Jobbnál jobb filmekben láthatjuk a héten az Az 1-2 sztárjait!

Végre mozikba kerül a várva várt Stephen King-horror második része, ennek örömére összegyűjtöttük, miben láthatjuk a héten Finn Wolfhardot, Jessca Chastaint és Jamey McAvoyt. Heti tévéajánló.

Hétfő: Atomszőke

James McAvoy Bill Denbrough felnőtt énjét alakítja Stephen King kulthorrorjának második fejezetében, az Az 2-ben. Bill lényegében a történet főszereplője, mivel az ő öccse volt anno az, aki az események elindítójaként egy elsodródott papírhajó miatt bemászott Pennywise-hoz a csatornába. Bill a történtek után személyes bosszúhadjáratként tekint a gyilkos bohóc elleni harcára.

James MacAvoy-t a héten a Budapesten forgatott Atomszőkében láthatjuk. Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. 
A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálatok halálosan veszélyes útvesztőjébe. Ám közben egyikük sem tudja, kiben bízhat meg, és kinek is dolgozik valójában...

Kedd: Az

A Stranger Things fiatal sztárjának, Finn Wolfhardnak nagyon jól megy mostanság a szekere Hollywoodban. Ő alakította 2017-es Azban a folyton viccelődő Richie-t, és harmadik évada főszereplő a Netflix kultikus sci-fi sorozatában, a Stranger Thingsben, ami bevallottan Stephen King olyan műveiből építkezik, mint az Állj mellém!, az Az, a Carrie és a Tűzgyújtó.

Az Az első részében egyenként tűnnek el Stephen King kedvenc kisvárosából, Derryből a gyerekek. A családok csendben gyászolnak, azután elfeledkeznek a tragédiákról. Csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt... akinek ezúttal piros krumpliorra és hatalmas, színes cipője van.

Szerda: Csillagok között

Jessica Chastain, a Csillagok között, a Mentőexpedíció és a Bíborhegy sztárja alakítja az Az 2-ben a felnőtt Beverlyt, a gonosz Pennywise ellen harcoló Lúzer Klub egyetlen női tagját. Chastaint egyébként nagyon sokan összekeverik Ron Howard lányával, a Jurassic World 1-2-ben is szereplő Bryce Dallas Howarddal, ezért Howard pár éve írt is egy dalt „I am not Jessica Chastain”, azaz Nem én vagyok Jessica Chastain címmel. Ami természetesen azonnal mémmé vált a neten, és még jobban hozzájárult ahhoz, hogy összekeverjék a két színésznőt.

A Csillagok között Christopher Nolan 2014-es sci-fije volt, Matthew McConaughey mellett Jessica Chastainnel a főszerepben. A filmben a tudósok felfedeznek egy féreglyukat az űrben, és egy csapatnyi felfedező és kalandor nekivág, hogy átlépje mindazokat a határokat, amelyeket addig áthághatatlannak hittünk: túl akarnak lépni téren és időn.

Csütörtök: Az eminens

A '70-s évek óta sikeres bestseller horrorfejedelem, Stephen King regényeit és novelláit az 1976-os Carrie óta szinte folyamatosan meg akarja valaki filmesíteni. Az eminens egy 1998-ban készült film, Ian McKellen főszereplésével, amelynek az azonos című, 1982-ben kiadott King-kisregény volt az alapja.

Egy középiskolás fiú rájön, hogy a szomszédja (Ian McKellen) álnéven élő náci háborús bűnös. Megzsarolja az öreget, és végül abban maradnak, hogy a srác nem jelenti fel, ha a volt SS tiszt mesél neki a haláltáborokról. Az amerikai fiú remek tanítványnak bizonyul.

Péntek: A setét torony

Elég nagy gondban van az a filmes rendező vagy épp tévés showrunner, aki mozgóképre kívánja adaptálni Stephen King Setét Torony-regényciklusát. Az első kötet 1982-ben jelent meg, az utolsó pedig 2012-ben, szóval a nyolc féltéglányi könyvben szétterpeszkedő, posztapokaliptikus scifi-western (ami horror és fantasy elemeket is bőven tartalmaz) igencsak olyan alapanyag, amibe nem kellő odafigyeléssel beletörhet az ember bicskája – a fanatikus rajongók szerint például Idris Elba filmváltozata nem volt épp a legjobb feldolgozás, ezért valószínűleg tévésorozatban fog folytatódni a magányos pisztolyhős kálváriája, és a kutatás a címbéli Setét Torony után.

Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul.
A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását.