Egyéb

Behlen Téri Színház - Manna Produkció: Az utolsó tűzijáték (audionarrációval)

Online nézhető ONLINE
2021. január 17. (vasárnap) 15:00 - 2021. január 19. (kedd) 15:00

Az előadást látássérültek számára akadálymentesítve, audionarrációval vetítik. Ebben partnerük az AKKU Egyesület.


A Bethlen Téri Színház és a Manna produkciója.


Jens Christian Grøndahl és Alex Broun művei alapján.


Ismert színésznő érkezik az erdő közepén létesített szanatóriumba, évek óta nem látogatta – valaha szintén közismert –édesanyját. Beszélgetésbe elegyedik anyja ápolójával, aki meglepően sokat tud családimúltjukról, és még többre kíváncsi. A fiatal nő először kellemetlennek találja az idegen érdeklődését, ám lassan megnyílik előtte.


Létezik olyan jó szülő, aki nem okoz szorongást gyermekének, vagy szülőnek lenni eleve bukásra ítéltetett hivatás? Megtalálható egy tartható egyensúly a túlzott elengedés és fojtó szeretet között? Van joga gyermeket szülni olyan művésznek, akinél a család második helyen áll a hivatás mögött? És abból a gyerekből, aki alig látja szüleit, vajon milyen felnőtt lesz, ő tud-e majd odaadó anyja lenni saját fiának, vagy a kapott mintákat örökíti? Gyűlölheti, lenézheti-e a gyermek szüleit, egy anya elmulaszthat-e törődni gyermekével? Létezhet-e számukra megbocsátás felvállalt és elhallgatott bűneikért?


Az alkotók egy szívmelengető „hollywoodi”, és egy sötét tónusú „bergmani” anya–felnőtt lány viszonyon keresztül keresik a válaszokat, melyek dialógusra lépnek egymással a néző fantáziájában.


Rendező: Csábi Anna


Az előadás színlapja