Na ne! Már a régi Star Wars-trilógiából is remake készül?!?

Igen! A Disney animációban meséli el a klasszikus Star Warst a mai fiataloknak. Itt a Galaxy of Adventures trailere!

A Disney és a Lucasfilm vezetősége úgy döntött, animáció sorozatverzióban mesélik újra a régi Star Wars-filmeket a mai fiatal generációnak. A Star Wars Galaxy of Adventures november 30-án startol, az egyes epizódok a Star Wars Kids-en és az oldal Youtube csatornáján lesznek megtekinthetőek. Már van hozzá trailer is! Íme:

Az új websorozat tehát első körben a régi trilógiát meséli el pörgős, animés stílusban, vagyis az 1977-es Csillagok háborúját, az 1980-as A Birodalom visszavágot és az 1983-as A Jedi visszatért. Sok jelenetet egy az egyben átvettek a filmekből, itt van például rögtön ez a rész, amikor Leia hercegnő elrejti a Halálcsillag terveit R2D2-ben:

Később pedig az előzménytrilógia is sorra fog kerülni, mert már a mostani trailerben is el lehetett csípni pár olyan képkockát, ahol a pattogós, fiatal Yoda mester fénykardpárbajt vív a gonosz Dooku gróffal:

Érdekes módon eddig nem sújtja népharag a Disney újabb Star Wars-produkcióját, pedig az új trilógia eddigi két része óta nagyon sokan visszasírják George Lucast és a régi szép időket. A Star Wars Galaxy of Adventures talán azért lett elfogadott még a legfanatikusabb, megveszekedett rajongók körében is, mert sok gyakorló szülő szembesül azzal, hogy a gyerek egyszerűen unja a '70-es és '80-as években még izgalmas újdonságnak számító, a manapság kéthetente mozikba kerülő, látványos blockbusterekhez képest viszont csigatempójú régi Star Wars-filmeket.

Én magam is ismerek egy olyan kiskölyköt, aki mindent tud a Csillagok háborújáról, mert látta az összes Klónok háborúja rajzfilmet és a Lego Star Warst, van egy rakás könyve, társasa meg akciófigurája – a régi trilógiát viszont még nem nézte végig otthon, mert félelmetes neki „a gonosz, fekete robotember”, Darth Vader, vagy A Birodalom visszavág mocsárbolygós jelenetsora. Ez az új rajzfilmsorozat tehát pont nekik szól! De persze a magamfajta régitrilógia-hívők és VII. rész-imádók is bizonyára meg fogják nézni – én például nagyon kíváncsi leszek arra, hogy Ponda Baba és a wampa karját itt is lenyisszantják-e a jóságos Jedik...  (via Geektyrant)