Britney Spears elárulta, hogy miért borotválta le a haját

Az énekesnő 2007-ben nyúlt a borotvához a rehabról való távozása után.

16 éve mintegy 70 fotós előtt vágta le a haját Britney Spears. Ez a bizarr momentum is része volt az idegösszeomlásának, amiért végül 2008-ban apja, Jamie Spears gondnoksága alá került a bíróság határozatára. Ezt követően 13 éven át apja és a bírósági kinevezettek rendelkezhettek a pénzügyei, az egész karrierje, valamint egészségügyi ellátása ellenőrzése felett, míg 2021 novemberében vissza nem kapta minden törvényes jogát, nem kis részben a rajongói által indított kampánynak is köszönhetően.

Több mint 16 évvel az eset után, a 41 éves Spears végre felfedte a hamarosan megjelenő memoárjában, a The Woman in Me-ben, hogy mi késztette arra, hogy leborotválja a fejét.

Úgy nőttem fel, hogy állandóan szem előtt voltam. Tinédzser korom óta felnéztek rám, és lenéztek, az emberek megmondták, mit gondolnak a testemről. A fejem leborotválása és a kiborulás volt a módja annak, hogy visszavágjak."

Abban az időben Spears épp válófélben volt férjétől, Kevin Federline-tól, miközben egyidejűleg két fiuk, Jayden és Sean felügyeleti jogáért is harcolt.

A 2019-es Britney Spears: Breaking Point című dokumentumfilmben Emily Wynne-Hughes tetoválóművész elmesélte, hogy mit válaszolt annak idején az énekesnő, amikor megkérdezte tőle, hogy miért borotválta le a haját:

Nem akarom, hogy bárki is megérintse a fejemet. Nem akarom, hogy bárki is hozzányúljon a hajamhoz. Elegem van abból, hogy az emberek a hajamhoz nyúlnak."

A memoár egy másik pontján Spears arról ír, hogy apja gondnoksága megfosztotta a nőiességétől.

"Robot lettem. De nem csak egy robot - egyfajta gyerekrobot. Annyira infantilizálódtam, hogy elvesztettem azokat a részeket, amiktől önmagamnak éreztem magam. (…) A gondnokság megfosztott a nőiességemtől, gyermeket csinált belőlem. Inkább egy entitás lettem, mint személy a színpadon. Mindig is a csontjaimban és a véremben éreztem a zenét, ezt lopták el tőlem."

A The Woman in Me október 24-én jelenik meg nyomtatott és hangoskönyv verzióban.

Via: The Independent