Őrült menő duettek a Coachellán

Billie Eilish Damon Albarnnal és Hayley Williamsszel, Harry Styles pedig Shania Twainnel és Lizzoval énekelt a fesztiválon.

Lizzo és Harry Styles / Forrás: Kevin Mazur/Getty Images for Harry Styles

 

Az elmúlt két hétvégén rendezték meg az amerikai viszonylatban nagyjából a mi Szigetünknek megfelelő jelentőségű Coachella fesztivált az Egyesült Államokban, a kaliforniai Indio városában, az idei húzónevek pedig Harry Styles, a Swedish House Mafia, The Weeknd és Billie Eilish voltak.

A többszörös Grammy-és immáron Oscar-díjas Eilish a maga 20 évével a fesztivál valaha volt legfiatalabb headlinere volt, és már az első hétvégén is olyan sztárokkal állt színpadra, mint a Blur és a Gorillaz vezére, Damon Albarn, Pos a De La Soulból vagy az R’n’B énekes Khalid.

 

A legnagyobb szenzációra azonban a második etap során került sor, amikor Billie a színpadra szólította egyik példaképét és nagy kedvencét, a Paramore énekesnőjét, Hayley Williamst, aki szintén több alkalommal hangot adott annak, hogy milyen nagyra értékeli fiatal pályatársa munkásságát, és már néhány héttel ezelőtt is ellátogatott Eilish egyik fellépésére.

Hayley Williams és Billie Ellis / Forrás: Amy Sussman/Getty Images for Coachella

 

Most azonban nem csupán nézőként vett részt a koncerten, ugyanis Billievel és testvérével, Finneasszal, valamint egy másik gitárossal együtt, akusztikus formában adták elő a Paramore Misery Business című 2007-es gigaslágerét.

Sziasztok. Wow! Ez az első Coachellám. Köszönöm, hogy megosztod ezt velem. Ez őrületes.”

- szólt a közönséghez és Eilish-hoz a 33 éves pop-punk ikon.

Az érdekesség magán a duetten kívül a történetben az, hogy Williams 2018-ban kijelentette, hogy habár a Misery Business a zenekara egyik legismertebb és legnépszerűbb dala, jó ideig nem tervezi élőben előadni azt, annak bizonyos nőtípusokra nézve megalázó, de legalábbis kissé szókimondó szövege miatt.

Akkor azt állította, hogy manapság már nem tud azonosulni a szám mondanivalójával és a jövőben szeretné tőle elhatárolni magát, és még egy Women in Rock elnevezésű, hivatalos Spotify-listáról is eltávolíttatta karrierje egyik legsikeresebb dalát. Az ominózus versszakot egyébként ezúttal sem ő, hanem Eilish énekelte el, azonban a szóban forgó „whore” azaz ribanc szócskát ő is kihagyta a szám szövegéből.

Hayley Williams és Billie Ellish / Forrás: Amy Sussman/Getty Images for Coachella

 

A performanszt követően, miután Williams elhagyta a színpadot, Billie-ből előtört a rajongó és így szólt a közönséghez:

„Azt a k***a istenit. Mi lehet menőbb ennél ezen a Földön? Halál komolyan mondom.”

Hayley a koncert végén egy produkció erejéig még visszatért, ekkor Eilish Happier Than Ever című számát adták elő közösen, a fellépés fináléjaként.


De nem csak Billie Eilish nevéhez volt köthető több remekül sikerült sztárduett a Coachellán, hiszen a fesztivál másik főattrakciója, Harry Styles is nagy neveket látott vendégül koncertjei során.

Shania Twain és Harry Styles / Forrás: Kevin Mazur/Getty Images for ABA

 

Az első hétvégén a country legenda Shania Twainnel állt színpadra, az énekesnő két legnagyobb slágerét, a Man! I Feel Like a Woman és a You’re Still the One című számokat előadva: 

 

A következő felvonásban pedig Lizzoval énekelte el Gloria Gaynor I Will Survive című disco himnuszát, valamint egykori együttese, a One Direction What Makes You Beautiful című dalát: