Tudtad, hogy egy gyűjtőhöz került Az ördög Pradát viselben látott Harry Potter-kézirat?

Egy fanatikus Halál ereklyéi-rajongó 200 000 forintnyi összeget fizetett ki a filmben kelléknek használt kamu kéziratért.

Lassan 20 éve már, hogy 2006-ban világszerte bemutatták a mozik Meryl Streep és Anne Hathaway fergeteges vígjátékát, Az ördög Pradát viselt. A film népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a mai napig el lehet csípni a hazai tévéadókon – most például pár nap különbséggel a SuperTV2 és a Mozi+ is leadja.

 

Forrás: InterCom

 

A film sztoriját bizonyára mindenki jól ismeri: Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője (Meryl Streep zseniális alakítása), akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja „a divat Bibliáját”, a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány (Anne Hathaway) egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Innentől kezdődik a nagy kaland, amely során Andy fokozatosan bebizonyítja a rigolyás főnökasszonynak, hogy komoly feladatokat is rá lehet bízni...

Miranda egyik lehetetlen küldetése például az volt, hogy Andy szerezze meg még a kiadás előtt az ikerlányainak a Harry Potter és a Halál ereklyéi kéziratát.

Ez akkoriban tényleg krimikbe illő feladat volt, hiszen Az ördög Pradát visel egy 2006-os blockbuster volt, a Harry Potter-könyvsorozat várva várt befejező kötete viszont csak 2007 nyarán jelent meg hivatalosan. Sokan valószínűleg a fél karjukat odaadták volna, hogy egy évvel korábban elolvashassák Harry, Hermione és Ron hét lakat alatt őrzött, utolsó nagy kalandját!

 

 

A lehetetlennek tűnő küldetést Andy végül sikeresen megoldja a filmben, és nemcsak az ikerlányoknak szerez egy-egy példányt a könyvből, hogy olvasgathassák a vonaton, hanem Mirandának is (bár őt a Starbucks kávéja jobban érdekli).

Az ördög Pradát viselben látott Halál ereklyéi- kéziratok viszont érdekes módon nemcsak a filmbéli szereplőknek értek meg minden pénzt, de annak a Harry Potter-ereklyéket gyűjtő rajongónak is, aki 586 dollárt fizetett ki az egyik példányért egy online aukción.

Ez nagyjából 200 000 forintnak felelt meg akkor. Az árverés teljes bevétele az 1997-ben alapított Dress for Success nevű nemzetközi nonprofit szervezethez került, amely évente több mint 45 000 hátrányos helyzetű nőnek nyújt segítséget a munkaerőpiacra való belépésben.