Egyéb

Faludi Filmklubok 2021-2022

ONLINE
2021. szeptember 22. (szerda) 20:00 - 2022. január 19. (szerda) 22:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

A Párbeszéd Háza, a magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja, melynek Faludi Film és Média részlege 19 éve tart filmklubokat. Szeptembertől folytatódnak az alkalmak, melyek online közösségi teret biztosítanak a filmművészet kedvelőinek. Játék- és dokumentumfilmek lesznek a fókuszban, heti váltásban. Ezek megtekintése után a házigazda mozgófilmes szakemberrel és a többi érdeklődővel kezdődik beszélgetés, 8 órai kezdettel.


“Idén a kamerát a fiatalok felé fordítjuk és sorozataink középpontjába állítjuk a mindig élő kérdést: hogyan sikerül átadni nemcsak a generációk szintjén az értékeket, erkölcsi, kulturális eredményeinket – hogyan is állunk a fiatalokkal, és ők saját világunkkal? Egy-egy filmre írt sors, fejlődés- és visszafejlődés történet révén módot találunk arra, hogy ezeket a fiatalos feladatokat, örömöket olyan filmrendezők munkáival szemléltessük, tegyük élővé, kiknek művei nem vesztettek aktualitásukból – filmjeik és ők is örök fiatalok maradtak.” - Kovács Ákos, médiakutató, a Faludi Film és Média vezetője Az alkalmakra a faludifilmedia.hu honlapon lehet regisztrálni. A heti film és a zoom beszélgetés linkjét e-mailben kapják meg az érdeklődők.


A filmklub menete:


- A résztvevők egyénileg megtekintik a filmet.


- 20:00 órától Zoom beszélgetés.


Faludi 6.45 játékfilmes filmklub
A Faludi 6.45 játékfilmes filmklubunk alcíme az elmúlt 19 évben A látható és láthatatlan – ez most sem változik, hiszen érdeklődésünk továbbra is „a szem nem látta, fül nem hallotta” rezdülések felé vonz bennünket. Idén a kamerát a fiatalok felé fordítjuk és sorozataink középpontjába állítjuk a mindig élő kérdést: hogyan sikerül átadni nemcsak a generációk szintjén az értékeket, erkölcsi, kulturális eredményeinket – hogyan is állunk a fiatalokkal, és ők saját világukkal? Egy-egy filmre írt sors, fejlődés- és visszafejlődés történet révén módot találunk arra, hogy ezeket a fiatalos feladatokat, örömöket olyan filmrendezők munkáival
szemléltessük, tegyük élővé, kiknek művei nem vesztettek aktualitásukból – filmjeik és ők is örök fiatalok maradtak.


Faludi DOKU filmklub
A Faludi DOKU filmklub kilencedik éve szemlézi a magyar kortárs dokumentumfilm ajánlatait és eredményeit. A vetítéseket beszélgetés követi többnyire a művek alkotóival, szereplőivel. A dokumentumfilmet, mint a társadalom velünk élő filmes lelkiismeretét faggatjuk, vonjuk kérdőre: képes-e még mindig arra, hogy elvezessen ismerős és idegen világokba úgy, hogy közben meg is értsünk valamit ezekből az elénk táruló tartalmakból, terekből, sorsokból? Reményeink szerint a megértésből akár együttérzés is fakadhat.