Mi lett a Polip szereplőivel?

Nálunk is hihetetlenül népszerű volt a világ egyik legjobb maffiasorozata, a Polip, és az egész ország felhördült, amikor a negyedik évad végén szitává lőtték Cattani felügyelőt. Megnéztük, mit csinálnak most a sorozat szereplői.

Corrado Cattani - Michele Placido

Noha négy év után kiszállt, mégis mindenki Cattanival, azaz Michele Placidóval azonosítják a sorozatot. A színész hihetetlenül népszerűvé vált, és már a Polip előtt is sorra kapta a zsaruszerepeket, de megijedt a beskatulyázástól - így az alkotók meglépték, amit egy sikeres sorozat kapcsán csak kevesen mernek, azaz meggyilkolták a felügyelőt. A most 72 éves Placido később számos vígjátékban játszott, hogy módosítsa a róla kialakult képet, majd rendezni kezdett - ő dirigálta napjaink egyik legjobb maffiasorozatának, az azonos című film előzményének, a Suburra első két részét is. 

 

Silvia Conti - Patricia Millardet

A francia színésznő a sorozatban megalkuvást nem tűrő, határozott karaktert játszott, ám a valóságban  labilis, és komoly mentális problémákkal küzd. Olaszországban rendkívül sikeres lett, ám odahaza Franciaországban jószerével ismeretlen maradt. Utoljára 2003-ban állt kamerák elé a Szépségszalon című szintén olasz sorozatban, de azóta sajnos semmit nem hallani róla. Annyit tudni, 2000-ben súlyos depresszióval befeküdt a kórházba, majd 2004-ben állítólag öngyilkosságot akart elkövetni.

 

Tano Cariddi - Remo Girone

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a sorozat abszolút főszereplője Tano Cariddi volt, a világ egyik legjobb fikciós karaktere. Hihetetlen, hogy az évadok során micsoda változáson esett át: míg első feltűnésekor, a harmadik évadban egy jéghideg machinátor volt, aki nem egyszerűen mentes volt bárminemű érzelmektől, hanem szinte azt sem tudta, mit jelent érezni, a negyedikben szerelmes lett - pechjére. Akkor derült ki, hogy Tano valójában mennyire sérült, megőrült. Alkohol- és morfiumfüggő, megtört emberként láthattuk viszont a hatodik évadban, és életének már csak egyetlen célja maradt: hogy mentálisan beteg húgát megóvja  a szenvedéstől, amit részben ő okozott -  sikertelenül. A sorozat gyenge színvonalú befejezéséhez az alkotók afféle James Bond-főgonoszt csináltak belőle, ám egészen addig Tano minden képernyőn töltött pillanata aranyat ér. Remo Girone egyszerűen fantasztikus. A kelet-afrikai Eritreában született színész idén tölti be a hetvenet, és a mai napig tevékeny, többek között szerepelt Ben Affleck Az éjszaka törvénye című filmjében is.

Forrás: Camilla Morandi - Corbis/Corbis via Getty Images

 

 

Davide Licata - Vittorio Mezzogiorno

Cattani halála után az alkotók talán nem bíztak abban, hogy Conti bírónő önmagában el tudná vinni a sorozatot a hátán, ezért új férfi főszereplőt adtak mellé: Davide Licatát a maffia bosszúja elől Amerikába menekült exrendőrt, aki Cattinival ellentétben nem volt rest bemocskolni a kezét, ha épp a jó ügy azt kívánta. Licata karaktere a hatodik szezonra forrt ki igazán, és megrázó halála az egész széria egyik érzelmi csúcspontja. Mezzogiorno mindössze két évad után otthagyta a sorozatot, és gyaníthatóan ehhez köze volt betegségének is - tüdőrákos volt, és két évre rá, 1994-ben operáció közben szívelégtelenségben elhunyt.

 

 

Titti - Barbara De Rossi

Az első évad fontos szereplője volt az arisztokrata családból származó, drogfüggő és kiszámíthatatlan természetű Titti. Végül öngyilkos lett, épp akkor, amikor felcsillant a remény, hogy talán helyrejöhet az élete - a Polip nem bánt kesztyűs kézzel a szereplőivel, nem sokuknak jutott boldog élet. Az 58 éves Barbara De Rossi Olaszországban ma is népszerű tévésztár, de nem jól viseli az öregedést, amint azt szétplasztikázott arcán is láthatjuk.

Forrás: Ian Gavan/Getty Images

 

 

Else Cattani - Nicole Jamet

Cattani felesége elég beszűkült gondolkodású és meglehetősen idegesítő volt, és hamar parkolópályára került, végül a maffia névtelen katonája a nyílt utcán agyonlőtte. A 69 éves francia színésznő az utóbbi években inkább forgatókönyveket és regényeket ír.