Kobe Bryantről mintázták a Star Wars-univerzum egyik szereplőjét

A sárga és lila színű K2-B4 taktikai droid ihletője a 24-es Lakers-mezt viselő, vasárnap elhunyt kosaraslegenda volt.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a Port.hu-n, január 26-án helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, ötszörös NBA-bajnok, a Los Angeles Lakers sztárjátékosa, aki 2018-ban Oscar-díjat is nyert a Dear Basketball című animációs kisfilmjével. Mivel Bryant lényegében a világ második legismertebb kosárlabdázója volt Michael Jordan után (aki szintén tett kirándulást a filmiparban a Space Jammel és a Bolondos dallamokkal), nem csoda, hogy még az aktív sportolói korszakában, a 2016-os visszavonulása előtt Star Wars-szereplő lett belőle.

A Lakers egykori sztárjátékosáról mintázta ugyanis a Lucasfilm A klónok háborúja című animációs film egyik szereplőjét, a K2-B4 nevű, T-szériás taktikai droidot. A K és a B betűk természetesen Kobe Bryantot jelentik a lajstromszámban, a 2-es és a 4-es számok pedig a 24-es mezt, amit Bryant 2006-tól 2016-ig viselt a pályán. A taktikai droid lila és sárga színei a Los Angeles Lakers jól ismert csapatszíneit idézik. Érdekesség, hogy K2-B4-nek női hangja volt a sorozatban, ráadásul nem is a jófiúk, azaz Anakin és Obi-Wan oldalán állt, hanem Dooku grófot és a szövetségeseit szolgálta.

K2-B4 2011-ben került be a Star Wars-kánonba, miután Bryant vezetésével a Lakers megnyerte abban az évben a bajnokságot. De nem ez volt az NBA-sztár egyetlen kapcsolata a Csillagok háborújával: miután 2013 tavaszán megsérült az Achilles-ina, és jó ideig lábadoznia kellett, a visszatérésekor a birodalmi induló szólt, amikor az öltözőből bevonult a pályára. (via Movieweb)

 

Nyitókép forrása: Dan MacMedan / WireImage / Getty Images.