüri díját is.