Rengeteg remek filmet gyűjtöttünk vasárnapra

Reggeltől estig is el lehet lenni vasárnap a tévé előtt, annyi jó film lesz!

Dave - Filmcafe, február 14. vasárnap, 10.20h

Dave _ jólelkű átlagos amerikai polgár _ egy foglalkoztató-cégnél dolgozik. Megdöbbentően hasonlít az amerikai elnökre, ezért megbízzák, hogy egy alkalommal helyettesítse. Az elnök agyvérzést kap ezalatt, de főtanácsadója továbbra is fenn akarja tartani a látszatot, miszerint az elnök él. Ezért Dave-nek tovább kell játszania a szerepét. A közvélemény csak annyit vesz észre, hogy az agyvérzésből csodálatos módon "felépült" elnököt mintha kicserélték volna és a változásnak egyedül Bob, a főtanácsadó nem örül, mivel Dave új tervei keresztezik a számításait.

 

Áldatlan állapotban - Moziverzum, február 14. vasárnap, 11.15h

Samuel (Hugh Grant) és Rebecca (Julianne Moore) tökéletes pár: már öt éve élnek együtt, karrierjük egyre feljebb ível, így az sem jelent nekik gondot, ha kedvük támad valahol eltölteni egy romantikus hétvégét. Ám egy nap hirtelen megváltozik minden: Rebecca bejelenti, hogy állapotos, és a tűzpiros Porschét célszerűbb lenne családi autóra cserélni. Samuel halálra rémül, tudja, a lavinát nem lehet megállítani.

 

Hacsi - A leghűségesebb barát - TV2, február 14. vasárnap, 13h

Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi. A kutya azonban élete végéig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson.

 

Oltári nő - AMC, február 14. vasárnap, 13.25h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

 

Levelek Júliának - SuperTV2, február 14. vasárnap, 14.10h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

James Bond: Halj meg máskor - TV2, február 14. vasárnap, 15h

A brit titkosszolgálat ügynöke, a 007-es James Bond (Pierce Brosnan) egy Észak-Koreai küldetés során fogságba esik. Az ezt követő 14 hónapos vallatás és kínzás után nem sikerül megtörni őt, amikor is egy csere egyességen belül szabadon engedik a hosszú gyötrelmek után. Az MI6-nél viszont úgy gondolják sikerült őt megtörniük és visszavonják a dupla nullás státuszát. Mr. Bond hiába próbálja meggyőzni M-et (Judi Dench), hogy egy nyugati kapcsolat árulta el a kilétét az Északiaknak, és hogy engedje megoldani ezt a lezáratlan ügyet. M hajthatatlan. Így nincs más választása Mr. Bond-nak, megszökik és a saját szakállára kezdi meg a nyomozást, ami során segítségére lesz egy titokzatos és gyönyörű amerikai ügynök is, Jinx (Halle Barry) személyében is. Akivel egy nyomot követve jutnak el, Gustav Graves-hez (Toby Stephens), az elviekben feddhetetlen "gyémánt királyhoz".

 

A komornyik - Film Mánia, február 14. vasárnap, 15.10h

Lee Daniels legújabb alkotása, "A komornyik" egy afroamerikai férfi hányattatott sorsát igyekszik bemutatni, ahogy eljut a déli gyapotültetvényektől a Fehér Házig, s ott is szolgál hét elnök kormányzásán át, csendes harcot vívva a polgárjogi küzdelemben. Az alapötletet Eugene Allen története ihlette, aki a Fehér Ház komornyikjaként került közvetlen kapcsolatba több amerikai elnökkel. A filmnek ezen kívül semmi további valóságtartalma nincs. A történet 1926-ban kezdődik, amikor a még gyermek Cecil Gaines (Forest Whitaker) gyapotültetvényen dolgozó apját megöli a fehér földbirtokos, majd a fiú bekerül a gyapotültetvényről a házba szolgálni. Pár év múlva azonban hátrahagyja anyját (Mariah Carey) és elmenekül Délről egy jobb élet reményében. Sikerül is munkát szereznie, ahol kitanulja a felszolgálás rejtelmeit, és ami a legfontosabb: a diszkréciót. Eközben feleségével (Oprah Winfrey) középosztálybeli nyugalomban nevelik két fiukat a polgárjogi küzdelmek megerősödésének idején. Majd Cecil váratlanul állást kap a Fehér Házban.

 

Rendőrakadémia 3. – Újra kiképzésen - RTL Klub, február 14. vasárnap, 16h

Az ügyefogyottság világbajnokai megint az iskolapadba kívánkoztak. Ám a visszaeső nebulók nem sokáig élvezhetik a kiképzés örömeit, mert a Kormányzó elrendeli, hogy zárják be a környék legrosszabb rendőrakadémiáját. Őrült versenyfutás kezdődik: hőseinknek be kell bizonyítaniuk, hogy jobbak a szomszédos elitképző legénységénél. Amikor kevés az erejük, ésszel pótolják a hiányt, amikor az eszük is rövidebbnek bizonyul, a szerencsére bízzák magukat. A szerencsének pedig közismerten jó a humora.

 

Cliffhanger - Függő játszma - Mozi+, február 14. vasárnap, 16.45h

Gabe Walker a Sziklás-hegységben tevékenykedő mentőosztag tagjaként bármennyire igyekezett, nem tudta megakadályozni egy amatőr hegymászó halálát, és a tragédia miatt önszántából távozott a csapatból. Most, nyolc hónappal a baleset után lelkiismeret furdalástól gyötörten búcsúzni tér vissza a szirtekhez. Miközben barátnője hiába próbálja maradásra bírni, hívást kapnak: egy kis utasszállító gép kényszerleszállásának túlélői kérnek kétségbeesetten segítséget. Walker vonakodva bár, de egykori társával elindul a küldetésére. Az már csak a megérkezéskor derül ki, hogy az utasok egytől-egyig veszélyes terroristák, és a gépen rajtuk kívül még körülbelül százmillió dollárt is szállítottak, ami a leszállás közben három bőröndben lehullott a Sziklás-hegység hatalmas csúcsaira. Senki sem számít rá, hogy útban a jószerével megközelíthetetlen szirtre Gabe pokoli sakkjátszmába kezd, melyben élő emberek a bábuk, a játéktér pedig a hegység halálosan veszélyes meredélye.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - SuperTV2, február 14. vasárnap, 18.20h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Aquaman - RTL Klub, február 14. vasárnap, 19h

Ő az igazság ligája legerősebb tagja.
Arthur Curry megtudja, hogy Atlantis, a víz alatti királyság trónja rá vár. Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van, és nincs, más, aki kiálljon érte.

 

Aludj csak, én álmodom - Cool, február 14. vasárnap, 20.55h

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

 

Blöff - Moziverzum, február 14. vasárnap, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Frida - Filmbox, február 14. vasárnap, 21h

Frida Kahlo (Salma Hayek) felkavaró szépségű mexikói festőművésznő élete filmért kiáltott... 1922, Mexikóváros: Frida élvezi diákéveit és az egyre inkább rajongó férfiakat. Barátja, Alejandro (Diego Luna) sok érdekes embernek mutatja be, többek között Diego Rivera (Alfred Molina) festőnek. A felhőtlen időknek egy szörnyű buszbaleset vet véget. Frida hosszú időre ágyba kényszerül. Barátja elhagyja, csak szülei tartják benne a lelket. Édesapja festőkészlettel ajándékozza meg és Frida elkezd alkotni. A lábadozás után újra felkeresi Diego Riverát és megmutatja neki festményeit. Diegót lenyűgözi a lány vad tehetsége. Összeházasodnak és a kor legirigyeltebb és legünnepeltebb párjaként élnek a szabados erkölcsű művészvilágban. Mindketten elkötelezett kommunisták, vendégül látják a száműzött szovjet Trockij-t (Geoffrey Rush) és feleségét (Margarita Sanz), de Fridának emellett még egy igazi kapitalista, Nelson Rockefeller (Edháborúd Norton) is udvarol.

 

Már megint bérgyilkos a szomszédom - SuperTV2, február 14. vasárnap, 21h

Jimmy Tudesky (Bruce Willis), a visszavonult bérgyilkos élvezi a nyugodt hétköznapokat mexikói tengerparti házikójában. Hála egykori szomszédja, Nicholas Oz Oseransky (Matthew Perry) hamisított fogorvosi feljegyzéseinek, Tulipán meghalt a világ számára, és így sikerült átejteni fő ellensége, Gogolák bandáját. Tulipán most takarít, kertészkedik és főz. Mindezeknek felesége, Jill (Amanda Peet) nem örül. Hirtelen megjelenik Oz, és lélekszakadva meséli, hogy a Gogolák banda elrabolta a feleségét. Jimmy hallani sem akar az egészről, ez már nem az ő ügye. Ám Oz nyomában felbukkan a frissen szabadlábra helyezett bandavezér, Gogolák László (Kevin Pollak) és verőlegényei, akik Los Angelestől követték a gyanútlan Ozt.

 

A legnagyobb showman - Prime, február 14. vasárnap, 21h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő zseniális képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete fő műve: a Barnum!

 

Valentin nap - Viasat6, február 14. vasárnap, 21h

Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, ám ez a nap sem mentes a feszült pillanatoktól, fordulópontoktól. Új kapcsolatok születnek, és régiek érnek véget, egy már véget ért kapcsolat elejtett fonalát épp ma veszik fel. Szerelmek, szakítások, újrakezdések. Morley (Jessica Alba), Liz (Anne Hathaway), Reed (Ashton Kutcher), Holden (Bradley Cooper), Kara (Jessica Biel), Kate (Julia Roberts) és a többiek a szerelem csapdájába estek, és nem tudják, hogyan másszanak ki belőle.

 

Az a nap a tengerparton - M2, február 14. vasárnap, 21.10h

1962 nyarán két tapasztalatlan fiatal, Florence (Saoirse Ronan – Lady Bird) és Edward (Billy Howle – Dunkirk) összeházasodnak. Egy valamit tudnak biztosan: hogy mindennél jobban szeretik egymást. Ám a nászéjszaka már nem úgy alakul, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A lány bármennyire is imádja kedvesét, halálosan retteg a testi kapcsolattól. Első közös éjszakájuk így veszekedésbe fullad.
Visszaemlékezéseikből megismerjük kettejük múltját, hátterét és azt az egymástól rendkívül különböző családi és társadalmi közeget, amelyből nem képesek kiszakadni. Florence az igen szigorú erkölcsű üzletember apja árnyékában nőtt fel, s neveltetése során olyan traumákat szenvedett el, amelyeket képtelen maga mögött hagyni. Edward ezzel szemben egy művészi beállítottságú házaspár gyermeke, aki bár egy kevésbé fojtogató környezetből jön, szintén hurcol bizonyos sebeket.

 

Az aranytó - Duna Tv, február 14. vasárnap, 21.15h

Ernest Thompson regényéből Mark Rydell Ethel és Norman Thayer, az idős házaspár 48 éve minden nyarat az Aranytó partján tölt. De ez a 48. nem várt konfliktusokat hoz számukra: Chelsea, elvált lányuk meglátogatja őket új élettársával, Bill-lel és annak kisfiával, Billyvel. A lány arra kéri szüleit, vállalják el a kisfiút addig, míg ők Európába utaznak. Ethel és Norman szorongva kezdik meg "nagyszülői" teendőiket, Norman és Billy között hatalmi harc kezdődik, ami fokozatosan mély barátságba megy át. Az utazásáról visszatérő Chelsea csodálkozva figyeli azt a kapcsolatot, amelyre ő mindig is vágyott apjával. Hirtelen megérzi, talán ez volt az utolsó, együtt töltött nyár az Aranytó partján... Valóságos díjesőben részesült ez a film, 4 Oscar (többek között a 2 főszereplő), valamint 3 Golden Globe-díjat kapott 1982-ben.

 

Kill Bill 2. - SuperTV2, február 14. vasárnap, 23.10h

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata rejtekhelyét. Már csak egyetlen cél lebeg előtte: megölni Billt, az egykori főnökét és szeretőjét, gyermekének apját. Közben kiderül, hogy lánya, akivel várandós volt a mészárlás idején, és azt hitte, hogy meghalt, mégis életben van.

A kenguru - Duna Tv, február 14. vasárnap, 23.15h

Varjú István teherautósofőr. Foglalkozási ártalomként a kocsiban állandóan rádiót hallgat mint mindenki aki sokat járja az utakat egyedül. De mivel fiatal és éppen a hetvenes évek közepén járunk, a beat számok szólnak éjjel-nappal. Közben pedig élvezi az életet. Meggyőződése, hogy az élet érdekes és jelentős eseményei az országutakon történnek, s ezért érdemes menni, menni, menni, hogy nehogy elszalasszunk valamit…

 

Cloverfield Lane 10 - Paramount Network, február 14. vasárnap, 23.30h

Az autóbalesetet szenvedett nő egy túlélőbunkerben tér magához. A vele lévő férfi azt állítja, egy apokaliptikus katasztrófától mentette meg őt. A nő azonban gyanakodni kezd, és végül a menekülést, az igazságot választja J.J. Abrams új vérfagyasztó thrillerében.