Zúzós dallal tért vissza a Muse

Az angol rockbanda az eddigi talán legkeményebb kislemezét dobta piacra készülő új albuma előfutáraként.

Négy év kihagyás után új dallal és videoklippel jelentkezett a 2000-es évek egyik legsikeresebb angol rockbandája, a Muse. A Grammy-díjas zenekar utoljára 2018-ban adott ki stúdióalbumot Simulation Theory címmel, azonban a szintipop áthallásokkal felvértezett, a ’80-as évek hatásait magán viselő korong kissé megosztotta a kritikusokat.

Az alternatív rock csapat most viszont visszatért gyökereihez és egy jóval gitárközpontúbb, persze természetesen a zenekartól megszokott elektronikus és indusztruális elemekkel megtámogatott friss dallal rukkolt elő Won't Stand Down címmel.  A szám producere maga a banda volt, a keverésért pedig a többek közt a Bring Me the Horizonnal is együtt dolgozó Dan Lancaster felelt. A frontember Matt Bellamy a következőt mondta el a most megjelent szerzeményről:

„A Won’t Stand Down arról szól, hogy álljunk ki magunkért a zaklatókkal szemben, legyen szó játszótérről, munkahelyről vagy az élet bármilyen egyéb területéről. Meg kell védenünk magunkat a kényszertől, illetve a szociopata manipulációtól, és erővel, magabiztosan, valamint a kellő agresszióval kell szembenéznünk ezekkel a csapásokkal.”


A zúzós metal riffel operáló szám sokak szerint a csapat eddigi legkeményebb munkája lett, a hallottakhoz pedig egy képi világban is passzoló videoklip is készült, Jared Hogan rendezében. A kisfilmet az ukrajnai Kijevben forgatták, Bellamy pedig egy gyenge, kerekesszékes öregembert alakít benne, aki egy egész seregnyi ember életerejét elszívva, démoni karakterként irányítja őket. 


A vadonatúj kislemez minden bizonnyal egy vadonatúj Muse-stúdióalbum előfutárának tekinthető, azonban a banda egyelőre nem közölte sem a korong címét, sem megjelenésének dátumát. Ami viszont biztos, hogy a zenekar idén európai turnéra indul, melynek keretében útba ejtik Magyarországot is, ahol a soproni VOLT fesztivál egyik headlinereként lépnek majd színpadra június 21-én.

 

Borítókép: Sergione Infuso/Corbis via Getty Images