Majdnem idő előtt véget ért az Agymenők Kaley Cuoco miatt

A színésznő 2010-ben olyan súlyos lovas balesetet szenvedett, hogy az orvosok attól tartottak, amputálni kell a lábát. A producer pedig azt mondta: azonnal véget ér a sorozat, ha bárki hiányzik a főszereplők közül.

A 2007 és 2019 között futó Agymenők (eredeti címe: The Big Bang Theory) egy időben az egyik legnépszerűbb sitcom volt a kábelcsatornák történetében, amelyből mostanra kinőtte magát többek között egy spinoff-sorozat (Az ifjú Sheldon) és egy prosperáló Bazinga!-pólóbiznisz. A sztori lényegében egy csapatnyi tudós geek mindennapjairól szólt. Hozzájuk csatlakozott a Kaley Cuoco által alakított, mókás szomszéd lány, Penny is, aki a 12 évadon keresztül futó sorozat egyik legnépszerűbb karaktere lett.

Kaley Cuoco és Johnny Galecki (forrás: Getty Images)

 

Egy pár napja megjelent könyv, a The Big Bang Theory: The Definitive Inside Story of the Epic Hit Series számos érdekes kulisszatitkot mesél el a kultikus sorozatról – beleértve azt a rémisztő incidenst, amely miatt majdnem leállt a sorozat forgatása. A harmadik évad 2010-es forgatása alatt Cuoco, aki szenvedélyesen szeret lovagolni, súlyos lovas balesetet szenvedett. Bár azonnal kórházba szállították, az orvosok nem voltak túl optimisták. Chuck Lorre showrunner a könyv egyik fejezetében így emlékezett vissza a történtekre:

Ez volt a legsötétebb, legijesztőbb időszak a sorozat 12 éve alatt. Kaley elveszíthette volna a lábát. Csodák sora tette lehetővé, hogy átvészeljük ezt az időszakot, és hogy [Kaley Cuoco] egészségesen jöjjön ki a végén a történetből.

Az orvosok ugyanis kezdetben úgy gondolták, hogy Kaley Cuoco hónapokig nem lesz képes járni, és fennáll a veszélye annak is, hogy végleg elveszíti a lábát. A színésznő így emlékezett vissza a történtekre:

Mielőtt bekerültem a műtőbe, aláírattak velem valamit, amin az állt, hogy »Nem tudjuk, mi lesz, amíg nem megyünk be, és nem látjuk a lábadat. Lehet, hogy az lesz a vége, hogy már nincs is meg«. Na persze nyilvánvalóan nem ez volt a helyzet, de alá kellett írnom valamit, amin az állt, hogy »OK, megértettem«. Végül minden rendben volt, és egy héttel később már talpon voltam és dolgoztam, bár az orvosok úgy viselkedtek, mintha soha többé nem tudnék majd járni. Ez még mindig túl sok nekem ahhoz, hogy nagyon belemerüljek, és sokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen volt. A helyzet akkor egyre jobban elfajult, és mindenki kiborult, amit meg is értek. Ez az egész megijesztette az embereket.

Cuoco valóban meggyógyult két hét alatt, de két epizódból mégis kiírták. Sőt, Chuck Lorre szerint számoltak azzal is, hogy a sorozat nem fog folytatódini, ha Cuoco sérülése annyira súlyos, hogy nem tud a csapattal együtt lenni a fedélzeten. A producer még évek múlva is hálálkodott a színésznőt megműtő sebésznek, bizonyos dr. Steve-nek:

Csodálatosan profi beavatkozás volt. Minden alkalommal, amikor találkozom vele, elmondom neki: »Köszönöm! Megmentette Kaleyt, és így tulajdonképpen megmentette az Agymenőket is!«

(via Uproxx)