Megvan a Maffiózók-előzményfilm rendezője

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a The Many Saints of Newark címre hallgató filmverzió a hatvanas évekbe kalauzolja a nézőt. Most az is kiderült, ki fogja mindezt elhozni nekünk.

Március elején vált véglegessé, hogy valóban elkészülhet az 1999 és 2007 között futott népszerű gengszterszéria filmváltozata, David Chase, a sorozat ötletgazdája és az eredeti forgatókönyvíró, Lawrence Konner részvételével.

A legfrissebb hírek szerint egy újabb közreműködő személyére derült fény, méghozzá nem is akárkiére: a The Many Saints of Newark rendezője ugyanis az az Alan Taylor lesz, aki a Maffiózók négy évadának is rendezte az epizódjait, köztük például azt a részt is (a Kennedy and Heidit), ami utóbb Emmy-díjat nyert.

Taylort emellett további topsorozatok direktoraként is ismerhetjük, hiszen részt vett a Gyilkos utcák, a Szex és New York, a Trónok harca, a Mad Men – Reklámőrültek és a Gengszterkorzó munkálataiban is, továbbá nagyjátékfilmeket is rendezett, köztük két hollywoodi szuperprodukciót: a Thor: Sötét világot és a Terminátor: Genisyst.

A Maffiózók-előzményfilm a hatvanas években, a newarki faji zavargások idején fog játszódni, amikor az afroamerikaiak és az olaszok közötti ellenségeskedés halálos fordulatot vett azzal, hogy mindkét oldalon elkezdtek gengszterek is belépni a rivalizálásba...


(via NME)