4 halhatatlan drogsztori Ozzy Osbourne-tól

Ozzy Osbourne szeptemberben megjelentette 13. stúdiólemezét, bejelentette jövő évi világturnéját, a napokban pedig saját sminkkollekcióját is piacra dobta. Mindez több mint bámulatos teljesítmény annak fényében, hogy a 73 éves Sötétség Hercegénél Parkinson-kórt diagnosztizáltak, a toxikológia törvényei szerint pedig alsó hangon 40 éve halottnak kellene lennie. Szolid szerzetesi életéről az Én, Ozzy című életrajzi könyvében részletesen is mesélt – következzék négy kevésbé ismert, ám annál egzotikusabb sztori az említett biográfia nyomán.

A lelkész padlót fog Ozzy tortájától

Ozzy még első feleségével, Thelmával élt Rantonben, az általa csak Rémségek Házaként emlegetett Bulrush-villában. Hősünk természetesen a kocsmában trenírozott az üzemi hőfok elérésére, mikor a helyi lelkész meglátogatta Osbourne-ékat. Thelma nem számított vendégre, ám végül a konyhaszekrényben talált egy szelet tortát, mellyel megkínálta a tisztelendőt.

Viszont nem számolt azzal, hogy a desszert Ozzy receptje szerint készült: dugig volt tömve afgán hasissal,

a mestercukrász szerint „ízre és állagra is olyan volt, mint egy rakás szar.” A lelkésznek ellenben különös módon ízlett, így kért még egy szeletet, majd hirtelen elzöldült, és lefordult a székről. Ozzy annak biztos tudatában, hogy kinyírta a papot, az autójába tuszkolta és a plébániánál kitette a „tetemet”, majd rettegett, hogy ezúttal a rendőrség érkezik hozzá látogatóba. Pár nap múlva a kocsmában futott össze a lelkésszel, aki így foglalta össze az elmúlt napok történéseit: „Á, Mr. Osbourne! Ha tudná, a minap micsoda furcsaság történt! Nem emlékszem, hogyan értem haza maguktól. Másnap pedig szörnyen influenzás lettem. (…) Három napig hallucináltam, tudja? Meg voltam győződve róla, hogy marslakók szálltak le a plébánia füvén, és tombolát próbáltak szervezni.

 

Ozzy és a lovaggá „ütött” könyvelő

A Denevérek Rémálmának egy időben bevett szokása volt, hogy egy borotvát is hordott magánál kocsmatúrái során, így a társaságában kidőlő emberek általában szemöldök nélkül ébredtek. Volt, aki még ennél is rosszabbul járt: Ozzy egy alkalommal törzshelyén, a Hand & Cleaver pubban megismerkedett egy morózus külsejű könyvelővel, aki a maligánszint növelésével kezdett fokozatosan felengedni. Végül annyira fellazult, hogy úgy döntött, felugrik Ozzy villájába egy jointra. Azzal a lendülettel ki is ütötte magát, mire Ozzy – csak a móka kedvéért – levetkőztette, ruháit pedig eltüzelte.

Emberünk kissé megrémült, mikor másnap öltözék és felidézhető emlékek nélkül ébredt,

de Ozzy készségesen felajánlotta, hogy „egyéb ruhadarabok híján” odaadja neki középkori láncingjét. Ahogy nyilatkozta: „A mai napig röhögök, ha eszembe jut, hogy abban csörömpöl a kocsija felé, és azon gondolkozik, hogy ebből hogy a f@szba magyarázza ki magát otthon."

 


Ozzy bemutatkozik a kiadó német fejeseinek

 

1980-ban megjelent a Blizzard of Ozz című nagylemez, ezzel együtt pedig Ozzy szólókarrierje is kezdetét vette. A promóciós körúton az Osbourne házaspár ellátogatott a CBS berlini főhadiszállására, ahol egy vacsorán vettek részt a kiadó vezetőivel. Ozzy saját bevallása szerint azt sem tudta, hol van, és egy ponton úgy érezte, az üzleti kapcsolatokat erősítendő, lejt egy sztriptízt az asztal tetején.

Emlékei szerint a performansz végeztével szájon csókolta a kiadó főnökét,

melynek hatására a vezér persona non gratának nyilvánította Ozzyt. A rocksztár másnap értetlenül állt az események előtt, mire Sharon felvilágosította: „Ozzy, b@zmeg, az nem sztriptíz volt! Náci díszlépésben masíroztál fel-alá az asztalon! Az a szerencsétlen német teljesen kiakadt. Utána meg belelógattad a tökeidet a boroskancsójába.

 


Téli szörfmutatvány

A Bark at the Moon album amerikai turnéján Ozzy Albuquerque-ben járt tél közepén, ahol totálisan betépve úgy döntött, megnézi a környéket madárperspektívából, ezért felszállt egy lanovkára, mely egy 3000 méter magasan üzemelő étteremhez vitte az utasokat. A felvonó azonban félúton megállt pár percre, Ozzy pedig kifaggatta a fülke irányítóját, mi a teendő hasonló üzemzavar esetén. A szakember – vesztére – elmondta, hogy a kabin tetején van egy vészkijárat, és a hozzá tartozó létrát is megmutatta.

„Hé, ezt nem teheti!” – üvöltötte közvetlenül ezután a naiv alkalmazott,

miközben Ozzy már a kabin tetején állt, széttárt karokkal egyensúlyozva, és a Good Vibratons-t énekelte a Beach Boystól. Bevallása szerint mikor lentről – immár kivételesen józanul – megnézte a lanovkát, kis híján elhányta magát.

 

 

Kép: John Shearer/AMA2019/Getty Images