John Malkovich lett az új Poirot – de teljesen más a bajusza!

A Harry Potter-filmek sztárjával, Rupert Grinttel forgatott sorozatverziót Agatha Christie híres krimijéből.

A BBC egy háromrészes minisorozattal készül az idei karácsonyi szezonra: a csatorna John Malkovich főszereplésével mutatja be Agatha Christie egyik legismertebb és legnépszerűbb krimijét, Az ABC gyilkosságokat. Már néhány hivatalos kép is kijött Malkovichról, mint belga mesterdetektívről, így fog kinézni az új adaptációban:

Az mondjuk elég furcsa, hogy Malkovich egyáltalán nem úgy fog kinézni, ahogy Poirot felügyelőtől megszoktuk: sehol sincs például az a kackiás kis bajusz, amivel David Suchet a tévében is halhatatlanná tette a karaktert! A 64 éves, amerikai színészóriás maga is tart egyébként attól, hogy az Agatha Christie-rajongóknak esetleg nem fog tetszeni az új verzió, és erről a Radio Times  magazinnak is beszélt:

Van egy bizonyos közmegegyezés arról, milyennek kell lennie egy jó Agatha Christie-feldolgozásnak. Én magam is részt vettem néhány olyan diskurzusban, ahol ez volt a téma, de nem érzem kellemetlennek vagy nehéznek a kérdést. Poirot nyilvánvalóan ez egy nagyon ismert és szerettetett karakter, épp ezért lehet, hogy néhányan most amiatt aggódnak, hogy nem leszünk elég jók, vagy nem leszünk elég alázatosak az eredeti művel. Lehet, hogy Poirot és Agatha Christie rajongói utálni fognak minket. Ezt egyelőre nem tudom megmondani.

Aggodalomra viszont nincs okunk: az új verziót ugyanis az a Sarah Phelps jegyzi, aki a korábbi években már sikeresen adaptált tévére olyan Agatha Christie-klasszikusokat, mint A vád tanúja vagy a Meghurcolt ártatlanság. Az ABC-gyilkosságok egyik érdekessége egyébként az, hogy a szereplőgárdában ott találjuk a Harry Potter-filmek Ronját, Rupert Grintet is – na ő viszont pont olyan hetyke kis Poirot-bajuszt kapott, mint amit Malkovich arcáról hiányoltunk!

A BBC karácsonyi műsorait (többek között az új Poirot-sorozatoz és a Doctor Who különkiadását) Nagy-Britannián kívül az Amazon Prime streamszolgáltatón keresztül lehet majd elérni. (via Independent)